2020. május 17., vasárnap

Mulan Book Tag

Sziasztok!

Mindhárman nagy szerelmesei vagyunk Mulan történetének, így készültünk Nektek egy játékon kívüli Book Tag-gel is. Ha van kedvetek töltsétek ki Ti is és mutassátok meg Nekünk! A Book Tag elején jelöljétek meg a Blogturné Klubot, mint a Mulan Book Tag indítója és hívjátok ki a Tag végén az ismerőseitek rá. Ajánljunk egymásnak nagyszerű könyveket!


Mushu - Egy karakter, aki mindenáron bizonyítani szeretne

Nálam ez a karakter Morrigan Crow a Nevermoor című könyvből. Mikor Jupiter kimenti őt a Füst és Árny Vadászainak karmából Morrigant, és egy titokzatos városba, Nevermoorba viszi. Ahhoz azonban, hogy maradhasson, és felvételt nyerjen a Csudálatos Társaságba, a lánynak négy próbát kell kiállnia. Be kell bizonyítania, hogy igenis van helye a Társaságban, hiszen az élete a tét. Ha sikerül, biztonságban élhet tovább Nevermoorban, ha nem, el kell hagynia a várost, és szembenéznie a végzetével. 

Mulan – A legerősebb könyves női karakter


Nagyon sokat gondolkodtam ezen, mert rengeteg erős női karakter van...szerencsére az irodalom bővelkedik a kompetens női szereplőkben. Az az egyik legszubjektívebb kategória. Sokat gondolkodtam rajta és végül úgy döntöttem, hogy a legkedvesebb női karateremet írom ide, aki nem más, mint Hermione Granger.  10 évesen, mikor olvastam az első részt azonnal tudtam azonosulni vele és azóta is ő a legkedvesebb könyves szereplőm. Erős, okos nagyszerű karakter, aki bármire képes a barátaiért. Nálam ő verhetetlen. 

Diyu – Egy könyv, amiben démonok vannak


Rájöttem, hogy nagyon kevés ilyen jellegű könyvem van, csak mostanában kezdtem kicsit tágítani a látókörömet, Régebben leragadtam a Harry Potternél, ezen kívül más fantasy könyvet nem igazán Igazából már majdnem feladtam, és konstatáltam, hogy erre a pontra nem fogok tudni válaszolni, amikor eszembe jutott az Üvegtrón, szóval megmenekültem. :)

Shishi – Egy karakter, aki erősnek és rettenthetetlennek mutatja magát, de igazán érző szíve van


Nem olyan régen olvastam Cooki O'Gorman új könyvét, a Piszkos táncot. A regényből Colton az a fiú, aki sokszor kerül bajba, igazi bajkeverő. Állandóan verekedik és igazából csak a baj van vele. Igazából egy tipikus rosszfiú. Ahogy haladunk előre a történetben  szép lassan rájövünk arra, hogy Coltonban talán sokkal több van, mint azt elsőre gondoltuk volna. 

Cirip – Egy karakter, akinek igazán szerencséje van


A Találkozás Góbival az egyik legkedvesebb könyv, amit olvastam. A karakterek létező személyek és azóta is lelkesem követem Góbi instagram oldalát. Mindig is úgy gondoltam, hogy Dion Leonard és a kiskutya egymásra találása egy hatalmas szerencse mindkettejük életében. A férfi életében sok minden átértékelődött és új színben látja a világot, Góbi pedig szinte biztos, hogy a férfi nélkül elpusztult volna.

Kisöcsém – Egy könyv, amelyben az egyik főszereplő egy állat


Az egy kutya hazatér az egyik kedvenc kutyás könyvem. Bella egy imádnivaló karakter, imádtam a történetét a regényben és a filmvásznon is. A cselekmény már Lassie idejében is nagyot ütött, így nem is volt kérdés, hogy Bella hazaútja is igazán népszerű lesz. 

Li Shang – Egy rettenthetetlen és erős férfi karakter

Annyira érzem, hogy le vagyok maradva a fantasy könyvek világában...nagyjából napok mentek el azzal, hogy erős férfi karaktereken gondolkodtam. Végül A Gyűrűk Urából Aragorn mellett kötöttem ki. A szememben ő az egyik legerősebb és legkeményebb pasi karakter ever. 

Magnólia – Egy könyv, amelynek a borítóján virágok vannak

A Szirmokba zárt szavak az egyik legszebb könvy a polcomon. Egy csoda kívül és belül. Mikor anno megláttam a könyvesboltban azonnal szerelembe estem vele. Nem csak a nagyszerű borító csavarta el a fejemet, hanem az ígéretes fülszöveg is.

Hunok – Egy könyv, amelyben csatajelent van


Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy mit írjak ide..aztán eszembe jutott a Narnia sorozat. Ehhez a ponthoz Az ​oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény a választott könyvem. 
Nagyon szeretem amúgy Narnia világát, az egyik kedvenc könyvsorozatom. Mikor kisebb voltam egyszer már olvastam, de azokat a könyveket akkor csak kölcsönkaptam. Most nem olyan régen sikerült beszereznem a csodálatos új kiadádst,  ami egyébként akkora, hogy akár gyilkolni is lehetne vele. Sajna nem éppen táskakompatibilis ez a kötet, de itthon szívesen olvasgatom. 

Császár – A 2020-as olvasmánylistádról a legkedvesebb könyv

Annyi helyen leírtam már és lehet, hogy sokan unjátok, de számomra Az utazó macska krónikája volt a legkedvesebb könyv, amit eddig 2020-ban olvastam. Egyszerűen imádtam, hatalmas kedvenccé vált.

Ez lett volna az én Book Tagem, ha tetszett, mindenképpen töltsétek ki Ti is. :)

Ha kíváncsiak vagytok lessétek meg a lányok válaszait is:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése