2020. augusztus 12., szerda

20 ​rendkívüli elme, aki megváltoztatta a világot + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Manó Könyveknek köszönhetően nemrég megjelent a 20 rendkívüli elme, aki megváltoztatta a világot című könyv. Ahogy a cím is mutatja, 20 olyan tudóst, művészt, feltalálót, uralkodót és egyéb hírességet találhattok a kötetben, aki valamiért nagy hatással volt az emberiségre. Megismerhetjük a gyerekkorukat, fiatalkorukat, megtudhatjuk, hogyan éltek, miként találtak rá a hivatásukra, és persze azt is, hogy minek köszönhető, hogy mindenki megismerte a nevüket. A turné során öt bloggerünk mondja el a véleményét a könyvről, és természetesen ti is nyerhettek egy példányt belőle.

Mindig is szerettem azokat a típusú könyveket, amelyek ismert emberek életét mutatják be kreatív, képes formában. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek megismerhessék azokat az ismert embereket, akik valamilyen módon ötleteikkel és találmányaikkal megváltoztatták az egész világot. Mindenkinek szüksége van példaképre. Nincs is jobb érzés annál, amikor egy kislány érdeklődik a matematikáért, vagy egy kisfiú a festésért és találnak maguknak olyan ideált, akikre felnézhetnek. 

No de lássuk miről is szól pontosan a könyv? Lássuk!

A kötetben húsz rendkívüli ember története található, olyan zseniális személyiségeké, akik ötleteikkel és találmányaikkal megváltoztatták a világot. Ám ők is voltak gyerekek, mint mindenki más: hosszú órákat töltöttek játékkal és álmodozással, néha kaptak rossz osztályzatokat is az iskolában, és számtalan egyéb akadállyal kellett megbirkózniuk. Sikerük és kimagasló eredményeik titka: sosem adták fel, hogy megvalósítsák a saját elképzeléseiket.

A történeteik elolvasása után biztosan te is felfedezed magadban azt a ,,szupererőt", ami a születésedtől fogva ott rejtőzik benned: a csodálatos elmédet!

Amikor megláttam ezt a könyvet, azonnal beleszerettem. Ahogy a bevezetőben is írtam Nektek, egyszerűen imádom az ilyen típusú mesekönyveket. Szórakoztatóak, csodálatosak és tanító jellegűek. Olvasás közben szárnyra kap a képzelet és egy szempillantás alatt elképzelhetjük, hogy milyen is lehetett ezeknek az embereknek az élete. 

A 20 rendkívüli elme, aki megváltoztatta a világot egy igazán különleges és csodálatos kiadvány, mely segítségével a kötetben szereplő embereket ismerhetjük meg jobban. 6 fejezetet találhatunk a könyvben, melyek a következők: univerzális lángelmék, filozófusok és írók, feltalálók és tudósok, zenész, építész, nagy uralkodók. Mindegyik szereplő kiemelkedő a maga módján. 

Nagyon tetszett, hogy a történetek E/1-ben íródtak, így az olavsó még közelebbinek érezheti magát ezekhez a zseniális elmékhez. Látjuk, hogy milyen küzdelmek árán jutottak el oda, hogy egy egész világ megismerje a nevüket. Milyen nehézségeik voltak gyerekkorukban és milyen út vezetett odáig, hogy rendkívüli elmének nevezhessük őket. Mindig jó, amikor a kicsik játszva és észrevétlenül tanulhatnak. A könyvnek hála nemcsak tökélets szórakozásban lesz részük, hanem művelődnek és okosodnak is. 

Nagyon tetszett a könyvben, hogy vegyesen válogatták össze a karaktereket. Férfiakat és nőket egyaránt találunk a kötetben. Vannak, akik időszámításunk előtt éltek, és olyanok is, akik a modern kor gyermekei. Bár egy kicsit a férfiak felé billen a mérleg (6 nő és 14 férfi van), de összességében nagyon élveztem az olvasást. Az én személyes kedvencem amúgy Katherine Johnson volt, őt A számolás joga film miatt ismertem. Egyszerűen imádtam az ő történetét a filmben is, nagyon jó érzés volt őt látni egy ilyen kiadványban. 

A grafika egyszerűen csodás, hihetetlen élmény már a könyv lapozgatása is. Az egyik legszebb kötet, amit mostanában láttam. Remélem több része is lesz ennek a mesekönyvnek, nagyon szívesen látnék egy egész sorozatot belőle. 

Biztos vagyok benne, hogy rengeteg kisgyereknek jelent majd segítséget ez a kötet, hiszen megtapasztalhatják, hogy legnagyobb tudósaink, vagy elismert és ismert művészeink is voltak gyerekek és pontosan ugyanolyan problémákkal küzdöttek, mint bárki más. Többé nem távoli idegenek, hanem ismerős barátok, akik a könyves polcról figyelnek minket. Bátorítanak és erőt annak annak érdekében, hogy ki merjünk lépni a komfortzónánkból és naggyá válhassunk. Nem számít, hogy a természettudományok, vagy a művészetek szerelmesei vagyunk...ha igazán akarjuk, akkor mi is eljuthatunk oda, hogy egy egész világ megismerhesse a nevünket. 

Nagyon tetszett a kötet végén az idővonal, így jobban el tudjuk helyezni a lángelméket a fejünkben és jobban átlátjuk, hogy mikor is éltek. Igazán ötletes a könyv végén az alkotók bemutatkozása, sokkal személyesebbé vált így számomra. Látszik, hogy az alkotók tényleg a szívükön viselték a mesekönyv sorsát. 

Összességében nekem nagyon tetszett ez a könyv, igazán nagyszerű olvasmány kicsiknek és nagyoknak egyeránt. Akár esti mesének, akár délutáni közös olvasásnak is kiváló. Azon ritka mesekönyvek egyike, amit nem csak a gyerekek, hanem a szülők is élvezhetnek. A grafika csodálatos, álmodni sem lehetne szebbet. Bátran ajánlom mindenkinek. 

Értékelés: 5/4,5

Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban minden állomáson elrejtettünk egy rendkívüli elmét. A feladatotok az, hogy megtaláljátok őt, és beírjátok a nevét a rafflecopter doboz megfelelő helyére.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése