2020. július 1., szerda

Jégvarázs Book Tag

Sziasztok!

Mindannyian nagy szerelmesei vagyunk a Jégvarázsnak, így készültünk Nektek egy játékon kívüli Book Tag-gel is. Ha van kedvetek töltsétek ki Ti is és mutassátok meg Nekünk! A Book Tag elején jelöljétek meg a Blogturné Klubot, mint a Jégvarázs Book Tag indítója és hívjátok ki a Tag végén az ismerőseitek rá. Ajánljunk egymásnak nagyszerű könyveket!


Anna – Egy bátor, félelmet nem ismerő hősnő, aki minden helyzetben feltalálja magát

Celaena Sardothian számomra az egyik legkeményebb, legbátrabb és legerősebb női karakter. Kicsit megakadtam az olvasással, de már alig várom, hogy kicsivel több időm legyen és végre elolvashassam az összes részt. 


Elza – Karakter, akinek titkolnia kell valódi személyiségét

Morrigan Crow - De nem is feltétlen a személyiségét kellett titkolni, hanem azt, hogy honnan jött és, hogy ki is ő valójában. :)


Kristoff – Egy kedves, szelíd férfi karakter

Kicsit sokat kellett gondolkodni rajta, de végül megtaláltam a tökéletes fiút. A választottam nem más, mint Esben Baylor, a 180 másodperc című könyv főszereplője. Valószerűtlenül tökéletes és kedves, egy igazán nagyszerű srác. Nagyon megkedveltem őt. 

Hans – Gonosz, aki eleinte szerethetőnek tűnik

Az első gondolatom Annie Wilkes volt. Ő az a hölgy, aki ápolja Paul Sheldont,  az írót, aki éppen befejezte az új regényét. A nő hatalmas rajongó, ezért szívesen vállalja kedvencének a gondozását. Ahogy halad előre az olvasásba, úgy változik Annie hangulata is. Az igazán kedves és szeretetreméltó hölgy teljesen megváltozik és innentől kezdve csak az ég kegyelmezhet az írónak. 

Olaf – A legviccesebb jelenet, amit valaha olvastál

Szerintem a valaha olvasott legviccesebb jelenet az volt, amikor a Harry Potter 5. részében Fred és George Weasley otthagyja a Roxfortot. :)

Anna és Elza – Egy könyv, amiben fontos szerep jut a családi- vagy baráti kapcsolatnak

A Fénytörések című könyv volt az első gondolatom. Mulan egy igazán erős és kompetens női karakter, aki bármire képes lett volna azért, hogy megmentse az édesapját a háborútól. Ha nem lett volna olyan erős a kötelék közöttük, akkor nem vállalta volna, hogy bevonuljon édesapja helyett a seregbe. 

Arendelle – A kedvenc fantasy világod

Ezen egy másodpercig sem gondolkodtam...csakis J.K. Rowling varázsvilága lehet a választottam. Imádom a Harry Pottert, és közel (nagyon nagyon közel) 30 évesen is rendületlenül várom a levelemet, hogy végre elkezdhessek tanulni a Roxfortban. 

Legyen hó! – Egy karakter, aki képes volt maga mögött hagyni a fájó dolgokat

Az első gondolatom Kasia volt az Orgonalányok című könyvből. A fiatal lány a hírhedt ravensbrücki náci női koncentrációs táborba kerül, az ott töltött idő komoly nyomokat hagy a lelkén és a későbbiekben családanyaként sem tudta kiheverni a borzalmakat. A történet végére azonban sikerül megbékélnie és végre képes lesz arra, hogy élni kezdjen. 

Anna és Kristoff – Kedvenc könyves szerelmespárod

Ez igazán nehéz, szerintem nincs kedvenc könyves szerelmespárom. Auburn és Owen jutott először az eszembe Colleen Hoover - Confess (Vallomás) című könyvéből. Nagyon kedveltem őket, jó kis párost alkottak. 

Elvarázsolt Erdő – Egy könyv, ami kimozdított a komfortzónádból

Szerintem életem egyik legkomolyabb komfortzónából kilépése az volt, amikor elolvastam a Battle Royale-t. Nem is tudom, hogy mi a meglepőbb...az, hogy elolvastam, vagy az, hogy tetszett. 

Ez lett volna az én Book Tagem, ha tetszett, mindenképpen töltsétek ki Ti is. :)

Ha kíváncsiak vagytok lessétek meg a többiek válaszait is. ^^

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése