2020. március 15., vasárnap

Tóth Eszter: Pöttöm ​Pötty és az Ízek Birodalma + Nyereményjáték


Sziasztok!

Pár hete jelent meg Tóth Eszter debütáló könyve, ami egy lenyűgöző és kalandokkal teli mese az egészséges táplálkozásról. A blogturnén megismerheted a mesekönyvet, és ha szerencséd van, meg is nyerheted egy példányát.

Mielőtt rátérnénk a könyvre beszéljünk egy kicsit az egészséges táplálkozásról.

Az egészséges táplálkozás egy rendkívül fontos téma, amiről egyszerűen beszélni kell. A megfelelő és kiegyensúlyozott étkezés hiánya elhízáshoz vezethet. Sokan csupán esztétikai, kozmetikai problémának tekintik, pedig ez egy az egészséget súlyosan veszélyeztető, kóros állapot, amely több súlyos, az életet is veszélyeztető betegség kockázatát a sokszorosára növeli.
Az egészséges étrendnek megfelelő mennyiségben kell tartalmaznia a szervezetünk számára fontos energiát adó tápanyagokat (fehérjéket, zsírokat, szénhidrátokat) és energiát nem adó tápanyagokat (vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket). Fontos, hogy mindig próbáljunk változatosan táplálkozni minél többféle nyersanyag felhasználásával, a lehető legtöbbféle készítési módot alkalmazva. 

No de miről is szól a könyv? Lássuk!

Az Ízek Birodalma nagy bajba került.
Züzüke, a gonosz manó fogságba ejtette a birodalom királynőjét, és ő uralkodik most minden lakója felett.
Ki menti meg őket?
Pöttöm Pötty a dundi és bátor tündérlány nem is gondolja, hogy egy meggondolatlan hencegés micsoda kalandokba sodorja. Züzüke elrabolja Pötty két legjobb barátnőjét, és az Ízek Birodalmába viszi őket. Pötty azonnal a megmentésükre siet. Barátnőit keresve bejárja az egész birodalmat, sok barátot szerez és izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba keveredik.
De vajon sikerül legyőznie Züzükét és megmenteni barátait? És mi lesz Makrónia királynő sorsa?
Tóth Eszter író, dietetikus kalandos útra hív a táplálkozási piramis „országaiba”, ahol játékos formában megismerteti őket az egészséges táplálkozás alapjaival.
A kötet a 8. Aranymosás Irodalmi Válogató nyertes gyerekkönyve.

A történet borzasztóan aktuális, mivel az elhízás hatalmas probléma már gyerekkorban is. Minél fiatalabb korban megtanulják a gyerekek az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás fontosságát, annál inkább képezi majd ez a mindennapjaik részét. Ez pedig kiemelkedően fontos, hiszen akkor felnőttként is meghatározó lesz számukra a megfelelő étkezés. 

Manapság nagyon nehéz dolga van az embernek. Ha bemegyünk a boltba édességek és különböző rágcsák garmadával találkozunk. Ami összességében nem is baj, úgy gondolom, hogy egy-egy finomság belefér, de fontos megtartani a mértéket. 

A kalandok rendkívül aranyosak és izgalmasak voltak, imádtam azokat az akadályokat és helyzeteket, amiket a tündérkislánynak le kellett győzni. 

A karakterek nagyon szerethetőek, Pöttöm Pötty hatalmas kedvenc lett számomra. Nagyon kedves és aranyos szereplő. Ahogy a fülszövegben is olvashatjuk ő egy dundi tündérkislány, aki imádja az édességet. Bár nagyon szeret játszani, de a sok finomság miatt egyre nehezebben tudja tartani a tempót a barátaival. Egy nap azonban a bátor tündérke egy óriási kalandba keveredik, ami megváltoztatja az egész életét és az ételekhez való hozzáállását.  Barátnőit keresve bejárja az egész birodalmat, sok barátot szerez és izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba keveredik.

Züzüke is nagyszerű karakter. Olvasás közben olyan jó volt drukkolni annak, hogy a gonosz manó uralma véget érjen. 

A fejezetek rendkívül rövidek, szóval tökéletes esti mesének a könyv még akkor is, ha a gyerkőc boci szemekkel arra kér minket, hogy még olvassuk kicsit belőle. A nyelvezet abszolút érthető és befogadható, így még nagyobb eséllyel sajátíthatják el a kicsik a helyes és megfelelő táplálkozás alapjait.

Az illusztrációkat egyszerűen imádtam, hihetetlenül jó volt lapozgatni a kötetet. A rajzok nagyon aranyosak, mindig öröm számomra, ha ilyen igényes és szépen kivitelezett mesekönyvet foghatok a kezembe. 

Összességében én nagyon szerettem ezt kötetet, az illusztráció is szupercuki. .Szerintem minden kisgyerek szeretni fogja ezt a könyvet. Ha pedig mesélés közben a képeket is nézegethetik, akkor garantált az élmény. Pöttöm Pöttyöt pedig még én is a szívembe zártam. Bátran ajánlom mindenkinek ezt a mesekönyvet.

Értékelés: 5/4,5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 


Nyereményjáték

Tóth Eszter a Facebook oldalán indította el a Konyhatündér ABC-je rovatot, amiben hétköznapi alapanyagról ad át érdekességeket.
A játékunk során egy-egy ilyen posztból idézünk, ti pedig írjátok be, hogy mely gyümölcsről, fűszerről vagy zöldségről van szó.
Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

IDÉZET

"ismert fűszernövény kompótok és egyéb gyümölcsös ételek kötelező társa. De tudtad, hogy gyógyhatással is rendelkezik? Két éves kortól teája kitűnő puffadás elleni, emésztést elősegítő szer, hasfájós babáknak különösen ajánlatos."


a Rafflecopter giveaway

Állomások

03.11. Spirit Bliss
03.13. Könyv és más
03.15. Csak olvass!
03.17. Spirit Bliss extra állomás

03.19. Sorok Között

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése