2020. december 20., vasárnap

Disney ​– Karácsonyi mesegyűjtemény + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Kolibri Kiadó jóvoltából újabb kötettel bővült a Disney könyvek sora. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják a Karácsonyi mesegyűjteményt, mely életre kelti a karácsony varázslatos hangulatát, és bepillantást enged régi- és új kedvencek ünnepi pillanataiba.

Tartsatok velünk, kövessétek az állomásokat, töltsétek ki booktagetünket, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

Már csak 4 nap van karácsonyig én pedig végérvényesen és menthetetlenül elvesztem az ünnepi könyvek és filmek kavalkádjában. Az összes karácsonyi filmet megnéztem már a Netflix és az HBO kínálatában, nonstop karácsonyi dalokat hallgatok és dúdolok, plusz ilyen regényeket és meséket olvasgatok.  Tegnap becsomagoltam az ajándékokat is, és megterveztük Miklóssal a menüt is. Úgy érzem, hogy teljesen felkészülten várom idén a karácsonyt, semmit nem hagytam az utolsó pillanatra, igazán büszke vagyok magunkra. A mai napon feltette az i-re a pontot a Disney - Karácsonyi mesegyűjtemény, de mielőtt részletezném a véleményem a könyvről, rássul miről szól pontosan a kötet. 

Készülj az ünnepekre kedvenc mesehőseiddel! Olvasd el, hogyan szervezi meg Ralph és Vanellope a rosszfiúk karácsonyi partiját! Borítsd ünnepi díszbe az otthonod Woodyval, Buzz-zal és a Toy Story többi szereplőjével! Kövesd nyomon Elza és Anna első közös karácsonyát! Az elbűvölő ünnepi mesegyűjtemény történetei életre keltik a karácsony varázslatos hangulatát.





Annyira lelkes lettem, mikor megláttam ezt a könyvet, hiszen egyszerűen rajongok a Disney/Pixar mesefilmekért. Néha hihetetlenül jó érzés lehuppanni és megnézni egy rajzfilmet. Pontosan ugyanúgy nevetek, mosolygok a poénokon és sírok a szomorú jeleneteken, mint amikor először láttam az adott mesét. Az utóbbi időben amúgy rengeteg mesét olvastam, imádom ezeket a kedves kis történeteket. Ráadásul miután a családom és ismerőseim megtudták, hogy mostanában a mesekönyv piacot is figyelemmel követem, rendszeresen tőlem kérnek segítséget a kis lurkók megajándékozásában. Mivel szívügyemnek tekintem az olvasóvá nevelést, így nagyon fontos lett számomra, hogy minőségi köteteket tudjak ajánlani a legkisebb korosztály számára is. 

A Karácsonyi mesegyűjtemény az abszolút kedvenc mesekönyv, amit mostanában olvastam, az egyik legtökéletesebb könyv, amit a fa alatt lapulhat, és nem csak az ünnep apropója miatt. 

A könyv 12 rövid mesét tartalmaz, mindegyik történetnek más a főszereplője. Nekem nagyon tetszett a válogatás, az pedig külön piros pont, hogy mindenféle mese képviseltette magát, a mesekönyv a kisfiúk és a kislányok számára is igazán élvezhető, hiszen nem csak a Disney hercegnőkre koncentrál. 

A Rontó Ralph-tól kezdve, a Robin Hood-on át, Wall-E -n keresztül rengeteg jól ismert szereplővel találkozhatunk a könyvben. De emelett találozhatunk a kisányok kedvenc hercegnőveil, Elsával és Annával is. Nem tudnék kedvencet választani, mindegyik történet nagyon tetszett, de ha muszáj lenne egyet kiemelni, akkor Rontó Ralph meséjét emelném ki. Imádom ezt a történetet, de valahogy ritkán jelenik meg az ilyen típusú gyűjteményekben. 

A történetek nagy előnye, hogy rövidek, színesek és könnyen olvashatóak, így tökéletes esti olvasmányként szolgál a gyerkőcöknek. Az pedig tudvalevő, hogy esti mesék rendkívül fontosak, hiszen ezek számos pozitív hatással bírnak a gyermekekre. Manapság már számos tanulmány igazolja, hogy a mesének meghatározó szerepe van a gyermek értelmi és érzelmi fejlődésében. A mesélés rengeteg szempontból hasznos dolog, hiszen tartalmas időtöltésnek számít és komoly hatással van a lurkók szókincsére is. Továbbá akaratlanul olyan kompetenciákat és attitűdöket sajátíthatnak el a gyerkőcök, melyek a későbbiekben is fontos lesz számukra….ilyen lehet például az empátia, kitartás, problémamegoldás, önbizalom stb. Mindezek tudatában tényleg nagyon fontos, hogy a gyerekeknek rendszeresen meséljenek a szüleik. Ilyenkor karácsonykor talán még a legelfoglaltabb szülő is lelassít egy kicsit és átadja magát az ünnepi hangulatnak. A közös olvasás így tökéletes időtöltés és családi program lehet. 

A könyv nyelvezete a kicsik számára is igazán élvezhető, tökéletes olvasmánynak tartom. Akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan jó érzés lesz lapozgatni.

A mesék tanulsága igazán aranyos, igazi ünnepi kiadvány, melynek minden sora a karácsonyt élteti.  Az ünnepek legfontosabb értéke az, hogy szeressük egymást. A közösen eltöltött idő, az élmények azok, amelyek igazán maradandóak. Fontos, hogy ne csak magunkra figyeljünk, hanem másokra is. 

Az illusztráció nagyon szép, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet. A lapok minőségiek, kellően vastagok, szerencsére nem a nagyon könnyen tépődős fajta, így egy túl lelkes gyerkőc sem tudja könnyen elszakítani a lapokat. Bevallom őszintén Nektek, ha lenne kisgyermek a családban, akkor egy másodpercig sem gondolkodnék azon, hogy milyen könyv kerüljön ajándékba a fa alá, biztos ezzel a kötettel lepném meg a gyerkőcöt. 

Összességében nekem nagyon tetszett ez a mesekönyv. A történetek kedvesek és szerethetők, Disey/Pixar rajongóknak egyenesen kötelező olvasmány. Az illusztráció nagyon szép, már a lapozgatása is felér egy élménnyel. Ha csak egy könyvet választ valaki a fa alá, akkor én azt javaslom, hogy ez legyen az. Garantáltan nem lehet vele mellélőni. Nálam ez az abszolút imádom kategtória, nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek. 

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.



Nyereményjáték

“Az ünnep arra való, hogy azokkal az emberekkel - és játékokkal - legyünk, akiket szeretünk.” Így hát mostani játékunk során a barátoké lesz a főszerep. Minden állomáson láthattok egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, az illető ki(k)nek a legjobb barátja. Tehát nem a képen látható karakter nevét várjuk megfejtésként, hanem ismert barátjáét (pl.: ha Matuka van a képen, akkor a megfejtés Villám lesz). Egyes esetekben persze több megoldást is elfogadunk. 
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

KÉP




Állomások listája

12/16 Utószó
12/19 Booktag
12/20 Csak olvass!
12/21 Könyv és más

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése