2021. május 10., hétfő

Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve ​of Man – Elillanó káprázat + Nyereményjáték

Sziasztok!

Eve és Bram kalandja folytatódik! A Maxim Kiadó jóvoltából a napokban megjelent az Eve of Man második része, az Elillanó káprázat, melyben ismét csatlakozhatunk kedvenc szereplőinkhez! Azt már tudjuk, hogy a párosnak végül sikerült maga mögött hagynia a tornyot, ám megpróbáltatásaiknak még sincs vége, hiszen a külvilágban egészen új problémákkal kell szembesülniük. Tarts velünk a turnén, kövesd bloggereinket, és játssz velünk, hogy megnyerhesd a könyv egy példányát!

Eve az utolsó lány a földön. Az elmúlt tizenhat évben Eve fogoly volt, akit az Anyák őriztek. Csapdába esve a sorsa által. És az egész világ őt figyelte. Most végre megkapta a szabadságot, amire olyan régóta vágyott, Brammel együtt, akit szeret. De mindkettőnek ára van. A Tornyon túli veszélyes, új világban a kormány csak egy lépéssel van lemaradva mögötte. A kétségbeesetten küzdő lázadók oldalán harcolva Eve nagyobb veszélyben találja magát, mint valaha is el tudja volna képzelni. Vajon túlélheti Eve és Bram, miközben minden ellenük dolgozik?







Az első részt talán tavaly olvastam, de valahogy nem jutottam el addig, hogy írjak róla a blogon. Az alaptörténet nagyon tetszett, érdekes volt egy olyan disztópiáról olvasni, ahol Eve az egyetlen fiatal lány és az emberiség túlélése tulajdonképpen az ő kezében van. Izgatottan vártam a folytatást, hiszen annak ellenére, hogy nem lett nálam óriási kedvenc ez a sorozat, nagyon kíváncsi voltam arra, hogyan folytatódik Eve nagy szökése, milyen kalandokkal kell szembenéznie a lánynak. 

A történet pontosan ott folytatódik, ahol az első lezárul. Eve megszökik a Toronyból Bram és a Szabadárok segítségével. Ennél a pontnál vesszük fel ismételten a fonalat. Együtt eljutnak a Meredélybe, ami tulajdonképpen nem más, mint a lázadók főhadiszállása. Eve tudja, hogy nincs sok idejük, hiszen a szabadságnak ára van. A kérdés csak az, hogy vajon képes megfizetni az árát? Mit, illetve kit kell feladnia annak érdekében, hogy saját sorsát irányíthassa? 

Mielőtt bármit írnék a könyvről, el kell mondanom, hogy nagyon szeretem az alapötletet és rengeteg izgalmas és nagyszerű csavarral rukkoltak elő az írók. Könnyen és gyorsan olvasható a regény, igazából csak úgy faltam a lapokat. Nem mondom, hogy tökéletes lett a könyv, hiszen sokszor hiányosnak és felületesnek éreztem, az emberek motivációi is gyengék és egyszerűek voltak, de ennek ellenére élvezhető olvasmánynak tartottam. Rengeteg potenciál van ebben a történetben, de úgy érzem, hogy az írók nem tudták kihozni belőle a maximumot. Nem tudom, hogy ez a kíváncsiságomnak tudható-e be, de én teljesen ki tudtam egyezni a folytatással. Nem volt egetrengető, de jócskán szolgáltatott izgalmakat még úgy is, hogy alapjáraton alig történt valami a könyvben. A második rész elég jól megágyazott a folytatásnak (talán túlságosan is erre koncentráltak a valódi cselekmények helyett), szóval kíváncsi vagyok hogyan végződik Eve története. 

A történet ebben a részben három szálon futott. Bram, Eve és Michael karakterét ismerhetjük meg egy kicsit jobban. (Ha nem jut eszetekbe ki Michael egy pillanatig ne ostorozzátok magatokat, nekem is kellett egy kis idő, mikor beazonosítottam a srácot. Az első részben a liftben találkozik Eve-vel és megöleli őt, emiatt magánzárkába került.  ) 

Michael amúgy egy nagyon szimpatikus szereplő, én nagyon megkedveltem a személyét. Az biztos, hogy a legtöbb izgalmat neki köszönhetjük. A Toronyban őrként dolgozott, hűséget fogadott Eve-nek és a rendszernek. Az ő szemén keresztül követhettük végig Eve eltűnésének pillanatait a Toronyban és Vivian Silva ijesztő ármánykodásait, aki amúgy tökéletes főgonoszként mindent megtett annak érdekében, hogy az olvasó fájdalmas véget kívánjon neki. Katonaként muszáj volt megtenni mindent, amit kérnek tőle, hiszen első kézből tapasztalhatta meg, milyen az, amikor valaki a rendszer ellenségévé válik. Egy idő után azonban elkezd kételkedni és komoly döntést kell meghoznia, vagyis  választania kell, hogy kihez marad hűséges, melyik oldalra áll. Nem könnyű az út, melyet választ, rengeteg vérrel és verejtékkel jár, nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mit tartogat még a karaktere. 

Eve ebben a részben kinyílik és megtalálja a saját hangját. Éveken keresztül, a világtól elzártan, az emberiség megmentőjeként élte mindennapjait, tudta, hogy nagy dolgokat várnak el tőle. Sejtette ő, hogy nem minden valódi az életében, mégis sokkolta mikor rájött, hogy semmi sem az volt az életében, aminek látszott. A legjobb barátja, a családjáról alkotott képé, a kilátás, melyben sokszor gyönyörködött csupán illúzió volt, mely arra szolgált, hogy ne akarjon elmenni. A szökés után azonban rájött, hogy az embereknek nem csupán egy reménysugárra, hanem egy erős vezetőre is szükség van. Egy másodpercig sem hagyta magált elbizonytalanítani, tudta, hogy nem menekülhet, szembe kell szállnia az ellenséggel. És ha esetleg vissza kell térnie a Toronyba, akkor nem rab lesz, hanem egy igazi ellenálló, aki saját akaratából ment vissza annak érdekében, hogy változást hozzon. 

Bram karaktere kicsit visszafogott volt ebben a részben. Igazából azon kívül, hogy szorosabbra fűzte a kapcsolatát Eve-vel nem sok mindent csinált. (Bár el kell ismerni, hogy ezt nagyon jól csinálta. :D ) Ezt a részt nem ő vitte a hátán, Michael abszolút ellopta a show-t. 

A borító meseszép, nagyon szeretem. Tökéletesen passzol az első részhez.

Az Elillanó káprázat összességében egy rendkívül olvasmányos folytatás, mely jócskán tartogat izgalmakat az olvasó számára. Nem mondom, hogy tökéletes lett a könyv, hiszen sokszor hiányosnak és felületesnek éreztem, az emberek motivációi is gyengék és egyszerűek voltak, de ennek ellenére élvezhető olvasmánynak tartottam. Nem volt egetrengető, de jócskán szolgáltatott izgalmakat még úgy is, hogy alapjáraton alig történt valami a könyvben. Azoknak, akik szerették az első részt, szerintem nem fog csalódást okozni. Én nagyon jó kikapcsolódásnak éltem meg, nem kellett sokat gondolkodni rajta, csak úgy sodródtam az árral. Kíváncsian várom a folytatást. 

Értékelés: 5/4,

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni, ITT pedig bele is olvashatsz a kötetbe. 


Nyereményjáték

Az Eve of Man kapcsán természetesen mi is elgondolkoztunk a disztópiákről, ezért mostani játékokban olyan disztópikus regényeket keresünk, melyeknek szintén nő a főszereplőjük. Vajon sikerül kitalálnotok a rövid leírásaink alapján, hogy melyik regényre gondoltunk? Ha igen, akkor ne feledjétek megírni a megoldást a Rafflecopter doboz megfelelő sorába! (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

LEÍRÁS

Bár ez a mű már nem mai darab, a belőle készült sorozat ismét népszerűvé tette ezt a nagyon erős történetet, melynek középpontjában egy olyan társadalom áll, ahol a nőket az határozza meg, hogy termékenyek-e. 

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

05. 10. Csak olvass!
05. 12. Hagyjatok! Olvasok! 
05. 14. Utószó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése