2020. április 20., hétfő

Cookie O'Gorman: Piszkos ​tánc + Nyereményjáték



Sziasztok!

Miután ismét azzal utasítják el a táncvideóját, hogy “túl kedves és ártatlan, érezhetően nincs elég élettapasztalata” és a pályaválasztási tanácsadó apácának javasolja, Sadie a fejébe veszi, hogy változtat a dolgokon. Betty javaslatára megpróbálja megvalósítani a “Carpe diem” listájára felírt dolgokat, csakhogy idős barátnője gondoskodik egy segítőről is: Sadie legjobb barátjának az ikertestvérét, Coltont kéri meg, akit a lány ki nem állhat. 
Ha kíváncsi vagy arra, hogy Sadie és Colton hogyan bírják a közös munkát, kövessétek legújabb bloturnénkat! A Móra kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a Piszkos tánc egy példányát!

Alapjáraton a szépirodalmi, ezen belül is a drámai fordulatokat rejtő könyvek a zsánereim. Egyszerűen oda vagyok a szomorú történetekért. Amikor egy könyv szétszaggatja a lelkem, akkor érzem magam a legjobban. Szeretem a komoly és mély tartalmakat és azt, ha egy történetről órákat lehet beszélgetni. Néha azonban megesik velem, hogy könnyedebb vizekre evezek és valami  szórakoztató könyvet választok. Mikor megláttam a Móra Kiadó új LOL könyvét az volt az első gondolatom, hogy ez tökéletes olvasmány lehetne a tesómnak, Virágnak, aki amúgy 15 éves. Aztán ahogy beleolvastam rájöttem, hogy bár dupla ennyi idős vagyok de, én is kíváncsi lettem nagyon a könyvre. 

A jelenlegi helyzet nagyon sok mindent felülír az ember életében és bár írtam, hogy nagy dráma fan vagyok, úgy éreztem, hogy most nekem erre a könyvre szükségem van. 

No de pontosan miről is szól a történet?

Sadie ​sosem hazudik, nem csal, és nem lóg a suliból, igazából fogalma sincs, hogy hogyan lehetne egy kicsit kalandosabban és bevállalósabban élni. Úgy is mondhatnánk, hogy egy földre szállt angyal. Nem csoda, hogy a pályaválasztási teszt eredménye szerint csodás apáca lehetne, holott ő a tánc világában képzeli el az életét.
Azonban épp elutasította beküldött videóját a Tánc a peremen, a világ legnagyobb online táncközössége. Ráadásul a Sarki Táncstúdióban is azt mondják, hogy a lány túl kedves és ártatlan, érezhetően nincs elég élettapasztalata, pedig egy művésznek igenis ismerni kell az élet minden bugyrát. Barátai, Kyle és a 79 éves Betty egyetértenek abban, hogy itt az idő, Sadie-nek bele kell vetnie magát a dolgok sűrűjébe. A nagy megújuláshoz azonban szüksége lesz egy edzőre is.
Kyle ikertestvére, Colton hajlandó tanítani a lányt egy feltétellel: az elkövetkezendő hónapban mindent meg kell tennie, amit csak parancsol neki. A kezdeti nehézségek után, Sadie határozottan belerázódik a szerepébe. Lehet, hogy rossznak lenni jó?

A Piszkos tánc a kiszámíthatóság ellenére rendkívül bájos és szerethető történet. A karakterek szimpatikusak, a cselekmény könnyed és igazán szórakoztató. Az az igazság, hogy nekem nagyon tetszett ez a könyv. Csak úgy faltam a lapokat és sokat mosolyogtam Sadie és Colton párosán. A Piszkos tánc szerintem tipikusan az a regény, amely a Netflixen, vagy éppen a Disney csatorna műsorán tökéletesen megállná a helyét adaptációként. Én legalábbis biztos, hogy megnézném.

Sadie egy hihetetlenül bájos és jófej leányzó, aki tulajdonképpen a tökéletes jókislány megtestesítője. Miután az ikrek fogadása miatt beindul a Carpe Diem lista megvalósítása felpörögnek és felgyorsulnak az események a lány életében. Ahogy a különböző tételek megvalósulnak, úgy nyílik ki a világ a lány számára is. Colton "rosszkislány listának" hívja ezt a 22 pontos írást, de nekem meggyőződésem, hogy Sadie akkor sem tudna rossz lenni, ha muszáj lenne.  Bár sokat fejlődik, lazább és egy kicsit talán vagányabb lesz, de rossznak semmiképpen sem mondanám őt.

Kyle és Colton egy imádnivaló ikerpár. A fiúk bár eléggé különböznek egymástól, mégis jó kis egységet alkotnak. Folyamatosan csipkelődnek és húzzák egymás agyát, de érezhető, hogy akár tűzbe is mennének egymásért.
Kyle a jófiú, aki hatalmas titkot rejteget, ezt pedig csak Sadie tudja róla. Nagyon közeli a kapcsolatuk, tulajdonképpen legjobb barátai egymásnak.
Colton ezzel szemben a rosszfiú, aki állandóan verekedésbe keveredik és nem nagyon szokta visszafogni magát. Ő segít a lista megvalósításában egy fogadás miatt, amit a testvérével kötöttek.

Ahogy haladunk előre, úgy kerül egyre közelebb és közelebb egymáshoz Sadie és Colton. Bár sokáig igyekeznek a listára fogni mindent, de érezhetően egyre szorosabb kötelék fűzi össze a két fiatalt.

Betty és Cora igazán belevaló idős hölgyek, szerintem mindenki ilyen nagymamáról álmodik.

Nagyon tetszett a sok Harry Potteres utalás a történetben, szóval igazából már ezzel megvett magának a könyv. Amikor Sadie meglátta a Griffendéles felsőt, és megtudtuk, hogy irigykedik emiatt, eszembe jutott, hogy vajon mit szólna, ha meglátná az én gyűjteményemet. Lehet, hogy a nappalimba költözne. De ez igazából lehet, hogy az írónőre is igaz. Nem olvastam még tőle semmit, de rákerestem a többi magyarul megjelent kötetre. Miután megláttam, hogy a Kamuzások és kavarások című könyv (amit szerintem tuti fel is veszek a kívánságlistámra)  fülszövegében is ott van a Griffendél szó...már meg sem lepődtem. Elkönyveltem magamban, hogy Cookie O' Gorman rokonlélek, és egy igazi Potterhead.

A Carpe Diem lista ötlete, amin az egész regény alapul nekem nagyon bejön. Imádok listákat írni és készíteni, hihetetlenül jó érzés pipálgatni rajta. Ráadásul rövidebb távot jelöl, mint egy Bakancslista, szóval el is készítettem a saját változatomat.


A könyv címe eredetileg The ​Good Girl's Guide to Being Bad , ami szerintem sokkal jobban passzol a regény cselekményéhez. A tánc szeretete abszolút fellelhető a könyvben és sokat is van róla szó, de a Carpe Diem lista sokkal jobban uralja az egész történetet.  Nem mondom, hogy rossz...de ha csak a címet olvassa el valaki, akkor komoly meglepetésben lesz része, az biztos.
A borító nekem nagyon tetszik, igazán hangulatos.

Összességében nekem ez a könyv nagyon tetszett. Tényleg csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a könnyed, romantikus tini történeteket. A cselekmény kissé kiszámítható, de ettől függetlenül igazán élvezhető. A karakterek szimpatikusak, az írásmód gördülékeny. Nagyon jó választás kamaszoknak, vagy kikapcsolódni vágyó felnőtteknek. Biztos, hogy én mindenképpen kölcsön adom a tesómnak ezt a könyvet és nem lepne meg, ha "elfelejtené" majd visszaadni.

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a történetbe.


Nyereményjáték

Főszereplőnk, Sadie szereti a táncos filmeket, ezért úgy gondoltuk, hogy ki kell találnotok a három kedvencét (vagyis a filmek CÍMÉT) az állomásokon elhelyezett képekből! Ezúttal lesz egy extra lehetőségetek is nyerni, ugyanis a Rafflecopterben van egy rubrika, ahova azt kell beírnotok, mi vagy ki a közös pont ezekben a filmekben!

KÉP



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

[Blogturné Klub]

04.20. - Csak olvass!
04.22. - Hagyjatok! Olvasok!
04.24. - Dreamworld

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése