2020. március 11., szerda

Walt ​Disney – 5 perces húsvéti történetek + Nyereményjáték


Sziasztok!

A Kolibri Kiadó gondozásában megjelent a Walt ​Disney – 5 perces húsvéti történetek című mesekönyv, amely néhány szeretett Disney karakter húsvéti és tavaszi kalandjaiba enged bepillantást nyerni. A megjelenés alkalmából a Blogturné Klub bloggerei mesélnek a könyvvel kapcsolatos élményeikről. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott két példány egyikét!

Szerintem nincs olyan ember, aki ne találkozott volna valaha valamelyik Disney mesével. Ugyan rendkívül sok kritika éri, a rajzfilmeket az irreális ideálok és ábrázolás miatt, de vitathatatlan, hogy rengeteget lehet tanulni ezekből a mesékből. 

Az a helyzet, hogy én 30 évesen is Disney mese-függő vagyok. Néha hihetetlenül jó érzés lehuppanni és megnézni egy rajzfilmet, még akkor is, ha pont előző héten láttam ugyanezt a mesét egy másik csatornán. Pontosan ugyanúgy nevetek, mosolygok a poénokon és sírok a szomorú jeleneteken, mint amikor először láttam a mesét. Az esetek többségében hiba nélkül ismerem fel és éneklem lelkesen a mindenki által ismert és szeretett dalokat. Sőt...bevallom most azt is nektek, hogy néha a munkahelyen, amikor zenét kapcsolok magamnak, akkor sokszor Disney dalokat hallgatok. 
Azt meg már meg sem említem, hogy most mekkora Stitch őrület van nálam és az anyukámék karácsonykor komolyan elgondolkodtak azon, hogy most 3, vagy 30 éves lesz a lányuk. De sebaj...jól van ez így. :)

De lássuk, hogy miről is szól a mostani könyv!

Indulj húsvéti kalandra kedvenc mesehőseiddel! Ezek a könnyed történetek bármikor képesek elrepíteni téged a mesék birodalmába – akár öt perc alatt!














A könyv hat rövid húsvéti és tavaszi mesét tartalmaz, melyek segítségével újabb fejezeteket ismerhetünk meg kedvenc mesehőseink életéből. Ami nekem igazán tetszett, hogy a mesekönyv a kisfiúk és a kislányok számára is igazán élvezhető, hiszen nem csak a Disney hercegnőkre koncentrál. 
A könyv nyelvezete a kicsik számára is igazán élvezhető, tökéletes olvasmánynak tartom. Akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan jó érzés lesz lapozgatni.

Az illusztráció egyszerűen csodás, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet.  A képek meseszépek, színesek, mosolygás nélkül nagyon nehéz olvasni. A lapok minőségiek, kellően vastagok, szerencsére nem a nagyon könnyen tépődős fajta, így egy túl lelkes gyerkőc sem tudja könnyen elszakítani a lapokat.
Az én kedvencem a könyvből Micimackó története volt, egyszerűen imádtam azt a mesét és a tanulságát.

Összességében én nagyon szerettem ezt a mesekönyvet, az illusztráció egyszerűen csodás...biztos sokat fogom még lapozgatni ezt a kötetet, ha valami varázslatos és mesés élményre vágyok felnőtt fejjel. A babadobozunkban abszolút kiemelt helyem fogom tartani, ez egy olyan kedves és meseszép könyvecske, amit nagy örömmel teszek el a leendő bogyókánk számára. Bátran ajánlom mindenkinek, akár tavaszi ráhangolódásként, vagy akár húsvéti ajándékként is tökéletes választás. 

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.


Nyereményjáték

Mostani játékunk során az egyes állomásokon egy-egy Disney rajzfilmről találtok érdekességeket. A feladat az, hogy a rafflecopter doboz megfelelő helyére beírjátok, hogy az adott állomáson melyik animációs filmről van szó. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

ÉRDEKESSÉG 

Walt Disney már 1922-ben elkezdett rövid, tízperces kis modern rajzfilmekkel próbálkozni, hogy kialakítsa a rajzfilm körvonalait, de 28 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy kiforrjon a végleges elképzelése. Végül Amerikában 1950. február 15-én, Magyarországon 1961. március 9-én mutatták be a Charles Perrault meséje alapján készült animációs filmet. A Walt Disney egyik legsikeresebb alkotása, amely Technicolor-filmre készült. 


a Rafflecopter giveaway

Állomások

03/09 Veronika’s Reader Feeder
03/11 Csak olvass!
03/13 Nem félünk a könyvektől
03/15 Utószó
03/17 Könyv és más
03/19 Dreamworld
03/21 Spirit Bliss

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése