2024. augusztus 7., szerda

Kedvcsináló idézetek A tovatűnő csillagok erdeje című kötethez+ Nyereményjáték

 Sziasztok!


A Maxim Kiadó gondozásában jelent meg Kristin Harmel A tovatűnő csillagok erdeje című regénye, melyben a második világháborús zsidóüldözések fájdalmas emléke kap központi helyet. Erről a szívszorító történetről számolnak most be bloggereink, és ha helyesen válaszolsz az állomáson található kérdésekre, akkor lehetőséged nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott példányt is!

Egy fiatal nő, aki zsidó szökevényeknek segít menekülni a vadonon át, mígnem múltjának sötét titkai mindenkit veszélybe sodornak…Yonát gyerekkorában elrabolták gazdag német szüleitől, és Kelet-Európa vadonjában nevelkedett. Miután 1941-ben, az elrablója halála után magára marad, magányos létezését semmi sem zavarja. Aztán egy nap váratlanul találkozik egy, a náci terror elől menekülő zsidó csoporttal. A nő megdöbben a külvilágban zajló borzalmak hallatán, és megfogadja: mindent megtanít a menekülőknek, amit csak tud, hogy életben maradhassanak az erdőben. Cserébe meglepő leckéket kap arról, hogyan tárja ki a szívét a magányos évek után. De miután elárulják, és egy németek által megszállt városba kénytelen menekülni, a múltjának és a jelenének sokkoló találkozása mindent megváltoztathat.
A túlélésnek és önmagunk megismerésének szívszorító és izgalmas története azt a kérdést feszegeti, hogy vissza lehet-e térni egy olyan világba, ami sokszor kegyetlenebb, mint maga a vadon.

A tovatűnő csillagok erdeje című kötet azonnal felkeltette az érdelődésemet a fülszövegével. A véleményemet már olvashatjátok róla, de arra gondoltam, hogy néhány idézettel is meghozom a kedveteket az elolvasásához. 

1. 
"– Mind úgy jövünk erre a világra, hogy a sorsunk nincs megírva, Yona. Az identitásodat nem a születésed határozza meg. Csak az számít, mivé formáljuk magunkat, mit kezdünk az életünkkel. Te sem vagy jobban náci, mint én egy űrbéli lény, aki a csillagok között repked."

2. 
"– Igen – mondta Leon, megtapogatva a mellkasát, ahol egyszer rég a Dávid-csillag azt jelezte, alacsonyabb rendű állampolgár, megsemmisítés célpontja. De az erdő nem ismert különbséget, ha fajról, vallásról vagy nemről volt szó, mindegyikükre ugyanúgy mosolygott és nézett homlokráncolva, néha védelmet nyújtott, néha veszéllyel fenyegetett. – Isten kegyelméből mind tovatűnő csillagok leszünk."

3.
"– Szerintem valahányszor meghal egy jó lélek, a világ kicsit sötétebbé válik."

4. 
"Aki megment egy életet, az mintha az egész világot mentené meg."

5. 
"Az életek karikák, amik keresztülpörögnek a világon, és amikor újra találkozniuk kell, fognak is."

6. 
"A fiúk akarnak ezt-azt a lányoktól. Ez a könyv legrégibb meséje."

7. 
"Az ismétlés olyan embereknek való, akik nem akarnak magukért gondolkodni, olyanoknak, akiknek nincs képzelőerejük."

8. 
"Néha a törések tesznek minket erőssé."

9. 
"Ebben a világban addig őrzöd meg a hatalmadat, amíg összezárod a lábadat."

10. 
"A férfiak kegyetlenek, szívtelenek, ridegek tudnak lenni. És a hibák, amiket elkövetünk, egész életünkben követnek minket."

Ezeket az idézeteket gyűjtöttem össze a könyvből, viszont miközben írtam ezt a bejegyzést rájöttem, hogy nem is tudok kedvencet választani. De talán nincs is ezzel semmi baj. Remélem sikerült végül felkeltenem az érdeklődéseteket, ha pedig így van, akkor mindenképpen adjatok egy esélyt a kötetnek. 

Ha mindezek után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a történetbe. 
 

Nyereményjáték

A nyereményjáték során a 2. világháborút feldolgozó történeteké a főszerep. A feladatotok az, hogy az állomásokon olvasható idézetek alapján kitaláljátok, melyik könyvről van szó. A könyv szerzőjét és címét írjátok a Rafflecopter megfelelő sorába!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

IDÉZET
“A veszteség nagy paradoxonja: hogyan nyomhatja a vállunkat valami, ami nincs többé?” 

a Rafflecopter giveaway

Állomások

08.05. Kitablar
08.07. Csak olvass! - extra
08.09. Kitablar - extra

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése