2022. január 31., hétfő

Jól ​vagyok! Kreatív inspirációs napló + Nyereményjáték



Sziasztok!

Te is úgy érzed néha, hogy elárasztanak a teendők és túl sok a stressz a mindennapokban? A Next21 Kiadó gondozásában megjelent Jól vagyok! Kreatív inspirációs napló segít abban, hogy a pörgős hétköznapokon találjunk egy szeletke békét és nyugalmat, és az alkotáson keresztül kerüljünk közelebb önmagunkhoz. Tarts öt bloggerünkkel a blogturnén, és nyerd meg a Kiadó által felajánlott példányt!

Jól vagyok! Kreatív inspirációs napló
színes illusztrációkkal
Kreatív és inspiráló utazás a belső világodba.
Erőt és bölcsességet meríthetsz a könyv feldolgozása során, gyakorolhatod vele az önmegismerést és az oldottabb önkifejezést, a segítségével megbarátkozhatsz a kreatív oldaladdal. Te döntheted el, mire használod – naplónak, vázlatfüzetnek, jegyzettömbnek, poháralátétnek –, de bármihez kezdesz is vele, reméljük, hogy örömet fog okozni.
Amivel találkozhatsz a könyv feldolgozása során:
Azonnal hasznosítható tanácsok és gyakorlatok.
Kreativitás, önkifejezés és belső jólét.




Nagyon fontosnak tartom a mentális egészséget, hiszen csak akkor élhetünk teljes életet, ha a fizikai jólétünk mellett lelkileg is jól vagyunk. Az utóbbi időben nem voltam annyira acélosan, teljesen elvesztem és úgy éreztem, hogy kicsúszott alólam a talaj. Összecsaptak a fejem felett a hullámok, frusztrált, stresszes és nyugtalan voltam. Rengeteg mindent kellett volna egyensúlyban tartanom munka/blog/magánélet, végül úgy jártam, hogy semmit sem tudtam megfelelően kézben tartani. A magánéleti krízisem szép lassan átvette minden felett az irányítást, és egy idő után minden más teendőmet elkezdtem hanyagolni, vagy legalábbis nem a már megszokott minőségben folytatni. Azt mondják, ha az ember lelkileg nincs jól, akkor fizikailag is lerobban. Ezt pedig a saját bőrömön is tapasztaltam. Egyre rosszabb lett a közérzetem, a fejem pedig egyre többet fájt, úgy éreztem, hogy szép lassan elveszítem önmagam. Decemberben azonban eldöntöttem, hogy veszek egy mély levegőt és önmagam legjobb változatává válok. Elkezdtem tudatosan figyelni magamra és az étkezésemre. Figyeltem arra, hogy motiváló kötetekkel és üzenetekkel vegyem körbe magamat, elhatároztam, hogy nem süllyedek el az önsajnálat végtelen mocsarában, tudomásul veszem a problémákat, és a szomorkodás helyett a megoldásra koncentrálok. Nincsen semmi szégyellnivaló a helyzetemben és állapotomban, menni kell előre, és akkor végre célba érhetünk mi is. 

Forrás: https://21.szazadkiado.hu/jol-vagyok-kreativ-inspiracios-naplo

Mikor megláttam a Next21 Kiadó kínálatában a Jól vagyok! Kreatív inspirációs naplót, tudtam, hogy erre szükségem van. Az utóbbi időben egyre jobban igénylem a különböző kreatív tevékenységeket, és egyre fontosabb számomra, hogy minden nap időt szánjak az elcsendesedésre és a belső béke megélésére. Alapjáraton hajlamos vagyok szorongásra és arra, hogy rágörcsöljek a dolgokra, így minden olyan tevékenység üdvözítő számomra, amellyel egy kicsit ki tudok szakadni a mindennapok szorító fogságából. 

A napló segítségével erőt és bölcsességet meríthetünk a könyv feldolgozása során, gyakorolhatjuk vele az önmegismerést és az oldottabb önkifejezést. A különböző feladatok hozzájárulnak ahhoz, hogy megéljek kreatív énünket és a stresszes napokon egy kis nyugalomra leljünk. A kötet szerves részét képezik a különböző színezhető és rajzolható oldalak, továbbá elsajátíthatunk olyan technikákat, melyek hozzájárulhatnak háborgó lelkünk lecsendesítésére.

Saját színezés

Az én kedvenc részeim a színezhető oldalak. A felnőtteknek készült színezők eredete Carl Jungtól származik, aki önismereti módszerként, a tudatalatti eléréséhez ajánlotta a színezést. A színezés legfőbb előnye, hogy a figyelmet a problémákról és a rossz szokásokról egy nyugodt, biztonságos és produktív irányba tereli el. Emiatt pedig kiváló terápiás módszer nemcsak a szorongással, a depresszióval és a stresszel küzdőknek. A felnőtt színezők továbbá boldogsággal is eltölthetnek, hiszen a színezés akár órákra visszavezet a gondtalan gyerekkorba, kikapcsolja az aktuális stresszes gondolatokat, és bár fókuszálunk közben, ez a koncentráció mégsem megterhelő, mivel a felnőttek már automatikusan végzik ezt a tevékenységet - számunkra szerencsére nem megerőltető vonalon belül maradni. Azt vettem észre magamon, hogy a random rajzolgatós részek nem mennek, képtelen vagyok elengedni magam annyira, hogy csak úgy firkálgassak. Úgy érzem, hogy frusztrált leszek attól, hogy ha nem szép a végeredmény, így képtelen vagyok rávenni magam arra, hogy kikapcsoljam az agyam minden koncepció nélkül rajzolgassak vonalakat. Az üres/vonalas oldalakat viszont biztosan saját alkotásokkal szeretném díszíteni, már egy csomó oldalt elterveztem hogyan szeretném kitölteni. A különböző technikák és tippek nagyon hasznosak voltak, igyekszem őket a mindennapokban is alkalmazni. A feszültséget csökkentő gyakorlatok, a technológia használatának korlátozása, a hálaadás fontossága mind-mind olyan dolog, amelyek kiemelten fontos helyet kaptak az életemben. 

A színes oldalak és illusztrációk nagy kedvencek, minden egyes alkalommal jó kedvre derítenek, egyszerűen nem tudom mosolygás nélkül lapozgatni a kötetet. A kreatív feladatok sokat segítettek számomra, úgy érzem, hogy egyre közelebb kerülök a saját belső jólétemhez. Ezt a könyvet leginkább azoknak ajánlom, akik szeretik a különböző kreatív tevékenységi formákat és szeretnének egy apró lökést ahhoz, hogy tudatosabban éljenek és a kötet segítségével egy kicsit kizökkenjenek a mindennapi élet taposómalmából. 

(A bejegyzésben használt forrás: https://femina.hu/egeszseg/felnott-szinezo/)

Értékelés: 5/4,5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 



Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban elevezünk kicsit az önismeret vizeire, és Titeket is erre invitálunk! Minden állomáson találtok egy-egy önismereti kérdést, helyes válasz nincs, de köszönjük, ha megosztjátok velünk személyesebb gondolataitokat. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉRDÉS
Mit szeretnél a leginkább megtanulni?

a Rafflecopter giveaway

Az én válaszom
Az elmúlt évek során nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy talán szükségem lenne egy új hobbira. Ne értsetek félre, imádok olvasni és írni, de egy idő után úgy éreztem, hogy nem annyira szerencsés, ha csupán ez az egyetlen tevékenységi forma határoz meg engem. Már évek óta kacérkodtam a hímzéssel, de soha nem mertem belevágni. Nagyon sokat aggódtam azon, hogy mi lesz ha béna vagyok és még sem lesz akkora sikerélményem, mint amilyenre vágyom. De idén januárban végre összeszedtem magam és elkezdtem elsajátítani a hímzés alapjait. Minden másodpercét imádom a tanulásnak, hihetetlen módon feltölt az alkotás folyamata. A hímzés mellett még a kalligráfia az, ami nagyon érdekel, remélem hamarosan kellően bátor leszek és végre elkezdem azt is megtanulni.

Állomáslista:
01.29. Readinspo
01.31. Csak olvass!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése