2021. július 2., péntek

Justin A. Reynolds: Opposite ​of Always – A végzet ellen + Nyereményjáték


Sziasztok!

A Könyvmolyképző Kiadó elhozta Nektek Justin A. Reynolds első regényét, egy különleges romantikus történetet, ahol a főhős elveszíti a barátnőjét, de valami úton-módon lehetőséget kap arra, hogy újraélje ezt a pillanatot és megmentse Kate-t. De szabad beleavatkozni a sors döntésébe? Vajon mekkora kárt okoz, ha megváltoztatjuk a történteket? A Blogturné Klub négy bloggere mondja el a véleményét a könyvről, illetve hoz plusz extrákat a regényhez. Ha szeretnétek megnyerni a könyv egy példányát, kövessétek a turné állomásait és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért. 

„Bármit ​megtennék, hogy újra láthassam,
csak még egyszer hallhassam a hangját.”
Mikor Jack egy buliban megismeri Kate-et, rögtön beleszeret. Hamarosan a barátainak is bemutatja, akiket a lány ugyanúgy elvarázsol, mint Jacket.
Csakhogy Kate meghal. És azt hinnéd, hogy a történetük ezzel véget is ért, de tévedsz. Most kezdődik csak igazán.
Kate halála ugyanis visszaröpíti Jacket a kezdetekhez, a találkozásuk pillanatához. A lány újra ott van, egészségesen, boldogan és bájosabban, mint valaha. Jack már-már azt hiszi, becsavarodott, de aztán rájön, hogy ezzel új esélyt kapott.
A fejébe veszi, hogy megpróbálja megakadályozni Kate halálát. Időközben azonban rá kell jönnie, hogy a cselekedetei bizony súlyos következményekkel járnak. És mikor egyik döntése egy számára fontos személy életét sodorja veszélybe, végig kell gondolnia, meddig is mehet el annak érdekében, hogy megmentse a szeretteit.
Te hajlandó lennél újra és újra átélni életed legfájóbb pillanatát, hogy megmentsd a szerelmedet?

Mikor először megláttam ezt a könyvet, nagyon megtetszett a fülszövege és a borítója. Igazán érdekesnek és izgalmasnak tartottam a regény koncepcióját, szóval nagy lelkesedéssel vetettem bele magam az olvasásba. Kicsit tartottam a kötettől, hiszen eléggé sokféle értékeléssel találkoztam a külföldi oldalakon, de igyekeztem hogy semmilyen módon ne befolyásoljon mások véleménye. Az utóbbi időben már megint nagyon sok második világháborús és szomorkás könyv került a kezembe (ki hitte volna... :D ), ezért szomjaztam már egy olvasmányra, amelynek a stílusa és története kicsit könnyedebb és egyszerűen fogyaszható. 

A végzet ellen című könyv egy igazán különleges olvasmány, melynek központi témája a döntések fontossága és azoknak következményei. Jack által mi is megtanuljuk, hogy minden egyes mondatunknak és tettünknek komoly következménye lehet, továbbá a legkisebb és látszólag legjelentéktelenebb döntéseink  is rengeteget jelenthetnek. Van, hogy hiába próbálkozunk, egyszerűen semmi sem úgy sikerül, ahogy szeretnénk, néha az a legjobb, amit tehetünk, hogy csak leülünk és hagyjuk, hogy elragadjon minket a pillanat. Van, hogy minden egyes lehetőséget kipróbálunk, mégsem jutunk egyről a kettőre, ilyenkor csak reménykedhetünk benne, hogy a győzelemhez elég az is, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk az ügy érdekében. Az őszinteség mindennél fontosabb, csak így lehetünk hűek önmagunkhoz és szeretteinkhez. 

A könyv tulajdonképpen 5 részből áll, mindegyikben Jack és Kate megismerkedésének egy változatát ismerhetjük meg. Az első pillanattól kezdve érezhető közöttük a kémia, nagyon szerettem a poénkodásaikat és évődéseiket. Hihetetlenül szimpatikus párost alkottak, nagyon drukkoltam nekik, hogy végül egymásra találjanak és élni tudjanak azzal a különleges ajándékkal, amit a sors biztosított számukra. A regény stílusa engem levett a lábamról, a könnyed párbeszédeken és humoros szófordulatokon rengeteget mosolyogtam. 

Jack egy hihetetlenül szerethető figura, aki azonnal Kate "rabjává" válik. Mágnesként vonzza őt a lány, képtelen szabadulni attól a gondolattól, hogy talán őket egymásnak teremtette az ég. Amikor Kate meghal, azt hihetnénk, hogy a világ legrövidebb történetet olvassuk, de aztán rájövünk arra, hogy ez a sztori csak most indul be igazán. Kate halála ugyanis visszaröpíti Jacket a kezdetekhez, a találkozásuk pillanatához. Jack már-már azt hiszi, becsavarodott, de aztán rájön, hogy ezzel új esélyt kapott. De vajon meg tudja menteni Kate életét és közben meg tudja tartani a barátait? Vajon mi a fontosabb, a barátok, vagy az új szerelem? Képes lesz egyensúlyozni a számára fontos emberek között és meg tudja oldani, hogy mindenki számára támaszt nyújtson, amikor a legnagyobb szükség van rá? Jack rájön arra is, hogy minden tettnek és döntésnek ára van, ezt komoly leckék árán tanulja meg. Kate is nagyon jó karakter, csak úgy sziporkázik. Látszólag teljesen kivirul a fiú mellett, azonban komoly titkot rejteget, ez pedig mindent megváltoztat. Jack tulajdonképpen versenyt fut az idővel, hiszen csak egy cél lepek a szeme előtt, hogy megmentse a lányt. De vajon hányszor kell átélnie Kate elvesztését, míg végül rájön a megoldásra?

Jack igazán szerencsés fiú, hiszen nagyszerű és támogató szülei és barátai vannak. Az első pillanattól az utolsóig mellette állnak. Még akkor is, amikor a fiú teljesen elgurítja a pöttyöst és minden képzeletbeli tesó és barátkódexet felrúg. Csak egy dologra képes koncentrálni, az pedig Kate, így nem veszi észre, hogy mennyire elhanyagol mindenkit. Egy idő után azonban rá kell jönnie, hogy csak úgy lehet teljes az élete, csak úgy van értelme mindennek, ha Kate élete mellett, a baráti kapcsolatait sem hagyja veszni. A sokadik alkalommal végre rájön arra, hogy az egyetlen biztos út, az őszinteség. Ez lehet a kulcsa mindennek, ha végre nem jár furcsa és megkérdőjelezhető utakon, akkor a két legjobb barátja sem hagyja majd őt egyedül. 

Nekem a könyv első fele sokkal jobban tetszett, mint a második. A két főszereplő első két találkozása nálam vitt mindent, utána már kicsit kezdtem megunni az újrakezdést. A negyedik részen konkrétan kiakadtam, a lehető legrosszabb forgatókönyvet is megismerhettük, és el kell mondanom nektek, egyáltalán nem örültem neki. Persze érdekes volt bepillantást nyerni abba a verzióba is, de el sem tudom mondani, hogy mennyire nem jött be. Még jó, hogy nem ez lett a regény vége. :D Na persze nem az írásmóddal volt bajom, csupán nem tetszett az az opció. 

A borítót nagyon szeretem, a regény legikonikusabb helyszínét ábrázolja, ami nem más, mint a lépcsősor, ahol Jack és Kate találkozott. Nagyon ötletes, el sem tudnék mást képzelni. Emellett imádom a sárga színt rajta, már attól jobb kedvem lesz, hogy ránézek a regényre. 

Összességében nagyon megkedveltem Justin A. Reynolds regényét, sokkal jobban tetszett, mint amire számítottam. A szereplők nagyon szerethetőek voltak, a könyv pedig igazán érdekes volt. A kötet első fele kicsit jobban tetszett, de a második felével sem volt semmi bajom (kivéve a 4. rész....azt biza nem csíptem... :D ) A végzet ellen című könyv egy igazán különleges olvasmány, melynek központi témája a döntések fontossága és azoknak következményei. Jack által mi is megtanuljuk, hogy minden egyes mondatunknak és tettünknek komoly hatása lehet, továbbá a legkisebb és látszólag legjelentéktelenebb döntéseink  is rengeteget jelenthetnek. Bár nem mondom, hogy óriási kedvenc lett nálam, de én egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam. Ha érdekel titeket a regény, akkor mindenképpen adjatok neki egy esélyt. 

Értékelés: 5/4

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a könyvbe. 




Nyereményjáték

Justin újra visszakerül az időben ugyanoda, ahol élete legfájdalmasabb pillanatát éli át. A játékunkban olyan filmeket kerestünk, ahol a főhősök újra és újra átélnek egy adott pillanatot. A filmekről leírást adunk, a feladat pedig az, hogy megfejtsétek a film címét (magyar címet kérünk) és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A FILM LEÍRÁSA

“Tree csodálatosan beképzelt teremtés, aki egyetlen embert szeret feltétel nélkül: saját magát. Miután a születésnapján felébred aktuális egyéjszakás kalandja, Carter mellett, kénytelen rájönni, hogy élete gyökeres fordulatot vesz.
Visszaszambázik a kolesz épületébe, ahol meghallgatja a szobatársa Lori és a dikákkör elnöke, Danielle epés megjegyzéseit, aztán beleveti magát a diákok megszokott életébe. Látszólag minden kerek, kerülgeti a szokásos aktivistákat az udvaron, flörtölget a tanárával, Gregoryval, mégis az a furcsa érzés vesz erőt rajta, hogy ezt a napot már átélte egyszer.
Éppen lezárná a bizarr születésnapot, amikor brutálisan meggyilkolja egy álarcos idegen... aztán másnap újra ott ébred az egyetlen ember mellett, aki szintén hisz abban, hogy különös erők játékszerévé vált.
Tree naponta újraéli a rémes születésnapot, és félelmeit legyőzve egyre közelebb jut támadójához. Ha letépheti róla az álarcot, véget vethet pokoljárásának, ám ha nem, örökre az eszement időhurok rabja marad.”


a Rafflecopter giveaway

Állomások

Július 2 - Csak olvass!
Július 4 - Readinspo
Július 6 - Hagyjatok! Olvasok!- extra
Július 8 - Hagyjatok! Olvasok!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése