2020. január 18., szombat

Erin Watt: When ​It's Real – Igazán szerelem + Nyereményjáték



Sziasztok!

Egy átlagos lány és a popsztár szerelméről írt a Royal fiúk sorozattal sikert arató Erin Watt. A könyvről egy extra-hosszú és extra állomásokkal is dúsított blogturnén olvashatsz. Sőt, ha szerencsés vagy, három példányt meg is nyerhetsz a kötetből.


Olyan sokszor mondtam már nektek, hogy a thrillerek és a különféle rázósabb könyvek olvasása mindig egy hatalmas kilépés a komfortzónámból…de azt nem hiszem, hogy említettem, hogy az igazi tipikus csajos, romantikus könyvek is ugyanebbe a kategóriába tartoznak nálam. Nagyon ritkán olvasok könnyed történeteket, az összes kedvenc könyvem szomorú és drámai. Rendkívül ritka, hogy romantikus könyvet veszek a kezembe, az Igazán szerelem fülszövege és borítója azonban abszolút levett a lábamról. Olyan sok komoly és komor könyvet olvastam az utóbbi időben, hogy szükségét éreztem egy kis váltásnak. Bár a Royal fiúk története nem lett a szívem csücske (bocsi mindenkinek, valahogy nem az én világom), de mindenképpen szerettem volna adni egy esélyt ennek a könyvnek. 

No de lássuk miről is szól a történet!

Oakley Ford egy rendkívül menő és fiatal popsztár, akiért lányok milliói bolondulnak. Szülei híres filmsztárok, így soha nem állt távol tőle a rivaldafény. A srác egy tipikus rosszfiú, aki bőven szolgáltat indokot arra, hogy a különböző pletykalapok címoldalára kerüljön. Azt hinnénk, hogy minden úgy jó ahogy van...de az igazság teljesen más. A magánélete széthullóban van, nincs ihlete, így a dalszerzés sem megy neki túl jól. Oakley menedzsmentje úgy dönt, hogy közbelépnek. Az eredmény: teljes imázsváltás, és egy állandó barátnő, akit azért szerződtetnek, hogy megmutassák a rajongóknak, vége a balhés időszaknak és a fiú kész megállapodni egy átlagos barátnő mellett. Úgy döntenek, hogy keresnek egy hétköznapi lányt, aki 1 évig eljátssza a sztár párjának a szerepét. 
Vaughn Bennett egy tizenhét éves, csupaszív, gondoskodó testvér, aki részmunkaidőben pincérnőként dolgozik azért, hogy segítsen a családjának. Maga a megtestesült hétköznapiság, normál körülmények között soha nem vállalná el a feladatot, még csak nem is igazi rajongó. A családja azonban  megélhetési gondokkal küzd, így nem sok választása marad.
A pénzért cserébe, amit öccsei tanulmányaira fordíthat, Vaughn elviseli a fura hollywoodi partikat és a gondosan kitalált Twitter-üzeneteket. Az orruknál fogva vezeti a lesifotósokat és a rajongókat. Néha talán már önmagát is. A kérdés már csak az, hogy mi lesz ennek a kirakat kapcsolatnak a vége?

El kell mondanom nektek, örülök, hogy elolvastam ezt a kötetet. Igazán tetszett, nagyon jó kikapcsolódás volt az egész éves hajtás után. Tipikusan az a könyv, amit az ember a szabadsága alatt szívesen olvas. Könnyed, szerethető, olvasmányos történet

A cselekmény kissé klisés és abszolút kiszámítható, de nincs is ezzel semmi baj. Kicsit olyan volt a könyv, mint egy modern tündérmese, ahol a szegény, de józan ésszel megáldott lány találkozik a gazdag és  igazán jóképű fiúval. Gondolom Ti is feltudnátok jó pár filmet sorolni ezen mondat alapján. (Apropó...ezt a kötetet például abszolút el tudnám képzelni a Netflixen egy szimpatikus szereposztásban.) Én például nagyon szeretem az ilyen típusú romantikus filmeket, szóval reménykedtem benne, hogy a könyv is elnyeri majd a tetszésemet. Szerencsére abszolút így lett, szóval szinte csak pozitívan tudok nyilatkozni a könyvről. 

A főszereplők szimpatikusak és szerethetőek. 

Vaughn egy jófej csajszi, aki egyáltalán nem esik hasra Oakley-tól. Ez pedig hihetetlenül jót tesz a fiúnak. Nagyon fontos számára a családja, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse őket. Kezdetben nem igazán tudja, hogy mit kezdjen a saját életével, így ahelyett, hogy elkezdte volna az egyetemet, pincérnőként dolgozik egy bárban azért, hogy segítsen a családja anyagi problémáin. 

Oakley egy nagyon érdekes és szimpatikus karakter. A bulvár és a hírek alapján egy igazi troublemaker, de a szíve mélyén csak arra vágyik, hogy valaki önmagáért szeresse. A zene az élete és ha képes arra, hogy koncentráljon, csodák születnek a gitárja segítségével. 

Ha megnézzük egyik fiatal élete sem habos torta, teljesen szét vannak esve és abszolút nem találják a kivezető utat a gödörből. Amikor összehozza őket a sors, a lányt kezdetekben csak a pénz motiválta, hiszen Oakley egyáltalán nem nevezhető egyszerű esetnek. Emellett a fiú sem igazán volt oda Vaughn-ért, de az új lemezszerződés lehetőségét egyszerűen nem szúrhatta el. Az idő múlásával, azonban szép lassan minden megváltozott. Miután egyre jobban megismerték egymást, úgy hullottak le maguk köré épített falak és hihetetlenül fontosak lettek egymás számára. Ez persze rengeteg ember szemét szúrta, ugyanúgy, ahogy egy tündérmesében, itt is vannak olyan karakterek, akik megnehezítik a fiatalok életét. 

A mellékszereplők is jól sikerültek, bár ők kevésbé kerülnek a középpontba. Azért én szívesen olvastam volna még egy kicsit Paisley-ről, Ty-ról és az ő kapcsolatukról. 

Kifejezetten tetszettek a könyvben a konfliktusok, de lehettek volna egy kicsit súlyosabbak és nagyobbak is. A kedves, cuki és bájos kis történetet igazán megtörhették volna kicsivel több izgalommal. A végén például elfért volna még +50 oldal, így jobban ki lehetett volna bontani ezt a szálát. Sokkal jobban tetszett volna, ha komolyabb következményei is vannak ennek a helyzetnek, nekem hiányzott innen még egy kevés. Annyira súlyos és durva volt ez a beavatkozás, hogy egyszerűen túl semmilyen lett számomra a könyv lezárása. 

Nagyon szeretem a váltott szemszögű írásokat, örülök, hogy mindkét karakter fejébe beleláthattunk a könyv során. 

A közösségi média megjelenítése is nagyszerű húzás, szerintem lányok milliói örülnének annak, ha egy fanart segítségével felhívhatnák az imádott sztár figyelmét. Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon egy-egy ismert ember hogyan kezeli a saját oldalát és rájöttem, hogy simán van benne ráció, hogy egy PR csapat munkálkodik az oldal mögött. Nagyon tetszettek a Twitter üzenetek. Mennyire jellemző már, hogy a rajongók utálni kezdik azt, akivel a kedvencük összejön. Hihetetlen amúgy. 

Két dolog is eszembe jutott az olvasás során. 

Az egyik: Ne ítélkezz gyorsan, előbb ismerd meg a másikat és csak azután mondj róla véleményt. Mennyire igaz ez a gondolat mindkét főszereplőre. Vaughn és Oak kapcsolata azért is indult nehézkesen, mert mindketten az első benyomás alapján ítéltek. Vaughn pedig nyilván ismerte azokat a cikkeket, ami a fiú életét taglalták, ezek szintén nem segítettek a szimpátia kialakulásában. Ahogy közelebb és közelebb kerültek egymáshoz, úgy módosultak ezek az első benyomások valami sokkal pozitívabbra. 

A másik:  Nincs azzal semmi baj, ha valaki fiatalon nem tudja még, hogy mit kezdjen az életével. Attól még, hogy ha valaki 17 évesen nem tudja, hogy mit szeretne csinálni, nem dől össze a világ. Ezt Vaughn-nak is meg kellett tanulnia és tapasztalnia a könyvben. 

Ezt most minden érettségi és egyetem előtt állónak mondom. Ne aggódjatok, nem az életetek múlik ezen a döntésen. Bármikor változtathattok, ha nem tetszik a szak. Sose azért válasszatok valamit, mert ezt várják el tőletek. Azt tanuljátok, amihez kedvetek van. Ti fogtok egy életen át azzal a szakkal, végzettséggel élni, ezért nektek kell tudni, hogy mit is szeretnétek csinálni. Ha elsőre nem jön be, ne féljetek változtatni. 

A borító egyszerűen csodás, én imádom! 

Összességében nagyon kedves, aranyos történet az Igazán szerelem, aminek a film változatát is bármikor megnézném a tévében. A cselekmény kiszámítható, klisés, kissé tündérmese jellegű, de mindezek ellenére egy jó kis történet, ami tökéletes bekuckózós olvasmány. Nagyszerű kikapcsolódás, hiszen nem kell túl sokat gondolkodni rajta. A szereplők abszolút szerethetőek, ezért bátran ajánlom a könyvet. A könyv kategóriáját tekintve Rubin pöttyös, de igazából amilyen könnyed és bájos olvasmány így fiatalabbnak ajánlom főleg. Még az is lehet, hogy ha legközelebb hazamegyek a szüleimhez a húgom kezébe nyomom majd. 😊

Értékelés: 5/4

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.

Fülszöveg

„A ​nagy szerelem tisztítótűz. Az összes hülyeséged a lángok martalékává lesz, és jobb emberré válsz általa.”
Rendes körülmények között ez a fiú és ez a lány még csak össze sem futna.
A srác neve Oakley Ford. A tinik bálványa, menő popsztár, híres filmsztárok csemetéje, akiért lányok milliói bolondulnak… és megrögzött rosszfiú. Az ember azt gondolná, hogy az élete kész diadalmenet, de a magánélete széthullóban, a dalszerzésben elhagyja az ihlet, a bulvársajtó a botrányaitól hangos. Oakley menedzsmentje úgy dönt, hogy közbelépnek. Az eredmény: teljes imázsváltás, és egy állandó barátnő, akit azért szerződtetnek, hogy megmutassák a rajongóknak, vége a balhés időszaknak.
A lány neve Vaughn Bennett. Tizenhét éves, csupaszív, gondoskodó testvér, részmunkaidőben pincérnőként dolgozik. Maga a megtestesült hétköznapiság. Normál körülmények között soha nem vállalná el a feladatot, de a családja megélhetési gondokkal küzd, így nem sok választása marad.
A pénzért cserébe, amit öccsei tanulmányaira fordíthat, Vaughn elviseli a fura hollywoodi partikat és a gondosan kitalált Twitter-üzeneteket. Az orruknál fogva vezeti a lesifotósokat és a rajongókat. Néha talán már önmagát is.
Mert amikor a hétköznapi szabályok érvényüket vesztik, nem tudni, mit diktál az ember szíve…
Elbűvölő és üdítő szerelmi történet, elgondolkodtató üzenettel. Vesd bele magad!

Nyereményjáték

A kötet főhőse, Oakley Ford egy fiatal popsztár, akiért milliók rajonganak. 
A mostani játékunk során fiatal popsztárok képeit láthatjátok majd, a feladatotok, hogy beírjátok a Raflecopter doboz megfelelő sorába az adott sztár nevét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉP
a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

01.12. - Sorok Között értékelés
01.14. - Fanni's Library
01.16. - Sorok Között extra állomás
01.18. - Csak olvass!
01.20. - Readinspo
01.22. - Deszy könyvajánlója
01.23. - Dreamworld extra állomás
01.24. - Kelly & Lupi olvas
01.26. - Pandalány olvas
01.28. - Veronika's Reader Feeder

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése