2019. május 1., szerda

E. Lockhart: A hazudósok



Erre a könyvre az Instagramon figyeltem fel, amikor egy kedves barátom a figyelmembe ajánlotta a könyvet. Nem mondott semmit róla, csak azt, hogy hatalmas hatással volt rá, és mindenképpen olvassam el.

Nem a megszokott értékelésre számíthattok, ugyanis én sem szeretnék semmi olyat elmondani nektek, ami egy kicsit is ronthat az olvasás élményén. Mind a karakterek leírása, mind pedig a történet összegzése olyan momentumokra világíthat rá, amelyek elárulják nektek a végkifejletet.

Ó és a végkifejlet…. ekkora arculcsapást ritkán kapok könyvtől. Nem tudom azt mondani ez a legjobb könyv a világon, amit valaha olvastam. De még azt sem tudom elmondani, hogy hibátlan és tökéletes. Viszont egy biztos… hihetetlenül nagy hatással volt rám. Szétcincálta a lelkemet és még utána sem tudtam összerakni magam. Szétestem és csak néztem magam elé. Nem az a típusú könyv, amit elfelejtesz…ott marad veled még nagyon sokáig…és gondolkozol rajta.

Őszinte leszek, én teljesen másra számítottam a fülszöveg alapján. Azonban ahogy haladtam előre a történetben, a könyv levett a lábamról…az írásmód, a szereplők, a titkok, a sziget,  az elmúlt nyarak és a Hazudósok…egyszerűen imádtam.

Az írás stílusa nekem kifejezetten tetszett. Szimpatikus volt Candance karaktere és a stílusa, ami az egész könyvet átitatta. Sajnos migrénes vagyok, és tudom milyen az, amikor annyira fáj a fejed, hogy képtelen vagy felkelni az ágyból. Ennyire érzékletesen és pontosan még soha nem olvastam erről a betegségről. Nagyon durva volt.

A könyvben végig érezni lehet a feszültséget és azt, hogy valami hatalmas titok lappang valahol nagyon mélyen, ez az érzés pedig a történet végéig megmarad. Nem lehet szabadulni tőle. Néha egy pillanatra félre kellett raknom a könyvet, hogy kicsi kiszakadjak ebből a szorító állapotból…de aztán azonnal olvasnom kellett tovább. Muszáj volt…tudnom kellett mi történik a végén.

Ne olvassatok el minden értékelést a könyvről, ne nézzétek meg, hogy miről szól pontosan. Egyszerűen kezdjétek el olvasni és mindent meg fogtok érteni. Ha az eleje nem tetszik, ne aggódjatok, szép lassan belerázódtok és mindent meg fogtok érteni. Ne kérdezzétek meg azokat, akik már elolvasták…higgyétek el…úgyis hazudni fognak. J

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése