2024. április 14., vasárnap

Christina Lauren: Szerelem ​és egyéb szavak + Nyereményjáték

Sziasztok!

Christina Lauren neve már ismerősen csenghet a romantikus regények rajongóinak, hiszen a Szerelem és egyéb szavak az írópáros kilencedik, magyarul is megjelent kötete. Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit gondolnak Macy és Elliot történetéről, és ne feledjétek, hogy tiétek lehet egy, a kiadó által felajánlott nyereménypéldány is!

Ami a szívben megtörténik, azt soha nem lehet kiradírozni.
Macy beleszokik a hajtós, de élményszegény menetrendbe: gyakornok lett a gyermekklinikán, tervbe vette, hogy összeházasodik egy idősebb, jómódú férfival. Lehajtott fejjel halad előre, nem törődik azzal, mit súg a szíve.
De amikor véletlenül összefut Elliottal – élete első és egyetlen szerelmével –, a nagy odafigyeléssel létrehozott buborék kipukkad. Elliot a világot jelentette Macynek – együtt nőttek fel, a nyurga fiúból, aki állandóan a könyveket bújta, az évek során férfivá serdült, aki elrabolta Macy szívét. Mellette állt, amikor a lány elvesztette az édesanyját. Annak idején Elliot szerelmet vallott Macynek, de rögtön aznap össze is törte a szívét.
Az emlék sok évvel később is ugyanolyan fájó – vajon képesek lesznek feldolgozni? Lehetnek még együtt boldogok?


Bár alapvetően a romantika nem az én világom, de mostanában egyre többször szeretek bele a fülszöveg alapján egy-egy ilyen műfajú történetbe is. Nem ez volt az első Christina Lauren könyvem, így kíváncsian vártam, hogy ebben a kötetben mivel rukkol majd elő az írópáros. Ugyan talán nem ez lett a kedvencem tőlük és sokáig úgy éreztem, hogy nem igazán az én olvasmányom, de a vége azért kárpótolt és összességében jó kis élményként marad meg bennem. 

A Szerelem ​és egyéb szavak egy rendkívül kedves és szerethető történet, melynek legnagyobb varázsa a szereplők közötti kémiában és a gyermekkori szerelem varázsában rejlik. A történet két szálon fut, a múltban tanúi lehetünk Macy és Elliot megismerkedésének, kapcsolata mélyülésének, majd későbbi törésének. A jelenben pedig végigkövethetjük, hogy hogyan alakul az életük, amikor egy évtized után újra találkoznak. Vajon tudnak csak barátok lenni? A múlt árnyai vajon megmérgezik a jelent is? Túl tudnak lépni azon a régi törésponton, ami megpecsételte a sorsukat? 

A könyv nyelvezete kellően élvezetes, könnyen és gyorsan lehet haladni az olvasással. A cselekmény bár javarészt kiszámítható, de én mégis szerettem az olvasás minden egyes másodpercét. Sokáig úgy éreztem, hogy nem az én regényem lesz, de a vége felé egy momentum meglepett és az sokat javított a véleményemen is. Ez a rész akkora hatással volt rám, hogy kicsit felhúzta a történetet és így talán jobb szívvel is gondolok rá. A háromnegyede számomra kissé sablonos volt, de az utolsó oldalak miatt úgy érzem, hogy talán maradandó olvasmányélmény lesz. 

Az ilyen regények olvasása közben általában mindannyian tisztában vagyunk a cselekmény végkifejletével, ezért általában az addig megtett út az, ami izgalmakkal szolgálhat. Elliot és Macy nagyszerű párosnak bizonyult a múltban, az első pillanattól kezdve érezhető volt közöttük a kémia és a az, hogy a sors egymásnak teremtette őket. Engem ugyan egy kicsit zavart és idegesített a viselkedésük, de igazából rájöttem arra, hogy a kamaszlét tényleg nem egyszerű. Sokáig talán maguk előtt sem ismerték be, hogy az érzelmeik nem csupán a baráti szeretre korlátozódik. Ennek ellenére a jelenben nagyon drukkoltam nekik, mert biztos voltam benne, hogy őket tényleg egymásnak teremtették. Olyanok voltak, mint a borsó meg a héja. És bár Elliot tényleg nagy marhaságot csinált, és nem vagyok biztos benne, hogy könnyen elfogadható az a magyarázat, amit adott a fiú, de el tudom fogadni, hogy nem menthetetlen a helyzet és azt, hogy talán lehet közös jövőjük. 

Macy karaktere igazán kedvelhető, de engem bevallom egy kicsit zavart, hogy kicsit keveset tudunk meg a jelenjéről és arról, hogy mit is dolgozik pontosan. Engem nagyon érdekelt volna néhány történet a kórházból, ez sokat hozzáadott volna szerintem a történethez. Még akkor is, ha ez egy kicsit más vizekre terelte volna a cselekményt. Elliot jelenbéli karakteréről is keveset tudunk meg, érezhető, hogy a szerző inkább a múltra koncentrál. Jó volt látni, hogy mennyire szerettek olvasni egy olyan mini könyvtárszobát, mint amilyen a lánynak volt én is el tudnék viselni. Bár talán nekem olyan sok könyvem van, hogy el sem férnének a gardróbba. 

Christina Lauren regényeit bármikor megnézném a Netflixen, vagy akár moziban is. Imádom, hogy mennyire jól bánnak a karakterekkel. A mellékszereplők is nagyszerűek, Elliot családja például azonnal belopta magát a szívembe. De emellett nagyon megkedveltem Macy barátnőjét is. 

Összességében kifejezetten szerettem Christina Lauren néven publikáló páros regényét. Egy igazán szerethető romantikus történet, mely tökéletes hétvégi olvasmány. Kellemes kikapcsolódást nyújt. Ha szeretitek a hasonló történeteket, ne hagyjátok ki ezt a regényt sem. Olvassátok, szeressétek!

Értékelés: 5/3,5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 

Nyereményjáték

Jelenlegi játékunkat a Christina Lauren által megalkotott fiktív párosokra építjük. Minden állomáson találtok egy karakternevet, a ti dolgotok pedig beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába az adott karakter PÁRJÁNAK a nevét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KARAKTERNÉV
River Pena

a Rafflecopter giveaway A turné állomásai

04. 12. Olvasónapló
04. 14. Csak olvass!
04. 16. Veronika’s Reader Feeder
04. 18. Hagyjatok! Olvasok!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése