2020. november 22., vasárnap

Corinne Giampaglia: Ella ​és a téli varázs + Nyereményjáték


 Sziasztok!

A Manó Könyvek jóvoltából idén egy igazán aranyos karácsonyi történetet olvashatunk Elláról, aki idén valahogy nem érzi át az ünnep hangulatát. Corinne Giampaglia meséje, a gyönyörű illusztrációk, na és persze a karácsonyi hangulat minden korosztálynak megdobogtatja a szívét, és ott a helye minden karácsonyfa alatt. Ha te is szeretnéd megismerni ezt a szép történetet, tarts bloggereinkkel, ha pedig játszol is velünk, akár meg is nyerheted a könyv egy példányát!

Még csak november van, de már hihetetlenül karácsonyi hangulatba kerültem. Két karácsonyi mesekönyvvel is turnézok a közeljövőben, így igazán megjött az ünnepekhez a hangulatom.  Nem a legjobb időszakomat élem, az új munkahely rengeteg energiámat elszívja. Szeretnék mindenkinek megfelelni és nagyon szeretném, hogy senki ne csalódjon bennem. Home office-ban vagyok és nehezen találom az egyensúlyt, nagyjából minden időmet a gép előtt töltöm, akkor is,amikor már régen befejezhetném a munkát. Szükségem volt egy kis kikapcsolódásra és ez a mesekönyv tökéletesnek bizonyult a lazulásra és az ünnepi hangolódásra. 

No de miről is szól a könyv? Lássuk!

A kicsi Ella messze északon él, egy hegyi falucskában, ahol mindig fehér hó borítja a házak piros tetejét. Közeleg a Karácsony, a kislány családja feldíszíti a házat, ám Ella szomorú, úgy érzi, az ünnep varázsa eltűnt. Elérkezik a Szenteste, és miközben mindenki vidáman készülődik, a kislány kisurran a kertbe…










Mikor megláttam ezt a csodaszép mesekönyvet tudtam, hogy mindenképpen szeretném majd beszerezni. Az utóbbi időben nagyon sok mesét olvasok, egyszerűen jólesnek a lelkemnek ezek a kedves kis történetek. Ráadásul Miklós és én nagyon szeretnénk már, hogy bővüljön a kis családunk, így a leendő bébigyónak is elkezdtem gyarapítani a könyvtárát. Részletkérdés, hogy mire megszületik több könyve lesz, mint ruhája...de ilyen apróságokra nem adunk. Az olvasóvánevelést nem lehet elég korán elkezdeni, azt hiszem mi teljesen kimaxoltuk ezt, már a fogantatás előtt elkezdtük a munkát. 

No de kanyarodjunk is vissza a lényegre, vagyis erre a csodálatos mesekönyvre. 

Nekem nagyon tetszett ez a történet, hihetetlenül imádtam. Az egyik kedvenc karácsonyi mesekönyvem lett. 

Ella valami miatt furcsán érzi magát, nagyon rosszkedvű. Hideg van, esik a hó, és egyszerűen mégsem tudott ráhangolódni az ünnepekre. Azt mondják, hogy ez az év legszebb időszaka, ő mégis szomorú. Segítséget kért testvérétől, majd az anyukájához fordult, aki egy könyvet ajándékozott a kislánynak, aminek a címe Karácsonyi útmutató volt. 

Ella nem habozott, azonnal belelapozott a könyvbe és a különböző pontok segítségével szép lassan ráhangolódott az ünnepi időszakra. A ház feldíszítése, mézeskalács és kekszszütés, a Luca nap és a téli napforduló ünneplése mind-mind hozzájárulhat ahhoz, hogy átjárjon minket a szeretet ünnepének hangulata. Nagyon tetszett, hogy ezekkel a kis tippekkel mi is felkészülhetünk a karácsonyi időszakra. Nagyszerű közös program lehet a gyerekekkel mind a díszítés, mind pedig a sütés. A kötetben van egy igazán finomnak tűnő kis recept is, biztosan ki fogom majd próbálni. 

A mese azonban nem ér véget a készülődéssel, hiszen egyszercsak eltűnik a karácsonyfa éke, a csodálatos csúcsdísz. Az egész család azon ügyködött, hogy megkeresse, da sajnos senki nem találta. Ella szomorúan elindult sétálni, de a rengeteg hó miatt teljesen eltévedt és nem találta a hazafelé vezető utat. Ezt követően kezdetét veszi az igazi karácsonyi csoda, melynek során az erdők állatkái és egy mágikus fenyő is segít abban, hogy a csillag visszakerüljön a méltó helyére. 

A mese tanulsága igazán aranyos. A karácsony legfontosabb értéke az, hogy szeressük egymást és a környezetünket. Nem számít semmi más, csak hogy együtt legyünk és akkor a téli varázs a mi szívünkben is fényt gyújt. 

Az Ella és a téli varázs az egyik legszebb mesekönyv, amit mostanában a kezembe foghattam. Minden egyes oldalnál elámultam ezen a csodán. Az illusztráció egyszerűen csodás, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet.  A képek meseszépek, színesek, mosolygás nélkül nagyon nehéz olvasni. A lapok minőségiek, kellően vastagok, szerencsére nem a nagyon könnyen tépődős fajta, így egy túl lelkes gyerkőc sem tudja könnyen elszakítani a lapokat.

A könyv nyelvezete a kicsik számára is igazán élvezhető, tökéletes olvasmánynak tartom. Akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan jó érzés lesz lapozgatni. 

Összességében egyszerűen imádtam ezt a mesekönyvet, tanulságos és kedves történet, mely igazán karácsonyi hangulatba hozza az olvasóját. Az egyik legszebb kötet, amit mostanában láttam. Mindenkinek csak ajánlani tudom. 

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.



Nyereményjáték

Mostani játékunkban ismert karácsonyi mesekönyveket idézünk fel, méghozzá úgy hogy a borítójuk egy-egy részletét mutatjuk meg nektek. A ti feladatotok az lesz, hogy kitaláljátok, mely mesekönyvhöz tartozik a borítórészlet, és ezt beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉP



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

11.20. Utószó
11.22. Csak olvass!
11.24. Könyv és más
11.26. Veronika’s Reader Feeder
11.28. Readinspo

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése