2024. április 12., péntek

Kedvcsináló idézetek Twin ​Crowns – Ikerkoronák című könyvhöz+ Nyereményjáték

Sziasztok!

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Catherine Doyle és Katherine Webber közösen írt romantikus fantasy regénye, a Twin Crowns - Ikerkoronák. Légy részese te is Wren és Rose, a két hercegnő kalandjainak, és tudd meg, ki ül végül Eana trónjára! És ha velünk tartasz, követed az állomásokat, akkor lehetőséged nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott könyvpéldányt is!

Két ​hercegnő. Egy trón. Mi baj lehet belőle?

Nagy tét forog kockán az ikerhercegnőkről szóló fantasy-romkomban. A lányokat születésükkor elválasztották egymástól – az egyiket koronahercegnőként nevelik, a másikat pedig még csecsemőként elrabolják.
Wren Greenrock mindig is tudta, hogy egy napon majd csellel fog trónra lépni. Születésétől fogva arra képezték ki, hogy visszatérjen a palotába, és megbosszulja szülei halálát, ezért
 mindent megtesz, hogy királynő legyen, és megvédje a boszorkányok közösségét, ahol felnőtt. Vagyis megtenne, ha egy bizonyos katona vonzó külseje nem terelné el folyton a figyelmét, és ha a vakmerő varázslatai nem sodornák állandóan bajba…
Rose Valhart hercegnő tudja, hogy a hatalommal felelősség is jár – és nem hagyja, hogy olyan apróságok a kötelessége útjába álljanak, mint hogy a sivatagban ébred egy rendkívül szemtelen (és nagyon jóképű) bandita társaságában. A palotán kívüli élet azonban szebb és zabolátlanabb, mint azt valaha is képzelte volna, és még az is lehet, hogy a rettegett boszorkányok személyében megkapja azt a családot, amire mindig is vágyott.
Ám ahogy közeledik a koronázás napja, egy régi ellenségük azon munkálkodik, hogy egyik hercegnőnek se sikerüljön elérni a célját.
Vajon végül ki ragadja magához a hatalmat, és kinek a fejére kerül a korona?

Az Ikerkoronák című kötet azonnal felkeltette az érdeklődésemet érdekesnek és izgalmasnak tűnő fülszövegével. Az értékelésemre ugyan még várnotok kell, de addig is hoztam nektek néhány kedvcsináló idézetet, hogy még jobban meghozzam a kedveteket a könyv elolvasásához. 

1. 
"– Azt hiszem, az előbb azt akartam mondani, hogy szeretnék melletted lenni. Olyan formában, ahogy szeretnéd."

2. 
"– Menj csak tovább. Mögötted leszek.
– Elkapsz, ha leesek?
– Nem, de majd integetek, miközben zuhansz lefelé."
3.
"Egész életében ő volt a hercegnő, az árva, akit királynőnek neveltek. Hogy jó, szelíd és kegyes legyen, hogy férjhez menjen és trónörökösöket szüljön, akik megerősítik a királyságát és a szövetségeit. Sosem gondolta volna, hogy ennél több is lehetne… hogy bárki is azt akarja majd, hogy ennél több legyen."

4. 
"Még soha nem érzett így senki iránt. Soha nem hiányzott neki így senki. Soha nem tűnődött azon, vajon mire gondol a másik. Soha nem akart önként bemászni egy tízezer méhvel teli irtózatos kasba, csak hogy időt tölthessen valakivel."

5. 
"– A szerelem néha átok is lehet – jelentette ki Wren. – Lehet börtön is. Vagy halálos ítélet."

6. 
"– A bosszú kegyetlen dolog, Tor. És ami azt illeti, a szerelem is az. – Wren ismét elindult, és a karját lóbálva átkelt a hídon. – És ez a legigazabb dolog, amit mondhatok neked."

7. 
"– Most várunk a csodára. Vagy az idő előtti halálunkra. Arra, amelyik előbb bekövetkezik."

8. 
"Nincs mitől félned, virágom. A legfélelmetesebb vadállattól is megvédenélek akár az életem árán is.
Kivéve a rettegett dongótól, jegyezte meg magában Wren."

9. 
"[…] a szerelem csodája teszi a jó embert nagyszerű emberré."

10. 
"– Ki tanított meg így harcolni?
– Az anadawni mókusok."

Ezeket az idézeteket gyűjtöttem össze a könyvből, viszont miközben írtam ezt a bejegyzést rájöttem, hogy nem is tudok kedvencet választani. De talán nincs is ezzel semmi baj. Remélem sikerült végül felkeltenem az érdeklődéseteket, ha pedig így van, akkor mindenképpen adjatok egy esélyt a kötetnek. 

Ha a bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a történetbe. 

Nyereményjáték

A történet főszereplője egy ikerpár: Wren és Rose. Ezért a nyereményjáték során nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy melyik könyvből való az idézet, amiben szintén megjelenik fő- vagy mellékszereplőként egy-egy ikerpár. A megoldást pedig írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

IDÉZET
“– Tudom, hogy nem vagy tökéletes. De az embert éppen a tökéletlenségei teszik valaki más szemében tökéletessé.”

a Rafflecopter giveaway


A turné állomásai
 
04.03. Kitablar
04.09. Dreamworld
04.12. Csak olvass! - extra
04.15. Hagyjatok! Olvasok!
04.17. Csak olvass!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése