2020. június 24., szerda

Jégvarázs inspirálta édesség egészséges változatban + Nyereményjáték


Sziasztok!

A Jégvarázs című mese 2013-ben hódította meg magának a közönséget, azóta töretlen az emberek rajongása a rajzfilm iránt. Kicsik és nagyok egyaránt odavannak Elza és Anna nagyszerű történetéért. De vajon mi lett volna, ha a két lány egymástól külön nőtt volna fel és egyáltalán nem emlékezne egymásra? Mi történt volna akkor, ha nem a meséből ismert módon alakul a történet? A Manó Könyvek Kiadó gondozásában megjelent Sorsfordító történetek legújabb részéből ez is kiderül. Tartsatok velünk, merüljetek el a Jégvarázs világában és vigyétek haza a kiadó által felajánlott három nyeremény könyv egyikét.

Mielőtt elkezdenék írni az édességről, röviden leírom nektek, hogy mi volt a véleményem a könyvről. Kifejezetten tetszett a történet, de engem nem varázsolt el annyira, mint amennyire szerettem volna. A cselekmény izgalmas és szerethető, de nekem kicsit kevés volt. A karakterek nagyszerűen el lettek találva, abszolút hozták azt a szintet, amit a mese alapján elvár az ember. Nagyon tetszett, hogy a könyv segítségével jobban megismerhettük Elza gondolatait és imádtam, hogy a szeretet ereje ennyire hangsúlyosan jelen van a könyvben. A csavar remek ötlet volt, érdekes volt ebből a szemszögből olvasni a történetet. Ha Jégvarázs rajongók vagytok, mindenképpen olvassátok el, megéri. 

No de nem is szaporítom tovább a szót. Lássuk miről is szól a Ne érezz, ne kérdezz című könyv!


Mi lett volna, ha Elza és Anna nem is ismerik egymást?
Egy napon Elza lesz Arendelle királynője. Rengeteg felelősséggel és elvárással kell majd megbirkóznia, a megválaszolatlan kérdésekről nem is szólva. Vajon milyen vezető válik majd belőle? Mikor kell kérőt választania? És vajon miért él benne régóta mélyen elrejtve az érzés, hogy egy nagyon fontos része hiányzik?
Szülei váratlan halála után Elzának hamarabb kell választ találnia az életét övező számtalan kérdésre, mint remélte. A királyság egyetlen uralkodójaként magányosabbnak érzi magát, mint valaha. Amikor azonban titokzatos erők lépnek működésbe, Elza elvesztett gyermekkori emlékei kezdenek visszatérni - képek jelennek meg előtte egy hozzá nagyon hasonló kislányról. Hogy kitöltse a benne lakozó űrt, Elza embert próbáló utazásra indul jeges királyságán át, hogy visszafordítson egy szörnyű átkot ..., és megtalálja Arendelle elveszett hercegnőjét.


Az elmúlt időszakban sok változás történt az életemben. Elkezdtem többet mozogni és igyekszem egészséges ételeket fogyasztani. Ez a negyedik hét, hogy nem eszek olyan ételt, amiben liszt, vagy éppen cukor van. Az egyetlen kivételt eddig a Japán édességkóstolós bejegyzés miatt kellett tennem, "sajnos" muszáj volt mindent megkóstolni. Nem ettem semmiből sokat, de abszolút látszott, hogy elszoktam az édességtől, eléggé megfájdult a hasam. 

Na de ez most nem is lényeg, lássuk a receptet. Nagyon sokat gondonkodtam, hogy mit készítsek, az eredeti terv amúgy cake pop lett volna, de mivel nem eszek ilyesmit, így kellett valamit alternatívát keresnem. Így jutott eszembe a kókuszos zabpehelygolyó. 

Hozzávalók 
  • 2.5 dl víz
  • 10 dkg zabpehely
  • ízlés szerint méz, vagy bármilyen más édesítő
  • csipet só
  • 12 ek kókuszreszelék
  • kék ételfesték (ha szeretnétek ti is hasonlóan színezni a golyót)
A vizet egy közepes lábasban felfőzzük, és hozzáadjuk a zabpelyhet. Addig főzzük és kavargatjuk, amíg el nem főtt a víz és sűrűbb, nyákos masszát kapunk. Ez kb. 5-6 perc. Én először felforralom mindig a vizet a forralóban, úgy öntöm nyakon vele a zabkását. Ezt követően már csak 2-3 percig kell főzni. 

A megfőtt és kihűlt zabpehelyhez hozzáadjuk a mézet, 2 evőkanál kókuszreszeléket és a sót, majd jól összekeverjük. Ne essetek semmiképpen sem kétségbe, ha úgy látjátok, hogy nem lehet formázni a masszát. Ha kihűl rendesen lehet vele dolgozni

Egy tányérba tesszük a többi kókuszreszeléket, majd a masszából gesztenye nagyságú golyókat formálunk, és beleforgatjuk a reszelékbe. Kicsit lágyak lesznek a golyócskák, de miután hűtőbe tesszük, keményebbek lesznek. Kb. 12-13 db lesz belőle. 

Ha azt szeretnétek, hogy színes legyen a kókuszreszelék, akkor nincs más dolgotok, mint egy kis ételszínezékkel összekeverni. Így igazán izgalmas módon tudjátok majd díszíteni a kis golyókat. 

Nyomtattam kis képeket, amiket pálcák segítségével rögzítettem a golyókhoz, hogy igazán Jégvarázsos legyen az édesség hangulata. A neten kerestem Elza, Anna és Olaf figurákat, hogy minél jobban nézzen ki zabpehelygolyó. Szerintem könnyű, gyors, igazán finom és egészséges recept, melyet könnyen feldobhatunk a kedvenc mesehőseink figuráival. 

Ha kipróbáljátok a receptet, akkor mindenképpen jelöljetek minket a képen, vagy akár el is küldhetitek nekünk üzenetben. Nagyon kívácsian várom!

Remélem tetszett ez a kis különlegesség az oldalon, remélem a jövőben több hasonló bejegyzéssel is tudok majd jelentkezni. 

Ha most a Jégvarázs inspirálta egészséges édesség recept után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.



Nyereményjáték

Mivel a Ne érezz, ne kérdezz című könyv a Jégvarázs című mesét dolgozza fel, így a játékot a mese legikonikusabb dala ihlette, amelynek a címe magyarul Legyen hó. Nincs más dolgotok, mint megkeresni minden bejegyzésben azt a szót, mely a hópelyhet rejti. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

<Blogturné Klub>
06.21: Csak olvass!
06.22: Utószó
06.23: Flora the Sweaterist
06.24: Csak olvass! (extra)
06.25: Fanni's Library
06.26: Readinspo
06.27: Utószó (extra)
06.29: Fanni's Library (extra)
07.01: Könyv és más
07.03: Dreamworld
07.04: Spirit Bliss Sárga könyves út
07.05: Hagyjatok! Olvasok!
07.06: Dreamworld (extra)
07.07: Sorok között


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése