2019. november 14., csütörtök

Bella Swift: A ​kiskutya, aki unikornis akart lenni+Nyereményjáték




Sziasztok!

Milliet, a mopszkölyköt éppen Karácsony előtt adja be a menhelyre az exgazdája, ezért a kiskutya egészen elszomorodik. Szerencsére úgy néz ki, hogy egy háromgyermekes család befogadja az ünnepek idejére, és mivel Millie nagyon megszereti őket, szeretne maradni. De vajon ehhez unikornissá kell válnia? Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit szólnak ehhez az aranyos történethez. Ne feledjétek, hogy a turné végén lehetőségetek nyílik megnyerni a mesekönyv két példányát!


Manapság már számos tanulmány igazolja, hogy a mesének meghatározó szerepe van a gyermek értelmi és érzelmi fejlődésében. A mesélés rengeteg szempontból hasznos dolog. Tartalmas időtöltés, komoly hatással van a gyermek szókincsére is. Továbbá akaratlanul olyan kompetenciákat és attitűdöket sajátíthat el a gyerkőc, mely a későbbiekben is fontos lesz számára….ilyen lehet például az empátia, kitartás, problémamegoldás, önbizalom stb.  Fontos, hogy önmagunk legyünk, hiszen csak így lehetnek őszinte és mély kapcsolataink. Elengedhetetlen a jó önbecsülés és önértékelés, mert az, ahogyan magunkat és az életünket kezeljük, az beleszólhat a kapcsolataink minőségébe is. Amikor helyén van az önérzetünk, és megértjük önmagunkat, akkor másokat is könnyebben megérthetünk, így jobb kapcsolatokat tudunk kialakítani.

A kis bevezető után pedig lássuk, hogy miről is szól a mai könyvünk!

Mindig légy önmagad - kivéve, ha lehetsz unikornis is!
Milli, a mopsz pont karácsony előtt veszíti el az otthonát. Szerencséjére Anna családja befogadja egy hétre. A játékos kedvű kiskutya nagyon megszereti a kislányt és nagyon szeretne örökre vele maradni. Milli szerint azonban Anna nem vágyik kutyára - ő inkább egy unikornist szeretne. Vajon sikerül-e Millinek unikornissá változnia? Ha rájönne, mit kell ehhez tennie, akkor talán valóra válhatna az álma, hogy otthonra találjon.

Ez a mese, az egyik legcukibb könyv, amit mostanában olvastam. Nagyon kedves kis történet, melyben a kiskutya bármit megtenne azért, hogy végre igazi otthonra találjon. Milli a mopsz rengeteg vicces és kalandos helyzetbe keveredik, melyek javarészt abból fakadnak, hogy elhatározza, hogy unikornis szeretne lenni. Bár egészen biztos, hogy nem ismeri azt a mondást, hogy - „ Mindig légy önmagad, kivéve, ha lehetsz unikornis…akkor mindig legyél unikornis.”, - mégis ez a leghőbb vágya. Nagyon megszerette Annát és családját, így reméli, ha szivárványos egyszarvúvá válik, akkor beköltözhet hozzájuk véglegesen.

Milli tökéletes főszereplő, másodpercek alatt belopja magát a szívünkbe. Az olvasás során a gyerekek megtanulják a felelősségvállalás fontosságát is. Egy kiskutya sok törődést és szeretetet igényel. Egy felelős gazda, mielőtt magához venne egy állatot, jól átgondolja döntését. Csak azért megvenni, vagy befogadni egy állatot, mert, pl. divat, az nem felelős gondolkodás. Ezt a döntést komolyan át kell gondolni, mert nem egy tárgyról, hanem egy érző lényről van szó, akiről majd hosszú éveken át gondoskodnunk kell. A kutyatartás, a kutya és az ember együttélése kölcsönös szereteten kell, hogy alapuljon. 

Mindig rájövök arra, hogy több mesét kellene olvasnom. Ezek a kedves kis történetek simogatják a lelkemet. Mivel a könyv karácsony környékén játszódik, azért tökéletes választás adventi időszakra. Nagyon vékony történet, mind esti mesének, mind pedig önálló olvasmánynak is választható.

A borító zseniális, azonnal beleszerettem. Az illusztráció bájos és aranyos, de nekem egy kicsit jobban tetszett volna, ha színes képeket találunk a könyvben.

Vinnie a kutyakornis!
Összességében nekem nagyon tetszett ez a könyv. Igazán tanulságos történet, mely komoly mondanivalóval bír.  Milli egy igazán tündéri kiskutya, egyszerűen oda meg vissza voltam érte. Nagyszerű karácsonyi történet, csak imádni lehet. Ha a családban lenne kisgyerek, én tuti megajándékoznám ezzel a kötettel.

Értékelés: 5/4,5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.
Fülszöveg


Mindig légy önmagad – kivéve, ha lehetsz unikornis is!
Milli, a mopsz épp karácsony előtt veszíti el az otthonát, de szerencsére Anna családja befogadja egy hétre. A játékos kedvű kiskutya nagyon megszereti Annát, és nagyon szeretne örökre vele maradni. De Anna nem vágyik kutyára – ő egy unikornist szeretne, legalábbis Milli szerint. 
Sikerül-e Millinek unikornissá változnia? Ha rájönne, mit kell ehhez tennie, akkor talán valóra válhatna az álma, hogy otthonra találjon.


Nyereményjáték

Történetünk főszereplője Millie egy aprócska mopsz, de bizony elég sok fajta kutya létezik a világon. Kisebbek, nagyobbak, szélesebbek, áramvonalasabbak, és bizony bloggereinknek is más-más fajta kutyusok tetszenek. A ti feladatotok az, hogy a képek alapján kitaláljátok, hogy az adott állomás bloggerének milyen kutya tetszik! A FAJTA nevét írjátok be a raffledobozba a megszokott módon.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


KÉP


a Rafflecopter giveaway


Állomáslista

11/14 - Csak olvass!
11/16 - Spirit Bliss Sárga könyves út
11/18 - Könyv és más
11/20 - Sorok között
11/23 - Könyvvilág

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése