2023. november 21., kedd

Kedvcsináló idézetek az Egyetlen szerelmeim című kötethez

 

Sziasztok!

A népszerű amerikai írónő, Taylor Jenkins Reid életművéből már négyet a magyar olvasóközönség is élvezhet. A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából ugyanis elhozta One True Loves, magyarul Egyetlen szerelmeim című regényét is megismerhetjük idén ősszel. Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, mit gondolunk a könyvről!

Mit ​jelent igazán szeretni?

Emma Blair huszonévesen feleségül megy a gimnáziumi szerelméhez, Jessehez, és maguk mögött hagyva az otthonukat és az otthoni elvárásokat, kitalálják a saját életüket. Belevetik magukat az utazásba, élveznek minden boldog pillanatot, megragadnak minden izgalmas kalandot.
Az első házassági évfordulójuk napján Jesse éppen a Csendes-óceán felett forgat, amikor nyoma veszik a helikopterének és neki is. Azt hiszik, meghalt.
Emma, szakítva addigi életével, hazaköltözik, és megpróbál újra magára találni. Évekkel később, már túl a harmincon, összefut egy régi barátjával, Sammel, és újra szerelmes lesz. Amikor Sam eljegyzi, úgy érzi, újabb esélyt kapott a boldogságra.
Egészen addig, amíg fel nem bukkan Jesse. Kiderül, hogy életben van, és alig várja, hogy végre hazajusson hozzá. Emmának, akinek ettől a pillanattól fogva nemcsak egy vőlegénye, hanem egy férje is van, mélyen magába kell néznie – ki is ő valójában, és mire vágyik? –, miközben semmiképp sem szeretne fájdalmat okozni azoknak, akiket szeret.

Ki az ő egyetlen szerelme? Mit jelent tiszta szívből szeretni valakit? Emma tudja, hogy a szívére kell hallgatnia. Bár értené, hogy az mit súg neki!

Ahogy a bejegyzésemben már olvashattátok, összességében bár nem ez lesz a kedvenc TJR regényem, de ettől függetlenül kifejezetten tetszett a történet. Érdekes volt bepillantást nyerni Emma életébe, és abba, hogy egy ennyire furcsa és valószínűtlen, mégis abszolút hihető élethelyzetben a főszereplőket milyen problémák és dilemmák elé állítja a sors. 

Arra gondoltam, hogy az értékelésem mellé néhány idézettel is megpróbálom meghozni a kedveteket az olvasáshoz. 

1. 
"Az életemet arra az elképzelésre alapoztam, hogy minden rendkívüli dolgot látni akarok, de aztán rájöttem, hogy a rendkívüli dolgok mindenhol ott rejtőznek."


2. 
"A boldog pillanatok a legrosszabbak, ilyenkor a legerősebb a fájdalom."


3.
"A jó dolgok nem feltétlenül akkor történnek, amikor már készen állsz rájuk. Van, hogy előbb érkeznek, amikor még nem készültél fel a fogadásukra."

4. 
"Halk rezignáltsággal beszél, mintha csak most hasítana belé a fájdalom. Tapasztalataim szerint gyakran vagyunk így a megrázó dolgokkal. Újra meg újra letaglóznak minket, pedig azt hisszük, hogy egy órával korábban már átestünk a sokkon."

5. 
"Mindenki változik. Az örömeinkre és a fájdalmainkra reagálva fejlődünk."

6. 
"Az örömködésünket egy férfi szakítja félbe. A feleségének keres egy könyvet. Hallom, ahogy apa megkérdezi, hogy mi a címe. A férfi azt feleli:
– Nem tudom, és azt sem, ki írta. Nem emlékszem, miről szól, arra viszont igen, hogy kék volt a borítója."

7. 
"Csak azért, mert valami nem arra való, hogy egy életen át tartson, még nem jelenti azt, hogy meg sem kellett volna történnie."

8. 
"A romantikus szerelem csodálatos – a megfelelő körülmények között.
De hát ilyen körülmények csak ritkán adottak.
Ritka, hogy az ember pont azt szereti, aki őt, és hogy csak azt szereti, aki csak őt."

9. 
"Szerintem az ember nem mindig van tisztában a valódi vágyaival. Néhányan csak akkor jövünk rá, mi az álmunk, amikor már benne élünk. […]"

10. 
"Nem hiszem, hogy az igaz szerelem egyetlen szerelmet jelent.
Szerintem az igaz szerelem annyit jelent, mint igazán szeretni."

Ezeket az idézeteket gyűjtöttem össze a könyvből, viszont miközben írtam ezt a bejegyzést rájöttem, hogy nem is tudok kedvencet választani. De talán nincs is ezzel semmi baj. Remélem sikerült végül felkeltenem az érdeklődéseteket, ha pedig így van, akkor mindenképpen adjatok egy esélyt Taylor Jenkins Read legújabb, magyarul megjelent kötetének. 

Ha a bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz. 

Nyereményjáték

A játékunkban a regényhez, illetve a szerzőhöz kapcsolódóan teszünk fel kérdéseket, melyekre a helyes választ a Rafflecopter doboz megfelelő sorában várjuk.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉRDÉS
Az Egyetlen szerelmeim hányadik könyve a szerzőnek?

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

11.15. Readinspo
11.21. Csak olvass! (extra)
11.23. Pandalány olvas

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése