2020. február 12., szerda

Barbara Cantini: Halálka és az undok unokaöcs (Halálka 2.) + Nyereményjáték


Sziasztok!

Legújabb turnénk során egy igazán különleges mesehős nyomába eredünk: ő nem más, mint Halálka, a zombikislány, aki a Málladozó Villában lakik Néhay nénikéjével és számos más, rettentő szellemes lénnyel. Barbara Cantini mesesorozatának első részéből megtudhatjuk, hogyan szerez Halálka barátokat, míg a második részben titokzatos eltűnések után nyomozhatunk és megismerhetjük a kislány undok unokaöccsét is. Tartsatok hat bloggerünkkel, akik mindkét kötetről leírják véleményüket, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányokat!

Forrás: https://www.barbaracantini.com/

Manapság már számos tanulmány igazolja, hogy a mesének meghatározó szerepe van a gyermek értelmi és érzelmi fejlődésében. A mesélés rengeteg szempontból hasznos dolog, hiszen tartalmas időtöltésnek számít és komoly hatással van a lurkók szókincsére is. Továbbá akaratlanul olyan kompetenciákat és attitűdöket sajátíthatnak el a gyerkőcök, melyek a későbbiekben is fontos lesz számukra….ilyen lehet például az empátia, kitartás, problémamegoldás, önbizalom stb.

Mindenki jó valamiben, legyen szó felnőttről, vagy gyermekről. Olyan nincs, hogy valaki semmihez sem ért. Mindannyian tehetségesek vagyunk valamiben, maximum még nem találtuk meg azt, amiben igazán nagyszerűek vagyunk. Ahogy a mondás is mondja viccesen..."Mindenki jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának". De a viccet félre téve. Nem szabad akkor sem kétségbe esnünk, ha még nem találtuk meg azt a bizonyos dolgot, amiben kiemelkedőek vagyunk, előbb, vagy utóbb úgyis minden kiderül.

No de miért is beszéltünk most erről? Lássuk miről is szól a mesekönyv!

Halálka és a legjobb barátja, Bu Song, az albínó agár Néhay nénivel él, és azzal töltik a napjaikat, hogy a Málladozó Villa szellemeivel játszadoznak. Egy nap azonban váratlan dolgok történnek. Betoppan Zsírbert, Halálka utálatos unokaöccse, akinél undokabb zombifiút még nem hordott hátán a föld.  Néhay néni köddé válik és senki nem tudja, hogy mi történt vele. És ha ez nem lenne elég Halálka barátai megjelennek a villában egy rejtélyes meghívó miatt. De vajon mi történhetett?

Először is el kell mondanom nektek, hogy nekem ez a mesekönyv is nagyon tetszett. Halálka története igazán kedves és szerethető, a rajzok csodásak, a fordítás pedig egyszerűen zseniális.

Az első részben ugyebár megismerhettük Halálkát a zombi kislányt, aki a Málladozó Villában él Néhay nénivel és egyetlen barátjával Bu Songgal, egy albínó agárral. Halálka nagyon szeretett volna megismerkedni a közeli faluban élő gyerekekkel, hogy játszhasson velük, de megtiltották neki, hogy mások előtt mutatkozzon, mert még a végén megijednének tőle. De minden jó, ha jó a vége, Halálka a mesekönyv végére igaz barátokra lelt.
Forrás: https://www.barbaracantini.com/
A nagyszerű bevezető kötet után a sorozat második részében egy igazi nyomozós történettel találjuk szembe magunkat. Zsírbert és a gyerekek váratlan megjelenése önmagában is rendkívül rejtélyes eset, és akkor ne is beszéljünk Néhay néni eltűnéséről. Itt valami szörnyűséges titok lappang. Amit csak úgy tudnak kideríteni, ha összefognak.
Nagyon tetszett, hogy jobban megismertük a falubéli gyerekeket. Igazán bátran viselkedtek, le a kalappal előttük. Minden zombikislánynak ilyen barátokat kívánok.

Forrás: https://www.barbaracantini.com/
A karakterek nagyszerűek és szerethetőek, Zsírbert ábrázolása egyszerűen zseniális.
A villát még mindig imádom, bármikor szívesen meglátogatnám Halálkát az otthonában. Nagyon szerettem a rajzokat, minden egyes oldalon találtam valami izgalmas adalékot a különféle tárgyakkal, személyekkel, szellemekkel, képekkel kapcsolatban. A fordítás eszelősen jól sikerült, igazán élvezetes volt olvasni a könyvet.

Forrás: https://www.barbaracantini.com/
Egyáltalán nem ijesztő a könyv, szóval senki ne aggódjon amiatt, hogy a gyerkőc nem tud majd elaludni az esti mese után.
Én személy szerint jobban örültem volna, ha kicsit vastagabb lenne ez a könyvecske és jobban megismerhettük volna a falusiakat és a gyerekeket, de ez már csak szőrszálhasogatás a részemről. Úgy olvastam volna még tovább ezt a mesét, ha dupla ilyen hosszú lenne a történet, akkor is keveselltem volna az oldalak számát.

Nagyon tetszett a könyv mondanivalója, hiszen tényleg mindenki jó valamiben. Van, aki szépen rajzol, van, aki ügyesen mászik fára, van, aki jól tud összeadni, van, aki szépen olvas, és olyan is van, aki nagyon ügyesen meg tudja jegyezni a fontos dolgokat. Nem szabad elkeseredni, hiszen mindenkiben van valami plusz, ami különlegessé teszi.

Összességében én nagyon megszerettem Halálkát és az ő történetét. Már alig várom a sorozat folytatását, engem abszolút levett a lábamról ez a könyvecske. Szerethető és kedves mese, mely tökéletes az esti közös bekuckózáshoz. Bár halálra abszolút nem nevettem magam, de sokat mosolyogtam az olvasás közben. A második rész sokkal izgalmasabb és érdekesebb az elsőnél, nagyon tetszett a nyomozás. A rajzok nagyszerűek, jó sokat el lehet időzni egy-egy oldalon. A fordítás pedig egyszerűn nagyszerű, hatalmas gratuláció érte.



Értékelés: 5/4,5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a történetbe.

Fülszöveg


Ezt az újabb történetet olvasva meghalsz a nevetéstől!
Halálka és a legjobb barátja, Bu Song, az albínó agár Néhay nénivel él, és azzal töltik a napjaikat, hogy a Málladosó Villa szellemeivel játszadoznak.
Egy nap azonban váratlan dolog történik: gyerekek – Halálka barátai – érkeznek a faluból, mert egy rejtélyes meghívást kapnak, Néhay néni pedig köddé válik.
Vajon köze van mindehhez Zsírbertnek, Halálka utálatos unokaöccsének, aki nemrég érkezett látogatóba Néhay nénihez?
Az immár huszonhárom nyelvre lefordított Halálka nemzetközi sikere után itt van a zombilányka újabb története. Ha elolvassátok, meg fogtok halni a nevetéstől.




Nyereményjáték

Jelenlegi nyereményjátékunkban olyan tárgyakat és lényeket kell megtalálnotok, melyek fontos szerepet játszanak Halálka kalandjaiban vagy a Málladozó Villában. Minden bejegyzésben elrejtettünk néhány kiemelt betűt, ezeket a helyes sorrendbe téve írjátok be a megfelelő szót a rafflecopter doboz megfelelő helyére!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

02.03. -Könyv és más (1. rész)
02.04. -Hagyjatok! Olvasok! (1. rész)
02.05. -Csak olvass! (1. rész)
02.06. -Olvasónapló (1. rész)
02.07. -Spirit Bliss Sárga könyves út (1. rész)
02.08. -Sorok között (1. rész)
02.09. - Hagyjatok! Olvasok! (Extra)
02.10. -Könyv és más (2. rész)
02.11. -Hagyjatok! Olvasok! (2. rész)
02.12. -Csak olvass! (2. rész)
02.13. -Olvasónapló (2. rész)
02.14. -Spirit Bliss Sárga könyves út (2. rész)
02.15. -Sorok között (2. rész)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése