2022. január 29., szombat

James Norbury: Nagy ​Panda és Kicsi Sárkány


Sziasztok!

A Nagy ​Panda és Kicsi Sárkány című felnőttekhez szóló, bájosan illusztrált könyvben filozofikus gondolatokon keresztül ismerkedhetünk meg a buddhista életfelfogással. Tartsatok bloggereinkkel, és olvassátok el, ők mit gondolnak James Norbury könyvéről! Ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a könyvet a 21. század kiadónak jóvoltából!

Vezérlő ​fény a sötétebb hónapokban – gyönyörű, illusztrált kiadvány két barátról, és elgondolkodtató utazásukról, amelyet a buddhista filozófia inspirált.
– Mi fontosabb – kérdezte nagy panda –, az utazás vagy a megérkezés?
– Az útitárs – mondta kis sárkány.
Nagy panda és kis sárkány barátok. Együtt utaznak végig az évszakokon, nappalokon és éjszakákon, esőben és napsütésben. Miközben kint vannak a természetben, reménnyel és inspirációval telíti őket a környezetük, hogy rájöjjenek, még a legsötétebb napokon is ott a bizonyosság: a tavasz mindig visszatér.
Érezd át nagy panda nyugalmát, aki mindig eszünkbe juttatja, hogy mik az igazán fontos dolgok, és nem mulasztja el kiélvezni az apró, egyszerű pillanatokat.
Fedezd fel mindennapjaid világát kis sárkány kíváncsi tekintetével, akinek, bár a termete kicsi, a szíve nagy.
A két barát utazása a folyton váltakozó évszakokon át tart – csatlakozz hozzájuk, ahogyan rájönnek, hogyan éljenek a pillanatban, békéljenek meg a bizonytalanságokkal, és merítsenek erőt, hogy együtt legyőzzék az életben felbukkanó akadályokat.

A tavalyi évem egyik nagy felfedezése volt a A Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló című könyv, mely bájos illusztrációval és lenyűgöző életbölcsességeivel óriási kedvenc lett számomra. Amikor megláttam a Nagy Panda és Kicsi Sárkány című könyvet a 21. Század Kiadó kínálatában azonnal felcsillant a szemem és villámsebességgel csaptam le a kötetre. A zsigereimben éreztem, hogy a másik kiadványhoz hasonlóan ez a könyvecskét is azonnal a szívembe zárom és örömmel lapozgatom majd, ha sötét fellegek gyülekeznek felettem. 

Vannak könyvek, amelyeket örökké a kezünkben akarunk tartani és olvasni. A sorok bekúsznak a bőrünk alá, megragadják a szívünket és többé el sem ereszti. Pontosan ilyen volt számomra a Nagy Panda és Kicsi Sárkány című kötet is.  Már az első pillanatban a szívembe zártam ezt a csodálatos könyvecskét, magával ragadott és minden egyes bölcs gondolatot elraktároztam magamnak, hogy majd a szükséges pillanatokban azonnal eszembe jussanak és gyógyírként szolgáljanak nehéz helyzetemben. 

A kötetben Nagy Panda és Kicsi Sárkány barátságáról és évszakokon átívelő utazásáról olvashatunk. A kedves és bölcs gondolatokat lenyűgöző illusztrációk kísérik, azonban fontos kiemelni, hogy nem gyerekkönyvről van szó. Örök érvényű. könnyen befogadható univerzális bölcsességeket tartalmaz, melyek a barátságról és az életről szólnak. Bár a könyv rövidke, mégsem lehet azt mondani, hogy az ember könnyen és gyorsan a végére ér. Bizonyos sorok annyira az elevenemre tapintottak és olyan mélyen érintettek, hogy meg kellett állnom egy pillanatra. Voltak pillanatok, amikor mosolyogtam, máskor bevallom elmorzsoltam néhány könnycseppet is. A könyv tökéletesen alkalmas arra, hogy az ember egy rövid időre elmeneküljön a rohanó világ fojtogató szorításából, minden egyes oldalából árad a nyugalom, erőt meríthetünk belőle a belső egyensúly eléréshez. 

Nagy Panda a nyugalom szobra, aki mindig eszünkbe juttatja, hogy mik az igazán fontos dolgok, és nem mulasztja el kiélvezni az apró, egyszerű pillanatokat, Kicsi Sárkány pedig inkább a nyughatatlan, kíváncsi jellem, aki kérdéseivel egy pillanatra sem tudja kizökkenteni Pandát, mindenre megvan a tökéletes válasza. A két barát utazása a folyton váltakozó évszakokon át tart, ez idő alatt pedig megtanulják, hogyan éljenek a pillanatban, békéljenek meg a bizonytalanságokkal, és merítsenek erőt, hogy együtt legyőzzék az életben felbukkanó akadályokat.

Összességében engem teljesen lenyűgözött James Norbury kötete, biztos vagyok benne, hogy még sokszor leemelem a polcról, ha egy kis nyugalomra, vagy éppen erőre lenne szükségem a szürke mindennapok legyűréséhez. 

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 


Nyereményjáték

James Norbury gazdagon illusztrált könyvének két főszereplője Nagy ​Panda és Kicsi Sárkány, ezért úgy gondoltuk, hogy még több pandával és sárkánnyal ismerkedtetünk meg titeket! Találjátok ki, hogy melyik mesében található az egyes állomásokra kitett kép, és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő rubrikájába. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉP


a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

01.25 - Kelly és Lupi olvas
01.29 - Csak olvass!
01.31 - Olvasónapló
02.02 - Ambivalentina
02.04 - Könyv és más
02.06 - Readinspo
02.08 - Booktastic Boglinc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése