2021. december 14., kedd

Disney ​– Micimackó: 5 perces történetek + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Kolibri Kiadó ismét a Százholdas Pagonyba repít el minket legújabb kötetével, ahol néhány rövid történet erejéig újra találkozhatunk kedvenc csacsi, öreg medvénkkel és barátaival. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Kolibri Kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Üdvözlünk a Százholdas Pagonyban! Vegyél részt Micimackó születésnapi zsúrján, segíts megtalálni Nyuszi jókedvét, és játssz Zsebibabával! Ezt a kedvenc mesehőseidről szóló, 5 perces, rövid mesékből álló gyűjteményt bármikor olvashatod: alvás előtt, útközben, vagy amikor csak kedved tartja. Fantasztikus kalandokban lehet részed Micimackó elbűvölő világában, amelyek megédesítik az álmodat!





Nagyon lelkes lettem, mikor megláttam ezt a könyvet, hiszen bevallom még felnőtt fejjel is rajongok Micimackóért. Az összes mesét láttam, a rajzfilmsorozatot is imádtam, így nem is volt kérdés számomra, hogy elolvasom-e az újonnan megjelent Disney mesekönyvet. Nem tudom tudjátok-e, de idén 95 éves a történet. Generációk nőttek fel a csacsi öreg medve kalandjain, így egy igazi híd a kicsik és nagyok között, akiket összeköt a kedves karakterek szeretete. 

Az 5 perces történetek típusú könyvek amúgy már ismerősek lehetnek a gyakorlott olvasó szülőknek, hiszen a Kolibri Kiadó gondozásában, már több ilyen jellegű kötet is megjelent. Ezen történetek nagy előnye, hogy rövidek, színesek és könnyen olvashatóak, így tökéletes esti olvasmányként szolgál a gyerkőcöknek. Az pedig tudvalevő, hogy esti mesék rendkívül fontosak, hiszen ezek számos pozitív hatással bírnak a gyermekekre. Manapság már számos tanulmány igazolja, hogy a mesének meghatározó szerepe van a gyermek értelmi és érzelmi fejlődésében. A mesélés rengeteg szempontból hasznos dolog, hiszen tartalmas időtöltésnek számít és komoly hatással van a lurkók szókincsére is. Továbbá akaratlanul olyan kompetenciákat és attitűdöket sajátíthatnak el a gyerkőcök, melyek a későbbiekben is fontos lesz számukra….ilyen lehet például az empátia, kitartás, problémamegoldás, önbizalom stb. Mindezek tudatában tényleg nagyon fontos, hogy a gyerekeknek rendszeresen meséljenek a szüleik. Mivel mindegyik fejezet elolvasható 5 perc alatt, így még a legelfoglaltabb szülő is nyugodtan a kezébe veheti a könyvet, hiszen ennyi ideje mindenkinek kell, hogy legyen a mesélésre.

A könyv 15 rövid mesét tartalmaz, melyben a Százholdas Pagony kedves karakterei jelennek meg. Minden egyes történet után úgy éreztem, hogy régi kedves barátaimmal találkozhattam. Nagyon régen merültem el Micimackó és barátai világában így rendkívül jó érzéssel töltött el újra róluk olvasni. A mesék olvasása során kertészkedhetünk Nyuszival, megismerhetjük, hogy milyen Füles tökéletes napja és persze bepillantást nyerhetünk abba is, hogy miért szeretne felnőtt lenni Zsebibaba. 

A mese tagolása nagyon jó, tökéletes esti mesének. A szöveg könnyen és jól érhető, nem okozhat gondot a legkisebb korosztálynak sem. Ugyanakkor tökéletes olvasmány minden Micimackó rajongó szülőnek is, aki már alig várja, hogy régi kedvenceiről olvashasson. Biztos sokan ismerik azt az érzést, mikor a gyerkőc olyan mesét kíván esti mese gyanánt, melynek elolvasása kész kínszenvedés. Nos garantálom mindenki számára, hogy ez a könyv nem ilyen. Még én is, felnőtt fejjel is óriási lelkesedéssel faltam a lapokat és úgy éreztem, hogy felültem arra a bizonyos nosztalgiavonatra. A csekély értelmű medvebocs és barátai egyszer már elrabolták a szívemet gyermekkoromban, most azonban újra rajongani kezdtem értük. 

Nem minden mese lett egyforma minőségű, de szerintem ez a legkisebb korosztályt egyáltalán nem fogja zavarni. Ők biztosan élvezni fogják az összes történetet, hiszen a kedvenc szereplőik elevenednek meg a lapokon. 

Bevallom, nehezen tudnék kedvencet választani, összességében nagyon szerettem ezt a mesekönyvet, de talán "A nagy mézescsupor - mentőakció" volt a kedvencem. Ez a mese visszarepített a gyermekkoromba, hiszen szerepel a klasszikus Micimackó kalandjai című egész estés rajzfilmben is, ami az egyik legkedvesebb mesém volt gyerekkoromban. De nagyon szerettem azt a történetet is, melyben Tigris elveszett ruganyosságát keresik a barátok. 

A könyvet tökéletes olvasmánynak tartom, akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan jó érzés lesz lapozgatni. Nagyon tetszett, hogy néhány olyan hétköznapinak tűnő történet is helyet kapott a kötetben, mellyel a legkisebbek is könnyen tudnak azonosulni. A felnőtté válás kérdése, az orvosi rutinvizsgálat és oltás, félelem a pizsipartin a szokatlan környezet miatt, vagy éppen a jómodor fontossága is megjelenik a mesekönyvben. Ezek az élethelyzetek már ismerősek lehetnek a kicsik számára is, így segítségükkel könnyedén lehet kezelni az esetleges frusztrációkat. A közös olvasás segíthet abban is, hogy az ilyen nehéznek tűnő helyzetekről a szülő elbeszélgessen a gyermekkel és a mesék által olyan megoldási mechanizmusokat sajátíthat el, melyekre a jövőben támaszkodhat. 

Az illusztráció nagyon aranyos, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet. A lapok minőségiek, kellően vastagok, szerencsére nem a nagyon könnyen tépődős fajta, így egy túl lelkes gyerkőc sem tudja könnyen elszakítani a lapokat. 

Összességében nekem nagyon tetszett ez a mesekönyv. A történetek kedvesek és szerethetők, Micimackó rajongóknak egyenesen kötelező olvasmány. Az illusztráció nagyon aranyos, már a lapozgatása is felér egy élménnyel. Ha esetleg valami last minute karácsonyi ajándékon törné valaki a fejét, akkor tökéletes választás a fa alá is. Én tiszta szívből ajánlom mindenkinek. 



Értékelés: 5/4,5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 



Nyereményjáték

Játékunk során az egyes állomásokon a Micimackó mesék egy-egy karakterének képzeletbeli mondatát találjátok. A feladat az, hogy kitaláljátok, hogy kitől származhat a mondat, és a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található szereplő nevét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Kolibri Kiadó által felajánlott példány a könyvből! (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


KÉPZELETBELI MONDAT

“A mai reggel kiválónak ígérkezik arra, hogy meglátogassam a legjobb barátomat, Malackát, és hátha még egy nyalintásnyi méz is akad nála reggeli gyanánt.”



a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

12.08.: Utószó
12.10.: Dreamworld
12.14.: Csak olvass!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése