2019. október 19., szombat

Adam Bray - Lorraine Cink - Melanie Scott - Stephen Wiacek: Minden ami Marvel + Nyereményjáték



A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Minden ami Marvel. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere bemutatja a Marvel-képregények mozgalmas világáról szóló, teljes körű útmutatót hősökről, gonoszokról, járművekről, bolygókról és sok egyéb, izgalmas témáról.Tartsatok velünk, merüljetek el a szuperhősök univerzumában, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott két nyeremény példány egyikét.



Őszintén bevallom nektek, én soha nem voltam hatalmas képregényfan és el kell mondanom, hogy nagyjából az életem első 23 évét teljesen elvonultan éltem a Marvel, DC és egyéb képregények világától. Azt sem tudtam, hogy mi a különbség a két világ között és a szuperhősösök sem hatottak meg túlságosan. Aztán a sors összehozott egy igazi rajongóval, szóval össze kellett szednem magam és képbe kellett kerülnöm a témával kapcsolatban. Az érdeklődésem egészen odáig fajult, hogy elkezdtem olvasgatni a témában és szimpatizálni kezdtem a karakterekkel. Nagyon örültem a Minden ami Marvel könyvnek, hiszen innentől kezdve megállíthatatlan leszek a témával kapcsolatban és tele leszek Marvel fun fact-tel.

De milyen is a könyv? Lássuk! 

A Minden ami Marvel tulajdonképpen tényekkel és izgalmakkal teli utazásra hív a negyvenes és ötvenes évek első nagy Marvel-hőseitől, gonosztevőitől, cowboysztárjaitól és képregényszereplőitől a hatvanas évek ikonikus szuperhősein és -gonoszain át napjainkig. Mindeközben bepillantást enged a karakterek szuperereje, az általuk használt technológia és a főhadiszállásaik titkaiba.

A könyv egyik legizgalmasabb része a különböző karakterekhez készült idővonalak tömkelege, amelyek bepillantást nyújtanak a szereplők történetébe egészen a kezdetektől. Ahogy olvasgattam ezt a kötetet, tényleg úgy éreztem, hogy mindent meg fogok tudni az egész Marvel univerzumról. A név- és tárgymutató segítségével könnyen kezelhető a könyv. Ha valaki szeretne minél több információt megtudni, teszem azt Bruce Banner-ről, akkor a tárgymutató segítségével az összes olyan oldalt gyorsan meg lehet találni, ahol a fent említett úriember meg van említve.

Ez a könyv egyszerűen zseniális! Minden elismerésem a készítőknek, ilyen széleskörű áttekintést még nem fogtam eddig a kezemben. A könyv egyik legnagyobb erőssége, hogy a „kezdő” és a „profi” rajongók is örömüket lelhetik az olvasás során. Biztos vagyok benne, hogy még a legelvetemültebb Marvel rajongók is találnak benne némi újdonságot majd.

Fontos kiemelni azt is, hogy a kötet egy hihetetlenül igényes és csodás munka, mely tele van szebbnél szebb oldalakkal. Igazán minőségi, fényes papírra nyomtatott, keménytáblás lexikon, mely számos hasznos információval szolgál. A képek nagyszerűek, igazán ízlésesen lettek összerakva. Már a könyv lapozgatása is hatalmas élmény. Őszintén szólva nem tudom, hogy az igazán nagybetűs rajongóknak milyen élményt nyújt a könyv, de én bevallom…szinte faltam az oldalakat. Nagyon sok érdekes és új információt tanultam az egész univerzumról. Hihetetlenül élveztem a könyv lapozgatását, bár egy idő után kicsit megfájdult a csuklóm. Nem könnyű egy ilyen méretű könyvet kényelmesen olvasni. :D

Összességében határozottan állítom nektek, hogy ez a kötet egy tökéletes összefoglalója az egész univerzumnak. Ha szeretitek a képregényeket, vagy a filmeket, akkor biztosan nektek lett kitalálva ez a könyv. Bátran ajánlom mindenkinek.

Értékelés: 5/5

Ha esetleg az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.

Fülszöveg

„Csináljunk valami őrültséget… mondjuk mentsük meg a világot!” (Vasember)
Ha az olvasók meglátnak egy Minden ami Marvel című könyvet, talán eltűnődnek rajta, mi lehet benne – biztosan nem minden a Marvel-képregények Multiverzumáról!
Tényleg lehetetlen vállalkozás lenne mindent egyetlen kötetbe gyűjteni, ezért lássuk, hogy mire nem vállalkozik ez a könyv. Nem mutatja be a cég történetét, és nem is egy teljességre törekvő karakterenciklopédia. Sokkal inkább kalauz a fősodorbeli Marvel-univerzumhoz, annyi, felbukkanásának időrendjében szereplő karakterrel, helyszínnel, járművel, fegyverrel és varázstárggyal, amennyi csak elfér 320 oldalon.
A Minden ami Marvel tényekkel és izgalmakkal teli utazásra hív a negyvenes és ötvenes évek első nagy Marvel-hőseitől, gonosztevőitől, cowboysztárjaitól és képregényszereplőitől a hatvanas évek ikonikus szuperhősein és -gonoszain át napjainkig, miközben bepillantást enged a karakterek szuperereje, az általuk használt technológia és a főhadiszállásaik titkaiba.

Fordította: Sepsi László
Oldalszám: 320 oldal
ISBN: 9789634374039
Kiadó: Kolibri
Szerők: Adam Bray - Lorraine Cink - Melanie Scott - Stephen Wiacek


Nyereményjáték

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Marvel univerzumot. Minden állomáson találtok egy kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni mindegyikre a helyes választ, és máris esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott két könyv egyikét.

Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Bruce Banner minek köszönhetően mutálódott Hulkká?

a Rafflecopter giveaway
Állomások:

10/18 Utószó
10/19 Csak olvass!
10/20 Dreamworld

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése