2023. december 23., szombat

Adventi blogturné 2023 - Karácsonyi saját történet + Nyereményjáték

Sziasztok!

„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig. 

Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.
Polly, a karácsonyi csacsi

-Bárcsak én is tudnék repülni, sóhajtott egy nagyot Polly, a csacsi, majd vágyakozón nézett fel a kék égre, ahol a rénszarvastanoncok éppen gyakorlatoztak. Azt mindenki tudja, hogy a Mikulás szánját 8 rénszarvas húzza:  Üstökös, Íjas, Csillag, Táncos, Pompás, Villám, Táltos, Ágas és Rudolf. Arról viszont csak kevesen tudnak, hogy egy kilencedik hely is minden évben kiadásra vár. Minden évben ebben az időszakban a Télapó és manó barátai egy különleges versenyt rendeznek annak érdekében, hogy a legrátermettebb és legelhivatottabb tanonc foglalja el a szánon a kilencedik helyet és egy egész éven át ő viselheti a Mikulás különleges segítője címet.
Polly minden évben tátott szájjal nézte a kihívást, de jelentkezni soha nem mert. Hiszen ki hallott már olyat, hogy egy csacsi húzza a Télapó szánját.
Annyira elmerült a gyakorlatozás láttán hogy nem vette észre, hogy néhány szarvas a háta mögé lopózott. Csak akkor vette észre őket, mikor már túl késő volt és egy nagy hógolyó csattant a hátán. 
- Hát te meg mit csinálsz már megint itt? - kérdezte Gertrúd, az osztály legügyesebb és egyben legelviselhetetlenebb rénszarvasa. 
- Már megint arról ábrándozol, hogy egyszer te is húzhatod a Mikulás szánját? - röhögött rosszindulatúan Gona és Guna, akik Gertrúd kevésbé tehetséges, ám a gonoszságban kifejezetten jól teljesítő barátnői. - Egy olyan ocsmány szerzet mint te ne is ábrándozzon ilyesmiről - felelték kórusban a rénszarvasok. Majd egy újabb hógolyót dobtak Polly irányába. A csacsi ugyan megpróbált kitérni a dobástól, de hirtelen elvesztette az egyensúlyát, megbotlott és nekiesett egy fának. Az eséstől pedig egy jókora adag hó zúdult a nyakába. 
-Micsoda egy szerencsétlen csőtömeg vagy te. - mondták kórusban Gertrúd, Gona és Guna majd vihogva elvonultak a gyakorló pályára. 
Polly kikászálódott a hó alól, majd vizesen és átfagyva hazabotorkált. 
- Soha nem leszek elég jó! - mondta, majd becsapta az istállójuk ajtaját. 
- Hát veled meg mi történt? - kérdezte szelíden az anyukája. Mitől lettél ilyen vizes? 
- Nem akarok róla beszélni! - mondta Polly, majd elviharzott a saját boxába. 
Az anyukája sóhajtott egyet, majd utána ment. 
- Polly drágám. A dolgok néha nem úgy alakulnak, ahogy eltervezzük. Vannak napok, amikor egyszerűen semmi sem sikerül, amikor nem tehetünk mást, mint megrázzuk magunkat és továbbmegyünk. Semmivel sem érsz kevesebbet, mint azok a nagyképű rénszarvas lányok. Sőt, hidd el, hogy te olyan kincset birtokolsz, amiről ők csak álmodhatnak. 
- Mégis milyen kincsről beszélsz?
- Hát arról a csodálatos nagy szívedről. Arról, hogy az utolsó répát is megosztanád a barátaiddal. Hogy ha valakinek segítségre van szüksége, te egy másodpercig sem hezitálsz és segítesz. Hogy lehet rád számítani és fontos tagja vagy a kis közösségünknek. 
- Ez mind nem ér semmit - mondta szomorúan Polly. Szeretnék én is olyan szép és menő lenni, mint a többiek. Hogy a Mikulás rám is felfigyeljen végre. 
- Kislányom, azt hiszed, hogy a Télapó csak azokat veszi észre, akik tökéletesen néznek ki? Hiszen a szépség belülről fakad! Tudd meg, nem attól lesz valaki igazán jó segítő, hogy kecsesen riszálja magát. Sokkal inkább attól, hogy helyén van a szíve. 
Polly ezen elgondolkodott. - Akkor tehát nekem is lehet esélyem? - kérdezte félve. 
- Hát persze. - válaszolta az anyukája. - Hiszen a véredben van! - mondta az anyukája sejtelmesen, majd gyorsan elindult répát vásárolni, mielőtt a lánya felismeri a szavai mögött búvó mögöttes tartalmat. 
Másnap Polly kihúzta magát és elindult regisztrálni a versenyre. Tudta, hogy igazán kevés az esélye, hiszen ő sem gyorsaságban, sem pedig ügyességben nem veheti fel a versenyt a rénszarzavasokkal, de úgy érezte, hogy tartozik ezzel önmagának, hogy végre megtegye az első lépést az álmai felé. 
Az első feladat egy gyorsasági verseny volt. A Télapó megfújta a sípját, ezzel pedig kezdetét vette a futam. Polly minden erejét beleadta és a középmezőnyben nyargalt, mikor is észrevette, hogy Gertrúd a gonosz rénszarvas elgáncsolt valakit. Nem törődvén a helyezéssel a csacsilány odaszaladt, felsegítette és kikísérte őt az orvosi manók sátrához. A versenynek közben végen lett, Polly pedig szomorúan sétált át a célvonalon utolsóként. Ha oldalra nézett volna, talán nem lógatta volna ennyire az orrát, hiszen a Mikulás éppen őt nézte, majd mosolyogva felírt valamit a táblájára. 
A következő feladatban a versenyzőknek azt kellett bizonyítani, hogy mennyire tudnak csapatban dolgozni. Egy papírlapon különböző utasításokat kaptak. Az a csapat kerülhet ki győztesen, akinek először sikerül mindent kipipálni a listáról. Voltak rendkívül egyszerű és fontosnak tűnő feladatok is a listán. Polly hamar rájött, hogy ezt csak közösen tudják megoldani, így a csoporttársaival gyorsan átbeszélték, hogy kihez milyen feladat illene, és ki mivel tudna hozzájárulni a sikerhez. Rájöttek, hogy nincs olyan, hogy kevésbé fontos feladat, hiszen mindenki közös munkája kell a sikerhez.  Így rekordgyorsan végeztek. Ezzel szemben Gertrúdék csapata még el sem jutott a feladatkiosztásig, a szarvaslány ragaszkodott, hogy ő kapja a legfontosabb feladatrészt. 
A harmadik feladat rendkívül furcsa volt. Egy manó odasétált mindenkihez és egy eszközzzel megmérte mindenkinél, hogy mennyire erősen lobog benne a karácsony szelleme. Mikor Gertdúdhoz és barátaihoz sétált elismerően hümmögött, de ahogy Pollyhoz lépett elkeredekett a szeme. Újra és újra elindította a mérést, de valami nagyon nem stimmelhetett mert egyszercsak elrohant. Polly kétségbeesetten tekintett utána és félt, hogy ez az álmainak a végét jelenti. 
- Na mi van Polly? Olyan ronda vagy, hogy még a műszer is kiakadt? Vagy olyan alacsony számot mért a manó, hogy elrontottad és éppen azt tervezik a Mikulással, hogy száműzzenek téged? - kérdezte vihogva Gertrúd, Gona és Guna. 
- Semmi ilyesmiről nincs szó! - szólalt meg egy szigorú hang. A verseny befejeződött, megvan az egyértelmű nyertes!- mondta a Télapó és kilépett a tömegből. Gertrúd magabiztosan mosolygott,biztos volt benne, hogy az ő nevét fogják mondani. 
- Az idei évben nem más, mint Polly lesz a kilencedik szánhúzó. Mondta a Mikulás és odafordult a kis csacsi felé. Polly, olyan kedvességről és olyan kiemelkedő karácsonyi szellemről tettél tanúbizonyságot, amelyet csak ritkán látunk itt az Északi-sarkon. Megtiszteltetés lenne számonra, ha te is a szánhúzó csapatomba tartoznál. 
Polly szégyenlősen mosolygott, majd így szólt. - Enyém a megtiszteltetés, köszönöm, hogy engem választottál. Remélem nem fogsz bennem csalódni. 
- A vér nem válik vízzé. Mondta a Mikulás, majd Polly anyukájára kacsintott, aki éppen megérkezett, hogy gratuláljon a lányának. 
Így esett tehát, hogy Mikulásnak a szánját idén nem csak Üstökös, Íjas, Csillag, Táncos, Pompás, Villám, Táltos, Ágas Rudolf húzza, hanem Polly is, a karácsonyi csacsi. Az pedig, hogy miként állt Polly anyukája a Mikulás szolgálatába, és hogyan is zajlott Polly kiképzése már egy másik történet. Nyereményjáték

Ebben a játékban minden állomáson találsz egy kérdést, ami a karácsonyhoz kötődik. Nincs más dolgod, mint a Rafflecopter helyes sorába beírni a megfelelő választ. 
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből 4 ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.
Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk. 

KÉRDÉS
Mi a címe annak a karácsonyi animációs filmnek amiben Tom Hanks szerepel?

a Rafflecopter giveaway

Állomások

12/02: Csak olvass! - Ajándékötletek könyvmolyoknak
12/08: Szembetűnő - Karácsonyi (gyerek)könyvajánló
12/11: Olvasónapló - Karácsonyi playlist 
12/12: Csak olvass! - Könyvjelzők, képeslapok és ajándékkísérők (letölthetők)
12/15: Könyv és más - Társasjáték ajánló
12/17: Fanni's Library - Élfestett könyvek ajándékba - ajánló
12/18: Utószó - Karácsonyi könyvajánló felnőtteknek
12/19: Zakkant olvas - Last minute karácsonyi élmény ajándék lista 
12/22: FüggőVég - Ajándékok, amiket  a TOP 5 kedvenc könyves karakternek adnék
12/23: Csak olvass! - Saját történet
12/24: Közös meglepetés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése