2019. június 11., kedd

Jessica Townsend: Csudamíves - Morrigan Crow baljós öröksége



Morrigan Crow kalandjai abszolút a szívem csücskévé váltak, így már nagyon vártam a könyv folytatását. Alig vártam, hogy újra a Deukalión Hotelben legyek és találkozhassak a régi kedves szereplőkkel.  

A történet szerint Morrigan Crow legyőzte a halálos átkot, kiállta a veszélyes próbákat, és felvételt nyert a rejtélyes Csudálatos Társaságba. A titokzatos Nevermoor azonban még számtalan felfedeznivalót tartogat számára és a lány arra is rájön, hogy nem minden varázslat szolgálja a jót. A Társaság új tagjaként azt reméli, hogy végre igazi családra és barátokra lel. Csudákra számít, kalandokra és felfedezésekre, de sajnos nem azt kapja, amit remél. Kiderül, hogy a Társaság egyetlen dologgal akarja megismertetni: a Csudamívesek által elkövetett rémtettekkel. Ráadásul valaki zsarolja a társait…És ami a legrosszabb: az emberek sorra tűnnek el. Nevermoor fantasztikus városát, amely valaha a mágia biztonságos szigete volt, most félelem és gyanakvás fojtogatja…

Már a fülszöveg elolvasásakor tudtam, hogy most sem fogok csalódni a könyvben és minden oldalát imádni fogom. Ez pedig pontosan így is lett.

A könyv második része is letehetetlen és imádnivaló. Ahogy egyre jobban megismerjük a karaktereket és Nevermoort, egyre inkább azt érezzük, hogy ott akarunk lenni mi is a szereplőkkel és minden kalandjukat át akarjuk élni személyesen. Ki ne akarna esernyővel utazni, vagy éppen egy hatalmas macskarizmához bújni, ha fázik, vagy ha fél? (Természetesen csak akkor, ha az állat megengedi azt és nem közli velünk, hogy eszünkbe se jusson, már csírájában elfojtja ezt a kellemes gondolatot.) Vagy ki ne akarna a Csudálatos Társaság tagja lenni és elképesztő dolgokat tanulni és véghezvinni?

A történet ismét teljesen beszippantott és egyszerűen azt vettem észre, hogy csak úgy fogynak az oldalak. Hiába próbáltam kicsit lassítani és visszavenni a tempóból, hogy tovább velem maradjon ez a csodálatos mese, képtelen voltam megállni és egyszer csak azt vettem észre, hogy már a köszönetnyilvánítás következik.

Az írónő mást sem okozott csalódást, a második részben is varázslatosat alkotott. A karakterek még mindig nagyszerűek, egyre jobban megismerjük őket.

Morrigan karaktere egyre jobb és jobb lesz, szép lassan képes lesz levetkőzni régi életének fájdalmas láncait és szép lassan, de biztosan képes lesz arra, hogy élvezze az életét új otthonában. Jupiter elég keveset szerepel a könyvben, valahogy mindig pont úton kell lennie. Nagyon szeretem őt, igazi pártfogó, akire mindig és mindenben lehet számítani. Igaz, hogy nem ül Mog szoknyája mellett állandóan, de mindent megtesz annak érdekében, hogy a lány boldog legyen. A 919. egység tagjai is mind-mind szerethető karakterek, remélem a következő részekben még jobban megismerünk mindenkit, nem csak Hawthorne és Candence karaktere bontakozik ki.

A képességeknél el kell mondanom, hogy nagyon tetszik a csapat vegyessége. Zseniális, hogy az írónő ennyi különféle karaktert alkotott és zárt össze a csapatba. A sárkánylovaglástól kezdve a veszélyes hipnotizálásán és a jövőbelátásán át találhatunk tolvajlást és sütést is. Imádom a sokszínűséget és azt, hogy ezzel bebizonyítja nekünk Jessica Towsand, hogy lehetünk bármennyire különbözőek, ha közösek a céljaink igenis lehetünk egy csapat. Igazán fontos tanulság ez mindenki számára.

A könyv világa egyedi és nagyszerű. Bármikor elmennék Nevermoorba és kipróbálnám a trükkös sikátorokat, de igazából mindent megnéznék, ami le van írva a könyvben. A Deukalión Hotel pedig még mindig hívogat, nagyon szeretnék egy ilyen helyre elvonulni hónapokra. Bárcsak én is magamban szívhatnám az egész légkört és részt vehetnénk egy remek Frank partin. Ez a könyv tele van csudával, a könyv hatására azt érzem, hogy még jobban várom a történet folytatását és már tűkön ülök, hogy mi is fog történni a harmadik részben.

Ebben a kötetben, felfedezhetjük a város rejtett zugait, számtalan csudálatos és borzalmas dolgot is megismerünk. Az ember csak kapkodja a fejét, hogy ennyi csuda egyszerűen létezhet.  Morrigan a 919. egység tagjaként megkezdi a Csután folytatott tanulmányait, de sajnos semmi nem úgy alakul, hogy azt Mog, vagy éppen mi, az olvasók képzeltük. Nem fogjuk megtudni, hogy mire is képes egy Csudamíves, de részletesen megismerhetjük az általuk elkövetett borzalmakat és fiaskókat.
Eközben már a fülszövegben is leírt eltűnések és borzolják a kedélyeket. Vajon ki áll a háttérben és mit is akar ismét Ezra Squall? Ezekre a kérdésekre mind-mind választ kapunk, ha elolvassuk a könyvet. J

A borító csodálatos, egyszerűen imádom. Nagyon passzol az első könyvhöz is, igazi ékkövei a polcomnak. A fordítás pedig még mindig zseniális, szavak sincsenek arra, hogy milyen jól sikerült megjeleníteni a könyv hangulatát és átültetni az egész történetet a mi nyelvünkre.

Összességében most sem csalódtam a könyvben, ismét egy remek történetet olvastam. A Csudamíves egy remek, csudálatos, egyedi történet, ami magába szippantja az olvasóját és nem ereszti el addig, amíg az utolsó betűt el nem olvassa. Az olvasó végig arra vágyik, hogy a történet részéve váljon és bepillantást nyerjen Nevermoor zsibongó és életteli világába.

Egy valamiben azonban biztos vagyok, a történet még csak most kezdődött. Hihetetlen izgalmakban lesz még részünk. Mindenképpen olvassátok el. J

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése