2018. január 1., hétfő

Új év, új kezdet, új lehetőségek...


Drága Könyvsárkányok!

Mikor júliusban eldöntöttem, hogy csinálok magamnak én is Instagram fiókot, álmomban sem gondoltam, hogy közel fél év alatt ennyi örömömet lelem benne. Hihetetlen élmény volt számomra, hogy ilyen sok könyvszerető embert találtam. Biztos nem teljesítmény másoknak, de nekem, akinek max 350 ismerősöm van Facebookon is hatalmas dolog, hogy 400 ember követi a bejegyzéseimet.
Ezen kívül pedig vannak ismerős nevek, akiket szinte minden egyes képemnél felismerek már.  Ez nagyon sokat jelent nekem. Köszönöm! J

Erre gondolván azt találtam ki, hogy majd minden egyes könyvről amit olvasok, írok egy értékelőt, hiszen ezt csinálják a profik, és nagyon szerettem volna én is azzá válni. Szerettem volna nagyon sok embernek megmutatni, hogy mit olvasok és elmondani róla a véleményemet. Szerettem volna megmutatni, hogy a szépirodalmi olvasmányok is milyen sokat érnek… És emellett…szerettem volna sokféle könyvet bemutatni és olvasni annak érdekében, hogy minél szélesebb korosztályt megszólítsak.

Aztán sajnos semmi sem úgy alakult, ahogy igazán szerettem volna. Hogy őszinte legyek…teljesen totálisan szétestem. Ennek a történetét szeretném most nektek elmesélni.
2015-ben fejeztem be az egyetemen a mesterszakot. Biztos sokan tudjátok (vagy ha még nem tudjátok, majd megtapasztaljátok), hogy milyen nehéz frissdiplomásként elhelyezkedni. Én is rettegtem, ezért elvállaltam egy olyan munkát, amiről már akkor tudtam, hogy nem az én világom.
2 év alatt eljutottam arra a szintre, hogy nem érdekel semmi és senki. Csak a túlélésre játszottam. Elkezdtem az Instagram profilomat kezelni, de a képek feltöltésénél sajnos nem jutottam tovább. A blogomat nem sikerült kezelnem. Annyira lefárasztott a napi 8 óra, hogy mikor hazaértem már semmihez nem volt kedvem.

Ahhoz, hogy el tudjam látni a feladataimat 3x annyi energiát kellett mindenbe befektetnem, mint normális esetben. Utáltam minden reggel munkába menni és utáltam ott lenni. Egyszerűen kiégtem. Nem volt semmihez sem kedvem. Nem volt kedvem találkozni a barátaimmal, nem volt kedvem szervezni az esküvőt, nem volt kedvem a blogomba írni. Egyszerűen semmihez nem volt kedvem. Elég gáz állapot 27 évesen azt kell, hogy mondjam.  Nagyon sok időbe telt, mire eljutottam oda, hogy képes legyek tenni ez ellen, hogy képes legyek végre lépni.

Szerencsémre kaptam egy váratlan lehetőséget, ami jelenleg úgy néz ki, hogy teljesen az én világom. Remélem majd beválik az új hely és újra ezerrel pörgök majd.

Ami a legfontosabb és szeretnék nektek kiemelni, hogy ne féljetek! Ne féljetek lépni, ha valami nem a ti világotok! Ha valamiről érzitek, hogy nem nektek való, nyugodtan hagyjátok ebbe. Ez nem gyengeség. Sőt mi több…hihetetlenül bátor döntés.

Ha utálod a munkád és semmi kapaszkodót nem találsz benne akkor válts! Keresd meg azokat a lehetőségeket és azokat a helyeket, amik közel állnak hozzád. Ne stresszeljetek sokat! Keressetek olyan dolgokat, amik igazán örömet okoznak nektek. Ezek fognak majd segíteni abban, hogy túléljétek a nehéz időszakokat. Ha nincs lehetőséged váltani, próbálj meg legalább 1 olyan dolgot találni a munkádban, amit szeretsz, vagy ami miatt fontos. Mondjuk hozzásegít olyan dolgokhoz, amik igazán fontosak nektek…pl. a fizetésedből vehetsz könyveket. J Vagy fogjátok fel úgy, mint egy lépcső, ami hozzásegít a következő lehetőségetekhez. Ne felejtsétek el, még a legrosszabb munkahely is tanít valamit. Én is nagyon sokat tanultam az elmúlt 2 év során. De ami a legfontosabb, rájöttem, hogy nem szabad így elhagyni magamat. Ha fontos számomra a csak_olvass oldalam, akkor minden erőmmel arra kell összpontosítanom, hogy a lehető legtöbb és legjobb tartalmakkal töltsem fel. Nagyon fogok igyekezni, hogy rendszeresen minőségi tartalmakat osszak meg veletek.

Köszönöm a támogatásotokat és remélem, hogy 2018-ban is sokan követtek majd.
És ne felejtsétek, fel a fejjel! Ha most nem is úgy áll a helyzet, előbb vagy utóbb minden meg fog oldódni. Bármennyire is kilátástalan a helyzet, biztos vagyok benne, hogy minden megváltozik, ha tesztek érte.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése