2020. június 26., péntek

Bella Swift: A ​láma, aki koszorúslány lett + Nyereményjáték


Sziasztok!

A ​kiskutya, aki unikornis akart lenni után újabb meseregény jelent meg Bella Swift tollából a Manó Könyvek Kiadó gondozásában. Ezúttal Lulu, a láma történetét ismerhetitek meg, aki az Almafa tanyán él sok más állattal együtt, és bármit megtenne, hogy jobb kedvre derítse a mostanában letörten viselkedő gazdáját.Ha kíváncsiak vagytok Lulu kalandos próbálkozásaira, tartsatok a turné tagjaival,  és játsszatok A ​láma, aki koszorúslány lett könyv három példányának egyikéért.

Manapság már számos tanulmány igazolja, hogy a mesének meghatározó szerepe van a gyermek értelmi és érzelmi fejlődésében. A mesélés rengeteg szempontból hasznos dolog. Tartalmas időtöltés, komoly hatással van a gyermek szókincsére is. Továbbá akaratlanul olyan kompetenciákat és attitűdöket sajátíthat el a gyerkőc, mely a későbbiekben is fontos lesz számára….ilyen lehet például az empátia, kitartás, problémamegoldás, önbizalom stb.

Bella Swift másik bájos könyvét, A kiskutya, aki unikornis akart lenni című kötetet még a tavalyi évben olvastam. Azóta várom lelkesen Lulu, a láma történetét. Imádom ezeket a bájos állatos történeteket, nagyszerű olvasmány kicsiknek és nagyobbaknak (plusz gyermeklelkű felnőtteknek). A lámák amúgy is a szívem csücskei, egyszerűen imádok mindent, amin láma van.

Miről szól pontosan A láma, aki koszorúslány lett? Lássuk!

Esküvői örömök és láma-dráma! Koszorúslány kerestetik? Nem prob-láma! Itt van Lulu, a láma, szolgálatára! Az Almafa tanya bajban van! De Jakab gazda még megmentheti egy igazi tanyasi lagzival. Csakhogy az ifjú pár egyedül nem boldogul. Így Lulu, a láma intézi a tortát. Meg a virágokat. Sőt, koszorúslánynak is örömmel felcsap! Legjobb barátja, a kis Avani segítségével munkához lát, de képes lesz-e megmenteni a menyegzőt - és az Almafa tanyát?
-Mókás és szívmelengető történet egy lelkes kis lámáról;
-Arról, hogy miért jó másokon segíteni;
-Holly Webb és Dick King-Smith rajongóinak;
-Megható mese telis-tele egyszerű, ám nagyszerű igazságokkal;
-Magával ragadó szöveg, rövid fejezetekkel és rajzokkal



Ez a mese az egyik legbájosabb és legkedvesebb történet, amit mostanában olvastam. Bella Swift legújabb magyarul megjelent meséjének a főszereplője egy láma.

A történetben megismerhetjük Jakab gazdát, a farmot és az ott élő állatokat. Sajnos egyre nehezebben megy a gazdának a birtok fenntartása, így a gazdának sajnos el kell gondolkodnia azon, hogy eladja a farmot. Lulu mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt megakadályozza és ebben segítségére lesz a szomszédba költöző anyuka (Mira) és a kislánya (Avani). Avani és Lulu barátsága rendkívül kedves, bájos és szívmelengető. Hihetetlenül nagy szükségük volt egymásra, mindkettejük életéből hiányzott egy igazi barát. Lulu igazán nagyszerű, mindig segít, ha szükség van rá. Ha kell fest, vagy éppen koszorúslánynak áll, de abban is lehet rá számítani, hogy leköpje a komisz lányokat, akik szekálják és bántják az ő legjobb barátját.

Lulu tökéletes főszereplő, én egyszerűen imádtam. Másodpercek alatt belopja magát az ember szívébe. De Lulu nem akármilyen láma ám, ő egy igazi terápiás állat. Jó hatással van az emberekre és az állatokra is. Lulu tényleg egy igazi tünemény, határozottan azt érzem, hogy szeretnék egy ilyen (kis)állatot én is. Biztos nagyon értékelnék az emberek a panelben. Mindezek mellett aranyból van a szíve, mindig segíteni szeretne mindenben, csak néha nem úgy sülnek el a dolgok, ahogy előre eltervezte. Jó szándék vezérli mindig, de az ügyetlenkedésével hajlamos arra, hogy galibát okozzon. Folyamatosan mosolyogtam olvasás közben. Jakab gazda, a farm, Lulu a láma és a többi kisállat is a szívem csücskévé vált.

Hihetetlenül drukkoltam annak, hogy a gazda élete ismét egyenesbe kerüljön és a birtokot se kelljen eladni. Nagyon szép lehet az egész környék, én is szívesen ellátogatnék oda. Bár az esküvőről már lekéstem, de azért vendégként szívesen részt vennék egy olyan esküvőn, ahol egy láma lopakodik be a szertartásra.

Mindig rájövök arra, hogy több mesét kellene olvasnom. Ezek a kedves kis történetek simogatják a lelkemet. Egyszerűen csak jól esik néha az embernek valami egyszerű, de igazán szerethető történetet olvasni. A könyv rendkívül rövid és fejezetekre van tagolva, így tökéletes lehet esti mesének, de a nagyobbak már az önálló olvasással is megpróbálkozhatnak. Könnyen és egyszerűen olvasható a kötet, így azok a gyerkőcök is meg tudnak vele bírkózni, akik idén tanultak meg olvasni.

A borító zseniális, azonnal beleszerettem, ráadásul a rózsaszín a kedvenc színem, így azonnal megnyert magának ez a mese. Kicsit (nagyon) lányos, de én éppen emiatt imádom ennyire. Az illusztráció bájos és aranyos, de nekem egy kicsit jobban tetszett volna, ha színes képeket találunk a könyvben.

Összességében nekem nagyon tetszett ez a mese, Lulu teljesen elvarázsolt. Alig várom, hogy olvashassam az írónő többi történetét, biztos vagyok benne, hogy bérelt helye lesz a polcon a leendő gyerekszobában. Teljes szívemből ajánlom minden kisgyerekes, kisiskolás szülőnek és gyermeklelkű felnőttnek. Egy nehéz nap után tökéletes kis lélekbonbon, én imádtam.

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.


Nyereményjáték

A mostani nyereményjátékunkban minden állomáson egy-egy állítást fogtok találni a lámákkal kapcsolatban, a feladatotok pedig az lesz, hogy megállapítsátok, az állítás igaz-e vagy hamis, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

ÁLLÍTÁS

A lámák Észak-Amerika nyugati felén vannak elterjedve.


a Rafflecopter giveaway

Állomások

06.22. Könyvvilág
06.24. Könyv és más
06.26. Csak olvass!
06.28. Hagyjatok! Olvasok!
06.30. Spirit Bliss Sárga könyves út
07.02. Sorok Között

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése