2020. december 20., vasárnap

Blogturné Klub karácsony - Last minute ötletek könyvmolyoknak + Nyereményjáték

 Sziasztok!

„Akadnak történetek, karácsonyi mesék, amelyeket úgy őrzünk, mint a dobozba rejtett füzéreket és színes üvegdíszeket, hogy azután minden évben elővegyük és megcsodáljuk őket.”
Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában? Mi, a Blogturné Klub tagjai minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Nektek is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket! Természetesen a karácsony nem múlhat el ajándékozás nélkül, így ha válaszoltok néhány egyszerű kérdésre, a Blogturné Klub angyalkái a ti karácsonyfáitok alá is becsempészhetnek egy-egy meglepetést.

Bár én az a típus vagyok, aki igyekszik időben kitalálni a szeretteim és barátaim karácsonyi meglepetését, de a megvalósítással rendszeresen megcsúszok. Volt már arra példa, hogy addig halogattam az ajándék beszerzését, hogy kicsúsztam az időből és ki kellett találni egy "B" tervet. Most összeszedtem Nektek pár olyan ötletet, amellyel nem lőhettek mellé, és bármelyik könyvmoly arcára mosolyt varászolhattok. 

1. KÖNYV

A legegyszerűbb és legbiztosabb ajándékötlet, hiszen egy könyvmoly karácsonyfája alól soha nem hiányozhat a könyv. Kevin után szabadon, az én életfilozófiám, hogy " Nincs karácsony könyvek nélkül.". Ezzel pedig biztosan nem vagyok egyedül. Egy óvatlan pillanatban könnyen ki lehet deríteni, hogy melyik kötet hiányzik az ajándékozottunk polcáról, egyszerűen csak elég ilyen irányba tereleni a beszélgetést. Ha szerencsénk van és a az illető aktív moly.hu felhasználó, akkor pedig igazán nyert ügyünk van, hiszen elég csak meglesni a kívánságlistát. Ha az ajándékozottunk az a típus, aki megjelenéskor minden regényt megvásárol azonnal, akkor sincsen minden veszve. Ilyenkor érdemesebb kicsit drágább album, hobbihoz kötődő, vagy életrajzi könyveket választani, hiszen ezeket nem biztos, hogy azonnal beszerezzük. 

2. AJÁNDÉKUTALVÁNY

Az egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb ajándékötlet. Eléggé megúszós szaga van a dolognak, de az biztos, hogy nem lehet vele mellélőni, hiszen az utalvánnyal azt vesz magának az illető, amit csak szeretne. 

3. DIY könyvjelző

Egy egyedi könyvjelző igazán nyerő ötlet lehet lehet minden könyvmoly számára, ráadásul a kézzel készített ajándék mindig különleges helyet foglal el az ajándékozott szívében. Az interneten rengeteg ötletet lehet találni, nekem ez a személyes kedvencem, szóval ha valaki engem szeretne meglepni, az ezzel készüljön: 


De a viccet félretéve, persze nem ez az egyetlen lehetőség. Ha van kedvetek egy kicsit szöszmötölni, akkor a Canva nevű oldal segítségével könnyen szerkeszthettek egy igazán személyre szóló darabot, melyet idézetekkel és képekkel is feldobhattok. 


4. TÖRŐDÉSCSOMAG A HYGGE MARGÓJÁRA

Sokan, sokféleképpen próbálták pontosan megmagyarázni mit is jelent a hygge kifejezés. Az otthonteremtés művészete? A lélek otthonossága? Pontos szavak nincsenek is rá, nem lehet könnyen lefordítani, inkább csak a hangulatát lehet körülírni. Nekem a boldogság, melegség és az otthonosság jut róla eszembe. A hygge számomra az az állapot, amikor kényelmesen bekuckózva élvezem az otthonom kényelmét. Olvasgatok, esetleg filmet nézek.

Ez az érzés ihlette a követező ötletemet, hiszen minden könyvmoly szeret kényelmesen elhelyezkedeni a fotelban/kanapén/kedvenc kis sarkában, hogy az olvasás szenvedélyének hódoljon. 

Egy kényelmes polár takaró, illatgyertyák, forró tea/csoki/kávé az ajándékozott ízlésének megfelelően, egy bögre megteremit a tökéletes hygge életérzést. Az igazán relax élményért érdemes fürdősót, vagy fürdőbombát is becsempészni a csomagba. 

5. EGYEDI PRINT TERMÉK

Biztos ismeritek a plázákban azokat a kitelepült kis üzleteket, amelyek szinte azonnal kínálnak egyedi, nyomtatott termékeket. Ezeken a helyeken általában nincs minimum rendelési mennyiség, akár már 1db.-ot is elkészítenek. 1-2 darab esetén az elkészítési idő: 30 - 60 perc, amely idő azonban a  munkáik számától függőe változhat. Bármilyen képpek elkészítik az adott terméket, akár pólót, bögrét, vagy éppen vászonszatyrot is készíthettek. 

6. FANDOM TERMÉKEK

Érdemes meglesni a különböző oldalakat, mert például a GeekHub és GeekCorner oldaláról még holnap rendelhettek.  Ezeken az oldalakon az ajándékozott kedvenc könyves/filmes univerzumával kapcsolatos ajándéktárgyat szerezhettek be. Ha budapestiek vagytok könnyebb a dolgotok, mert a plázákban is találhattok ilyen boltokat, (pl. Storyshop - Westend, BestStuff - Nyugati tér, Astoria) , de ha gyorsan kapcsoltok még rendelhettek is. 

7. TÁRSASJÁTÉK

Ha az adott könyvmoly imád társasozni, akkor ez lesz a nyerő ötlet számotokra. Legyen szó A gyűrűk uráról, a Star Wars-ról, a Harry Potterről, vagy akár a Trónok harcáról, mindegyikkel kapcsolatban számos játék található a játékboltok és hipermarketek polcain. 

8. LEGO ÉS PUZZLE

Abban az esetben, ha az ajándékozott szeret legózni és kirakózni, akkor ez is jó ötlet lehet. Nekem elsőre Harry Potter és Star Wars darabok jutnak az eszembe, de akár a Disney fanoknak is nagy örömet lehet ezekkel a termékekkel okozni. 

Ezeket az ötleteket tudtam Nektek összeszedni, remélem tudtam segíteni a nagy hajrában és sikerül választani valamit a listáról. Jó készülődést kívánok nektek, és nagyon vigyázzatok magatokra! Boldog Karácsonyt!



Nyereményjáték


Az ünnepi időszak elengedhetetlen részét képezik a karácsonyi filmek, így mostani játékunk során is ezeké lesz a főszerep. Minden állomáson olvashattok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik filmből származik, majd a helyes megoldást beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. De vigyázat, a Grincs megtréfált minket, és az egyik állomáson egy egészen máshonnan származó idézetet is elrejtett! Találjátok meg, melyik az, és extra pontért írjátok be az erre kijelölt sorba. A játék végén megnyerhetitek a bloggereink által felajánlott nyeremények egyikét. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A bloggereink pedig csak magyarországi címre postáznak.)

IDÉZET

“Kezd elterjedni az az általános vélekedés, hogy a gyűlölet és a kapzsiság világában élünk. De én nem így látom. Nekem úgy tűnik, a szeretet mindenütt jelen van. Előfordul, hogy nem különösebben méltóságteljes vagy említésre méltó, de mindig ott van: apák és fiúk, anyák és lányok, férjek és feleségek, barátnők és barátok, régi cimborák.”


a Rafflecopter giveaway

Állomások

12/20 Csak olvass! - Last minute ajándékötletek
12/21 Utószó - Filmajánló
12/21 Betonka szerint a világ… - Karácsonyi könyvek
12/22 Könyv és más - Játékajánló
12/22 Csak olvass! - Mézeskalács  
12/23 Olvasónapló - Romantikus könyvajánló 
12/23 Dreamworld - Mesekönyvajánló + Jégvarázs kakaó
12/24 Hagyjatok! Olvasok! - Book Tag

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése