2021. április 9., péntek

Brigid Kemmerer: A ​Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok (Az Átoktörő 1.) + Nyereményjáték


Sziasztok!

A Könyvmolyképző kiadónak hála hazánkban is megjelent Brigid Kemmerer Sötét, magányos átok c. regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a Szépség és a Szörnyeteg meséjén alapuló történetet, mesélnek élményeikről, miközben érdekfeszítő extra tartalmakkal színesítik a turnét. Tartsatok velünk, ismerjétek meg Emberfallt, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

Egy ​elátkozott birodalomban…
a szerelem a legsötétebb zugokba kényszerül.
Légy szerelmes, törd meg az átkot!
Rhen herceg, Emberfall trónörököse azt hitte, minden rendben lesz. Bár egy nagy hatalmú varázslónő megátkozta, és arra ítélte, hogy folyamatosan újraélje a tizennyolcadik évének őszét, ő biztosra vette, hogy ha egy lány beleszeret, azonnal megmenekül. Azonban minden ősz végén gonosz, kíméletlen bestiává változik.
És elérkezett az utolsó ősz…
Harperhez sosem volt kegyes a sors. A családja romokban, a bátyja pedig, aki képtelen összetartani a családot, folyamatosan alábecsüli őt. Harper már korán megtanulta, hogy csak kemény küzdelmek árán boldogulhat. De amikor egy embertársa megmentésére siet, hirtelen Rhen elátkozott világában találja magát.
Törd meg az átkot, mentsd meg a birodalmat!
Herceg? Szörny? Átok? Harper azt sem tudja, hol van és mit higgyen. De ahogy egyre több időt tölt el Rhennel a mágikus birodalomban, lassan megérti, mi minden forog kockán. És amikor Rhen rájön, hogy Harper nem csak egy újabb meghódítandó nőnemű, ismét feltámad benne a remény. De hatalmas erők állnak szemben Emberfall-lal… Vajon ha megtörik az átok, az elég ahhoz, hogy megmentse őket és a birodalom népét a teljes pusztulástól?

Mindig is imádtam a meséket, a mai napig óriási lelkesedéssel nézek meg minden rajzfilmet, sőt az az igazság, hogy még 30 évesen is rajongok a hercegnőkért. Az utóbbi időben fedeztem fel magamnak a retelling típusú regényeket, melyek ismert mesékre támaszkodnak, de teljesen új köntösbe csomagolják a már jól ismert történeteket. Kiskoromban nagyon szerettem A szépség és a szörnyeteg című mesét, mai napig is ez az első számú kedvencem. Belle karaktere azonnal levett a lábamról, ő volt az első barna hajú hercegnő és ez akkor nagyon sokat jelentett számomra. Ráadásul olvasni is szeretett, szóval azonnal egy igazi példaképpé vált számomra. 

Mikor anno az Instagramon megláttam Brigid Kemmerer könyvét azonnal felkerült a kívánságlistámra. Egy barátomtól megkaptam az első kötetet angolul ajándékba, de sajnos nem volt időm elkezdeni. A Könyvmolyképző Kiadónak hála végre magyarul is olvashatjuk ezt a nagyszerű történetet, így végre erőt vettem magamon és nekiálltam az olvasásnak. Egy idő után magyarul folytattam (határozottan gyorsabban olvasok így, az angol még lassabban megy), így igazából rekordidő alatt fejeztem be a regényt. 

A történet szerint Rehn herceget Emberfall örökösét megátkozták, és kénytelen újra élni a tizennyolcadik évének őszét. Az átok tulajdonképpen csak az igaz szerelemmel törhető meg. Ez persze nem tűnik annyira bonyolultnak, hiszen ki ne szeretne egy herceg felesége lenni, azonban az évek telnek és senki sem volt képes megtörni az átkot. Ha ez nem lenne elég a királyságban élők éheznek és szenvednek, egy számukra ismeretlen szörnyeteg tartja rettegésben őket. Azt hiszik, hogy a király és családja elmenekült a szörny elől, nem is sejtik, hogy Rehn herceg alakul át minden szezon végén. Amikor Harper megjelenik Emberfall-ban azonban minden megváltozik. A kezdeti ellenszenv szép lassan átalakul, míg a lány megérti, hogy mi is forog kockán. De vajon ők ketten képesek megmenteni a királyságot és le tudják győzni az átkot? 


A könyv cselekménye rendkívül érdekes és izgalmas. Egy másodpercre sem lankadt a figyelmem, az írónő végig fenntartotta az érdeklődésemet, csak úgy faltam a lapokat. Brigid Kemmerer tökéletesen szőtte a szálakat, imádtam, ahogy Rehn és Harper egyre közelebb és közelebb került egymáshoz. Az írónő úgy alkotott valami újat a már jól ismert történetből, hogy annak megőrizte minden varázsát. Teljes mértékben méltó változatnak tartom, nekem az egyik kedvencem lett a műfajában. A vége azonban megbocsáthatatlan számomra, komolyan mondom büntetni kellene a függővégeket. El sem tudom képzelni, hogy mi lesz velem a következő részig, még az is lehet, hogy a lassúságom ellenére bevállalom angolul a folytatást. Elmondhatatlanul kíváncsi vagyok a második részre, csúnya dolog így befejezni egy könyvet. :D 

A karakterek nagyon szerethetők, szinte mindenkit a szívembe zártam, még a mellékszereplőket is nagyon megkedveltem. A főgonoszt pedig olyan jó volt utálni, szeretem, amikor valaki ennyire egyértelműen utálható. Már az első pillanattól kezdve abban reménykedtem, hogy legyőzik és kicsinálják. :D 

Harper az egyik legerősebb és legjobb női karakter, akiről mostanában olvastam. Születésétől kezdve cerebrális parézisben (CP) szenved, de ez semmiben sem akadályozta őt. Egy rendkívül makacs és karakteres szereplő, nincs olyan dolog, amire ne lenne képes. Egy igazi példakép lehet mindenki számára, bebizonyítja,  hogy sokkal több van benne, mint azt az ember elsőre gondolná. Igaz, hogy nehézkesen mozog, de ez nem akadályozza meg abban, hogy lóra üljön, vagy éppen harcoljon. Kedvessége, könyörületessége, észjárása és ereje teszi őt igazi hercegnővé, még akkor is, ha Diszi királysága csupán a képzelet szüleménye és az ő nemesi címe is csak az emberek megnyugtatására, taktikai okokból lett kitalálva. Rehn tökéletesen testesíti meg az átoktól szenvedő herceget. Szerencsére nem az idegesítő fajta, inkább a romantikusan sötét és mélabús típusba sorolnám. Kettejük találkozása igazán sorsszerű, tökéletesen kiegészítik egymást. Mindketten óriási utat jártak be, hihetetlenül sokat fejlődtek a regény lapjain és az első pillanattól kezdve drukkoltam azért, hogy végre egymásba szeressenek. Nagyszerű párost alkotnak, nagy kedvenceim lettek. Persze nem mehetek el szó nélkül Grey parancsnok mellett sem, aki Rehn bizalmasa és tulajdonképpen egyszemélyes testőre. Nagyon kíváncsi vagyok hogyan alakul a sorsa  a folytatásban. ( Valami miatt az első pillanattól kezdve Matthew Daddario képe jelent meg a lelki szemeim előtt, szóval teljesen beleszerettem a karakterébe. ) 

A borító meseszép, az egyik legszebb a polcomon, egyszerűen imádom. 

Összességében nagyon megszerettem Brigid Kemmerer legújabb magyarul megjelent kötetét. Az egyik kedvencem lett a műfajában. A könyv cselekménye rendkívül érdekes és izgalmas. Egy másodpercre sem lankadt a figyelmem, az írónő végig fenntartotta az érdeklődésemet, csak úgy faltam a lapokat. A vége azonban megbocsáthatatlan számomra, komolyan mondom büntetni kellene a függővégeket. :D A karakterek nagyon szerethetők, szinte mindenkit a szívembe zártam, még a mellékszereplőket is nagyon megkedveltem. Aki szereti a hasonló regényeket, azoknak csak ajánlani tudom, a bizonytalanok pedig ne aggódjanak, mindenképpen adjanak egy esélyt ennek a történetnek. 

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni, ITT pedig bele is olvashatsz a a történetbe. 



Nyereményjáték

Mostani játékunk során olyan könyvcímeket keresünk, melyek a Szépség és a Szörnyeteg történetén alapulnak, vagy éppen azok retellingjei. Tehát nincs más dolgotok, mint megfejteni a hiányos címeket, majd a megoldást beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

AZ ÉN CÍMEM
B_A_T_Y

a Rafflecopter giveaway

Állomások

04/09 Csak olvass!
04/11 Csak olvass! - Fanartok
04/13 Hagyjatok! Olvasok!
04/15 Dreamworld
04/17 Utószó
04/19 Readinspo

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése