2023. november 16., csütörtök

Annette Amrhein: A ​legszebb ajándék + Nyereményjáték


Sziasztok!

A Blogturné Klub csapata ezzel a hihetetlenül kedves és szerethető mesekönyvvel nyitja a karácsonyra hangolódás időszakát. Ismerjük meg közösen Pacsnit és barátait, merüljünk el együtt a történetben, készüljünk együtt az adventi időszakra. Ha pedig nektek kedvez a szerencse nyerhettek is egy példányt a kötetből. 

Amikor az erdőben leesik az első hó, az állatok alig várják már a Télapó és a karácsony érkezését.
Pacsninak, a kis mókusnak eltörött a lába és az emberek gyógyították meg. Lelkesen meséli el a többieknek, hogy vendéglátói versekkel, dalokkal és sütivel készülnek az ünnepekre, a Mikulást pedig kedves dalokkal várják.
Micsoda remek ötlet! Most már az állatok is szeretnék meglepni valamivel a Télapót!
De vajon minek örülne a legjobban?
Kedves adventi történet az ajándékozásról és a közös alkotás öröméről.

Végre itt a november, ez pedig egyetlen egy dolgot jelenthet...bűntudat nélkül hallgathatom Spotify-on a karácsonyi dalokat. Tudjátok, vannak azok a típusú emberek, akik az utolsó napokban kezdik el kitalálni és megvásárolni a tökéletes, vagy legalábbis tökéletesnek gondolt karácsonyi ajándékot, és vannak azok a a típusú emberek (mint én), akik már nyáron elkezdik felkutatni a különböző meglepetéseket. Az emberek hajlamosak felvont szemöldökkel reagálni arra, hogy már október elején felcsendülnek nálam az első karácsonyi dallamok és vágyakozva tekintek a Netflix hamarosan érkező új filmek menüpontjára, mert úgy várom a karácsonyi filmeket, mint mások a fizetésüket vagy a Messiást. Most, hogy végre véget ért a Spooky Season és már rengeteg helyen ordít Mariah Carey a rádióból, eljött végre az én időm. Most már hagyománnyá vált nálam, hogy ahogy közelednek az ünnepek, úgy egyre több és több karácsonyi témájú kötetet igyekszem sorra keríteni. Az idei év szezonját pedig egy szuper aranyos mesekönyvvel indítom. 

A legszebb ajándék című kötet egy igazán kedves és szerethető történet, melynek középpontjában az adventi készülődés, az ajándékozás és a közös alkotás áll. 
A történet szerint Pacsninak, a kis mókusnak eltörött a lába. Egy ideig az emberek gondoskodtak róla, egy bepillantást nyerhetett abba, hogy az emberek miként készülnek a Mikulás fogadására. A kismókus elhatározza, hogy idén az erdő lakói is meglepetéssel várják a Mikulást, hogy megköszönjék azt a sok ajándékot, amelyet hoz nekik. De vajon minek örülne a legjobban a nagyszakállú Télapó? 

Annette Amrhein meséje hihetetlenül kedves, biztosan minden kisgyermek szeretni fogja. A történet egyáltalán nem hosszú, szellősen tagolt, könnyen olvasható, így tökéletes választás kisgyermekes szülőknek az ünnepi hangolódás céljából. A tanulság könnyen és jól érthető, a karácsony legfontosabb értéke az, hogy szeressük egymást és a környezetünket. Hogy az időszak egyik legjobb része az, hogy közösen készülődik az ember, de ami talán még fontosabb, hogy nem csak kapni, hanem adni is remek érzés. 

Az illusztráció nekem nagyon tetszik, igazán szép és életteli teli a mesekönyv. Amilyen részletgazdag egy-egy jelenet, szerintem az is örömet okozhat egy kisebb gyerkőcnek, hogy csak lapozgatja a kötetet.

Azért szeretem az ilyen jellegű könyveket, mert a legtöbbjük túlmutat a puszta mese tényén. A legszebb ajándék című kötet sem csak egy mese. A könyv elolvasása után, vagy éppen közben is, rengeteget lehet beszélgetni a gyerkőccel az adventről, a karácsonyi készülődésről, vagy a család szokásairól. Így még tartalmasabb lehet a közösen eltöltött idő. 

Összességében nagyon megkedveltem  ez a karácsonyi történetet, tökéletesen karácsonyi hangulatba hozott engem is. Innentől kezdve nincs megállás, még rengeteg karácsonyi kötet van a tarsolyomban. :) Ha valami egyszerű, de mégis nagyszerű karácsonyi könyvet kerestek a gyerkőcnek Mikulásra, vagy csak úgy, akkor ajánlom nektek A legszebb ajándék című mesekönyvet. Olvassátok, szeressétek!

Értékelés: 5/4,5

Ha a bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a történetbe. 


Nyereményjáték

A mesében az erdő állatainak adventi készülődésébe pillanthatunk be, így a játékunk most az erdő világához kötődik. Minden oldalon találtok egy kérdés, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni a helyes választ.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉRDÉS

Ha magukra hagyott kölyköket találunk, mi a teendőnk? (A kérdés nem arra vonatkozik, mikor egy jól láthatóan is alultáplált és kiszáradt kisállatba botlunk, hanem egy látszólag egészséges és jól táplált kölyökbe. )

a, Semmit, nem szabad bolygatni, a szülei visszatérnek.
b, Vigyük haza, jó lesz háziállatnak. 
c, Hívjunk egy szakembert a megmentésére. 
d, Simogassuk meg, biztosan nagyon kis puha a szőre. 

a Rafflecopter giveaway

Állomások

11.16.: Csak olvass!
11.18.: Könyv és más
11.20.: Szembetűnő
11.22.: Veronika's Reader Feeder

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése