2021. december 9., csütörtök

Marvel: ​Bosszúállók – Szereplők nagykönyve + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Marvel: ​Bosszúállók – Szereplők nagykönyve című gazdagon illusztrált kötet. A könyv bemutatja a Bosszúállók alapító tagjait, a rendhagyó karaktereket és a leghalálosabb ellenségeiket. A könyvben több mint kétszáz karakter mutatkozik be. A lapokon a Marvel Comics legkiválóbb illusztrátorainak munkái köszönnek vissza, melyek mellett részletes összefoglalót találhatunk a szereplők eredettörténetéről, képességeiről és tulajdonságairól. Tartsatok velünk, merüljetek el a szuperhősök és ellenségeik világában, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyeremény könyvet. 

Ismerd meg a Föld legnagyobb hőseinek szövetségeseit és ellenségeit! Ebben a gazdagon illusztrált, hivatalos útmutatóban több mint kétszáz Bosszúállók-karakter mutatkozik be, többek között a közkedvelt Pókember, a mágia mestere, Doktor Strange, valamint Thanos, az őrült titán és Loki, a csínytevés istene.

A könyv oldalain a Marvel Comics legkiválóbb illusztrátorainak munkái köszönnek vissza, melyek mellett részletes összefoglalót találsz a szereplők eredettörténetéről, képességeiről és tulajdonságairól. Pillants bele a Bosszúállók mozgalmas, örökké változó világának legfrissebb eseményeibe!




Amióta érdeklődni kezdtem a Marvel univerzum iránt minden alkalmat megragadok arra, hogy szélesítsem a tudásom. Szinte az összes eddig megjelent filmet láttam már, átrágtam magam több képes kiadványon, szóval egyre nagyobb rajongónak érzem magam. Rengeteg kedves karaktert a szívembe zártam már és biztos vagyok benne, hogy a jövőben még több szereplőt kedvelek meg. A tudásomat azonban még mindig elég kezdetlegesnek tartom, hiszen a képregényeket például nem ismerem, ez pedig azt jelenti, hogy rengeteg karakternek a létezéséről sem tudok. Mikor megláttam a Kolibri Kiadó legújabb Marvel univerzumot felölelő kiadványát, a Bosszúállók - Szereplők nagykönyvét azonnal beleszerettem a kötetbe. 

A Marvel: Bosszúállók - Szereplők nagykönyve egy rendkívül érdekes, izgalmas és informatív kiadvány, melyben garantáltan még a legnagyobb rajongó is talál valami újdonságot. Ebben a gazdagon illusztrált, hivatalos útmutatóban több mint kétszáz Bosszúállók-karakter mutatkozik be. Nem csak a filmekből ismert szereplőket ismerhetjük meg, hanem a kevéssé ismert, képregényekben megjelenő karakterekről is olvashatunk. 

Minden oldalon egy újabb és újabb karaktert ismerhetünk meg. A tartalomjegyzék segítségével szerencsére nincsen nehéz dolgunk, minden egyes szereplőt könnyedén megtalálhatunk az útmutatóban. Mindenki egy bizonyos séma alapján kerül bemutatásra. A lap tetején találunk egy rövid összefoglaló háttérinfót az adott szereplőről, majd az alapadatok után (valódi név, foglalkozás, bázis, magasság, testsúly, képességek, szövetségesek, ellenségek) az erőértékeket és néhány kiegészítő információt találunk róluk. A szöveg mellett érdemes megemlíteni az illusztrációkat is, amelyek a Marvel Comics legkiválóbb illusztrátorainak a munkáját dicséri. 

Nekem nagyon tetszett a kötet. Bevallom az ilyen típusú könyveket nem tudom együltő helyemben végigolvasni, inkább lassan és komótosan olvasom végig. Nem is haladok ilyenkor feltétlenül sorban, sokkal inkább a hangulatom szerint választom ki a legendás hőst, vagy éppen gonosztevőt. Rengeteg érdekes és új információval lettem gazdagabb, kedvet kaptam újranézni az összes filmet. 

Fontos kiemelni azt is, hogy a kötet igazán nagyszerű munka, tele van szebbnél szebb oldalakkal. Az illusztrált kiadás egy igazán minőségi kis lexikon, melyet teljesen átitat a képregényes hangulat. Már a könyv lapozgatása is hatalmas élmény. Nemcsak a kezdő Marvel rajongók, hanem az igazán fanatikusok is bátran lapozgathatják. Annak, aki most kezd el ismerkedni az univerzummal egy nagyszerű kapaszkodó lehet, hiszen minden ismert és kevésbé ismert szereplőt megismerhet általa. A kötet azonban az óriási rajongóknak sem lesz unalmas, biztosan talál benne mindenki érdekes és új információt. Tökéletes karácsonyi ajándéknak, vagy csak úgy, egy valami azonban biztos, egyetlen rajongó polcáról sem hiányozhat ez a nagyszerű kiadvány. Csak ajánlani tudom mindenkinek. 


Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 



Nyereményjáték

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Marvel univerzumot. Minden állomáson találtok egy kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni mindegyikre a helyes választ, és máris esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott kötetet. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉRDÉS
Milyen néven mutatkozik be mindenkinek Peter Quill A galaxis őrzőiben? 

a Rafflecopter giveaway

Állomások

12.09.: Csak olvass!
12.11.: Spirit Bliss Sárga könyves út
12.13.: Hagyjatok! Olvasok!
12.15.: Dreamworld

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése