2022. március 5., szombat

Barbara Cantini: Halálka ​és a kísértetbarát (Halálka 3.) + Nyereményjáték

Sziasztok!

Barbara Cantini  haláli sorozata már nem ismeretlen a magyar olvasóközönség számára sem, a Halálka és a kísértetbarát című mesekönyv már a harmadik kötet mely magyarul is megjelent a sorozatból. A legújabb részben egy igazán izgalmas és “szellemes” kalandra kísérhetjük el kedvenc zombikislányunkat. Tartsatok velünk, merüljünk el együtt a mesekönyv világában, ha pedig nektek kedvez a szerencse nyerhettek is egy példányt a kötetből. 

Egy újabb történet, amitől meghalsz a nevetéstől! Ki lehet az a titokzatos kísértetfiú, aki hullaszilveszter előestéjén megpróbál bejutni a Málladozó Villába? Halálka idegtépő nyomozásba kezd, hogy kiderítse, honnan jött új, „szellemes” barátjuk. Hűséges barátja, Bu Song, az albínó agár most is a segítségére van. A nyomozás olyan izgalmas, hogy még Halálka is majdnem szívdobogást kap tőle!

Új történet mindenki kedvenc zombilánykájáról, aki meghódította a világot, és a történeteit már 23 nyelvre fordították le!




Talán 2 éve találkoztam először Halálka alakjával és azt kell mondanom, hogy azonnal nagy kedvenc lett számomra. A zombikislány belopta magát a szívembe és mindig nagy izgalommal várom a legújabb köteteket. A legújabb mesekönyv, a Halálka és a kísértetbarát a barátság erejéről, és az emlékezés fontosságáról szól. Egy igazán izgalmas és szerethető történet, melynek a legnagyobb hibája az, hogy ilyen rövidke. Én még szívesen olvastam volna a kísértetfiú és Halálka történetét. 

Eddig ez a harmadik kötet, mely megjelent a nyelvünkön, nekem eddig egyértelműen ez a kedvencem. Hihetetlenül jókat mosolyogtam a történetén és nagyon szerettem ezt igazán izgalmas és kalandos történetet, melyben Halálka ismételten tanúbizonyságot tett jó szívéről és kedvességéről. 

A történet szerint kedvenc zombikislányunk egy furcsa kísértettel találkozik, aki nem emlékezik a nevére, vagy arra, hogy ki is ő valójában. Ravatal nagyapa elmondja, hogy a fiúra nagy veszély vár, hiszen hamarosan a Feledésbe kerül. Ez vár azokra a szellemekre, akikre már senki nem emlékezik. Az egyetlen megoldás, hogy a fiú elkerülje a veszélyt, hogy rátaláljanak a nevére, és megőrizzék valahogy az emlékét. (Erről nekem a Coco jutott eszembe, ami amúgy az egyik legkedvesebb Disney-Pixar mesém. Ha még nem láttátok, akkor csak ajánlani tudom. Az alapja az emlékezés és szeretteink emlékének a megőrzése.) Halálkának tehát valahogy ki kell deríteni a fiú nevét, ha szeretné megóvni őt a Feledés sötét kútjától. De vajon sikerülhet neki a küldetés? Képes lesz megóvni legújabb barátját a veszélytől?

A kötet nyelvezete a kisebbek (5-6 évesek) számára is érthető, tökéletes olvasmánynak tartom. Akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan izgalmas lesz lapozgatni. Az olvasást követően szerintem érdemes néhány percet szánni a közös beszélgetésre is, hiszen izgalmas lehet arról beszélgetni a gyerkőccel, hogy számára mit jelentett ez a történet, esetleg felidézhetünk néhány közös emléket elhunyt családtagjainkról, hogy ezzel is alátámasszuk a mese azon gondolatát, hogy a Feledésnél nincs rosszabb. Aki ismeri a sorozatot, az már tudja, de aki csak ezzel a kötettel fedezi fel magának a zombikislány történetét azt szeretném megnyugtatni, hogy egyáltalán nem ijesztő a könyv, senki ne aggódjon amiatt, hogy a gyerkőc nem tud majd elaludni az esti mese után. Ez tényleg egy nagyon kedves és szerethető történet, csak éppen egy zombikislány a főszereplője. 

Én személy szerint jobban örültem volna, ha kicsit vastagabb lenne ez a könyvecske, hiszen akkor tovább élvezhettem volna a zombikislány kalandjait. Az illusztrációk zseniálisak, egyszerűen imádom a humoros kis nyilakkal jelzett plusz információkat. Így még izgalmasabb a kötet böngészése. Nagyon szeretem a fordítást, tökéletesen visszaadja a kötet hangulatát, rengeteget mosolyogtam olvasás közben, ez pedig annak köszönhető, hogy Andó Gabriella tökéletesen ültette át magyarra az eredeti alkotást. 

Összességében én nagyon szerettem ezt a kötetet, már alig várom a sorozat folytatását. Halálka ebben a részben is abszolút levett a lábamról, egyszerűen imádom őt. Remélem hamarosan olvashatjuk a kötet legújabb részét is magyarul. 

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a történetbe.



Nyereményjáték

Halálka ebben a kötetben izgalmas nyomozásba kezd, hogy kiderítse honnan jött az új “szellemes” barátja. Ebben a játékban viszont most ti lesztek a nyomozók. Halálka nagyon szeret bújócskázni, ezért most az a feladatotok, hogy keressétek meg melyik szó alatt rejtettük el őt. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik szó alatt leltetek rá Halálka képére. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway

Állomások 

03.05.: Csak olvass!
03.07.: Szaffi polca
03.09.: Spirit Bliss Sárga könyves út
03.11.: Fanni's Library
03.13.: Könyv és más

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése