2021. november 17., szerda

Hercules Book Tag

Sziasztok!

Mivel mindannyian szeretjük Hercules történetét, így készültünk Nektek egy játékon kívüli Book Tag-gel is. Ha van kedvetek töltsétek ki Ti is és mutassátok meg Nekünk! A Book Tag elején jelöljétek meg a Blogturné Klubot, mint a Hercules Book Tag indítója és hívjátok ki a Tag végén az ismerőseitek rá. Ajánljunk egymásnak nagyszerű könyveket!


Hercules - Egy könyv, amiben a főszereplő hosszú utat jár be

Nagyon szeretem az olyan típusú történeteket, ahol a főszereplő komoly fejlődésen megy keresztül. Az első ember, aki eszembe jutott a témában, az nem más, Ophélie a Tükörjáró sorozatból. A főszereplő komoly utat jár be a személyiségfejlődés terén és még az egyes Szilánkokon is utazgat, szóval szó szerint is hosszú utat jár be. 

Meg - A legbátrabb, legvagányabb hősnő, akiről valaha olvastál

A vagány hősnők a gyengéim, talán Aelin az első, aki eszembe jut. Nagyon kedvelem őt, az egyik legerősebb női főszereplőnek tartom. 

Phil - Olyan történet, ami sokat tanított neked

Az első kötet, ami eszembe jut ebben a témában, az az Én és a cseresznyefa című könyv. Rengeteget tanultam ebből a könyvből a bátorságról és a lelki erőről.  Az én és a cseresznyefa egy csodálatos olvasmány, mely bár egy betegségről szól, mégsem nyomasztó és fájdalmas jelleggel ír róla. Egy csodálatosan erős és nagyszerű kislányt ismerhetünk meg a lapokon keresztül, akinek bátorsága intő példa lehet mindannyiunk számára. Nem a veszteségről szól, hanem sokkal inkább az élet himnusza. 

Pegazus - A kedvenc legjobb barát karaktered

Egyértelműen Stich az. A Lilo és Stitch az egyik legkedvesebb mesém, Stitch pedig a világ legcukibb űrkutyája. 

Múzsák - Egy történet, ami valamire inspirált

Viszkok Fruzsi könyv volt rendkívül inspiráló számomra, aki az életvezetetési tanácsaival sokat segített azon, hogy a lakásfelújítás zökkenőmentes legyen. 

Pech és Pánik - Egy könyv, amit véletlenül tönkretettél

Most megosztom veletek életem egyik legszégyenletesebb pillanatát, amit egy könyvmoly magáénak tudhat. Tudni kell rólam, hogy mindig lapul egy könyv a táskámban. Történt egyszer, hogy rengeteg ajánlás hatására végre megvettem magamnak az It ends, with us című CoHo könyvet. Nagyon örültem neki és mindennél jobban vártam, hogy végre elkezdjem olvasni. A reggel azonban nehezen indult, így egy termoszt is beraktam a táskámba tele kávéval. A termosz tetejét azonban rosszul tettem fel, ezt pedig csak azután vettem észre, hogy a villamoson elkezdett folyni a táskámból a kávé. Sajnos a könyvem teljesen elázott, azóta sem olvastam el a kötetet, pedig azóta beszereztem újra. 

Hádész - Egy negatív karakter, akit nagyon szerettél

Az első aki eszembe jut, az Jacks, a Caraval könyvekből. Nagyon várom, hogy végre megjelenjen magyarul is az ő története, de bevallom azon is agyalok, hogy megveszem angolul. 


Ez lett volna az én Book Tagem, ha tetszett, mindenképpen töltsétek ki Ti is. :)

Ne felejtsétek, még játszhattok a Bírnod kell a célig című könyvért, ITT megtaláljátok az összes bejegyzést és a részleteket a nyereményjátékról. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése