2020. július 28., kedd

Colleen Hoover: Verity + Nyereményjáték


Sziasztok!

Ismét a thriller műfajban mutatja meg magát Colleen Hoover, az írónő legújabb könyve, a Verity a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg idén júliusban. Ha szeretnétek Ti is borzongani, tartsatok a turné bloggereivel, hiszen rengeteg értékelést olvashattok Lowen és Jeremy történetéről, extra állomások is lesznek és természetesen a nyereményjáték sem marad el.

Vannak műfajok, amelyek nem állnak túlságosan közel hozzám és csak nagyon ritkám adom a fejem ilyen zsánerű kötetek elolvasására. Szerintem a két kezemen meg tudom számolni, hogy mennyi thrillert olvastam el eddig az életem során. Ezért a Verity egy kisebb komfortzónából való kilépés volt számomra. Kicsit aggódtam, de bíztam Colleen Hoover munkásságában. Bár nem sok könyvét olvastam eddig (jó pár éppen olvasásra vár a polcon), de amiket igen, azokat nagyon szerettem. Emiatt biztos voltam benne, hogy a Verity sem fog csalódást okozni. És milyen jól gondoltam. 

Lássuk miről szól a könyv!

„A szavaknak egyenesen a zsigerekből,
húson és csontokon át kell kiszakadnia.”
A küszködő, anyagi csőd szélén álló író, Lowen Ashleigh megkapja élete állásajánlatát. A bestsellerszerző Verity Crawford férje felkéri, hogy a balesetben megsérült író helyett megírja sikersorozatának befejező részeit. Lowen megérkezik a Crawford-házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Ám az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét is, mely örökre megváltoztatta a család életét. Lowen először úgy dönt, nem mutatja meg a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait. Egyedülálló romantikus thriller
a New York Times bestsellerszerző, Colleen Hoover tollából.
Neked való, ha nem félsz rettegni. Ismerd meg egy beteg lélek legsötétebb bugyrait!

Hatalmas lelkesedéssel vetettem bele magam a könyvbe, viszont csak reggelente a metrón tudtam olvasni. Így jutottam el nagyjából a kötet 30%-ig, de aztán egy szombati éjjel már nem bírtam tovább és egyhuzamban elolvastam a maradék 70%-ot. 

El sem tudom mondani nektek, hogy milyen jó ötlet volt ez a részemről. Bár a szemem már majdnem leragadt, de annyira izgalmas és magával ragadó volt az egész, hogy egyszerűen képtelen voltam letenni. Tudni akartam mindent Verity önéletrajzáról és arról, hogy Lowen miket tapasztal a Crawford-házban. 

A könyv felépítése nagyon ötletes, a feszültség végig tapintható. Sötét és baljós atmoszféra lengi át az egészet. 

Már a könyv elején sok mindent megtudunk Verity életéről, de csak fokozatosan tárul elénk a teljes vélt, vagy éppen valós kép. A szereplőket egyre jobban megismerjük, és szép lassan helyére kerül az összes kirakós darabja. A történet íve nagyszerű, az egész könyv hihetetlenül jól van megtervezve. Az írónő mindent előkészít ahhoz, hogy az olvasónak leessen az álla a meglepetéstől. 

Ahogy haladtam előre, egyre inkább a kötet hatása alá kerültem. Az oldalak előrehaladtával egyenesen arányosan növekedett a kiakadásaim száma is. Egy idő után kb majdnem minden 5. oldalon fennakadtam és hatalmas cifra káromkodások közepette folytattam az olvasást. Bizonyos jelenetek konkrétan sokkoltak, sokszor azt éreztem, hogy eldobom az agyam. 

Az írónő stílusa nagyszerű. Igazán érzékletesen mutatja be a főszereplők életét, élethelyzetét és az őket körülvevő problémákat. 

A thriller vonal mellett a  romantika is nagyon erősen megjelenik a könyvben. Jeremy  és Lowen lassan építkező kapcsolatát nagyon szerettem. Eleve azokat a romantikus történeteket szeretem igazán, melyekben a főszereplők  nem azonnal ugranak egymás nyakába, hanem szépen lassan épitkezik a kapcsolatuk. Mindketten sötét terhet cipelnek a hátukon, így érthető, hogy nem nyitnak azonnal a másik felé. Plusz ne felejtsük el azt a tényt sem, hogy Jeremy házas. 

Összességében nagyon örülök, hogy esélyt adtam ennek a nagyszerű kötetnek. Colleen Hoover végig az idegeimen táncolt, egyszerűen hihetetlen, amit művelt. Le a kalappal előtte. Ha szeretnétek egy igazán izgalmas és agyeldobós könyvet olvasni, akkor mindenképpen adjatok neki egy esélyt. Fanoknak pedig kötelező olvasmány. 


Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni és ugyanitt bele is tudsz olvasni a kötetbe. 


Nyereményjáték

A mostani játékunk során fel kell elevenítenetek minden tudásotokat az írónővel és könyveivel kapcsolatban, ugyanis egy keresztrejtvényt hoztunk Nektek. Minden állomáson egy feladványt fogtok találni, de legyetek résen, mert nem sorban fogunk haladni, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. A megfejtés természetesen szintén az írónőhöz fog kapcsolódni. Sok sikert!
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


5.  A “The _________ Box” jótékonysági szervezet megalakítása Colleen Hoover nevéhez kötődik.


Állomások

07.28. Csak olvass!
07.29. Hagyjatok! Olvasok!
07.30. Fanni's Library
07.31. Könyvvilág
08.01. Dreamworld


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése