2022. március 6., vasárnap

Móra babakönyvek blogturné (Örökmozgók - Vár az építkezés, Örökmozgók - Vár a cirkusz) + Nyereményjáték


Sziasztok!

Idén második alkalommal van lehetőségünk sorra venni a Móra Kiadó legújabb, gyönyörű babáknak készült kiadványait. Ez alkalommal interaktív, érzékszerv- és szókincsfejlesztő könyvekkel és mesés-verses kötetekkel is volt szerencsénk megismerkedni. Tartsatok velünk a blogturnén, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott könyvcsomagot, amely az Irány az ágy, Mackó! és a Hol vannak a csíkjaim? című könyveket tartalmazza. 

Elérkeztünk a Móra babakönyvek különleges turné utolsó állomására. Az előző bejegyzések során rengeteget írtam nektek az olvasás fontosságáról és az olvasóvá nevelésről, őszintén remélem, hogy hasznos bejegyzésekkel szolgálhattam nektek. Ahogy írtam is, az olvasóvá nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, őszintén hiszek abban, ha az első pillanattól kezdve könyvek veszik körül a gyermekeket, akkor később már természetes lesz számukra az olvasás és a könyvek szeretete és tisztelete. Ez egy hosszú folyamat eredménye, amely például kezdődhet azzal, hogy a várandós anyuka mesél a pocaklakónak, ezzel is segítve fejlődését, hiszen a magzat számára a legfontosabb hang az édesanyáé. A babának mondott mese örömmel eltöltött idővel ajándékozza meg a kicsit és szüleit is. A különböző játékos lapozók és mesekönyvek nem csak a minőségi idő szempontjából bírnak komoly jelentőséggel, hanem a gyermek fejlődésére is nagyszerű hatással vannak. Így kiemelt fontosságúnak tartom azt, hogy minden szülő a gyermeke életkorának és fejlődési szintjének megfelelő, minőségi kötetekkel találkozzon, így ki tudja számára választani a legjobb könyveket. 

Ebben a bejegyzésben két szuper, interaktív könyvet mutatok be nektek. 

1. Örökmozgók - Vár a cirkusz

Tarts az állatokkal, nézd meg a káprázatos cirkuszi előadást! Tele izgalmas, interaktív játékkal. Húzd ki a füleket, tekerd a kereket és less be a színfalak mögé!









2. Örökmozgók - Vár az építkezés


Látogass el az építkezésre, nézd meg, mit építenek az állatok! Tele izgalmas, interaktív játékkal. Húzd ki a füleket, tekerd a kereket és less be egy építkezés mögé!






Nagyon imádom a mesekönyveket, mindkét kötet  már az első pillanatban elvarázsolt. Nagyon szeretem az interaktív dolgokat, így óriási lelkesedéssel álltam neki a lapozgatásnak. A kötetek különlegessége, hogy minden egyes oldalon találunk valamilyen mozgatható elemet, így még érdekesebbé és izgalmasabbá válik az olvasás. A világot, a körülöttünk lévő életteret érzékszerveink segítségével ismerjük meg. Általuk szerezzük meg azokat a tapasztalatokat, melyek elengedhetetlenek az élethez. A külvilág ingereit az érzékszervek és a receptorok segítségével fogjuk fel. Ez magában foglalja a látást, a hallást, a szaglást, az ízlelést, és a bőrérzékelést (tapintás, fájdalom, hőmérséklet, testérzet) is. A gyerekek tapasztalás útján tanulnak, ezért a legkisebbek szeretnek mindenféle dolgot megfogni és megtapogatni. A mesekönyv ebben segít, hiszen fejleszti a gyermekek taktilis érzékelését. A tárgyak megtapogatása során a külvilágról szerzett tudás beépül a gyermek szókincsébe, hozzájárul a nagymozgások és a kézügyesség fejlődéséhez; ennél fogva az ismeretek agyi feldolgozása és összerendeződése során pedig a magasabb szintű gondolkodási folyamatok nélkülözhetetlen eleme.

A lapozgatás során fejlődik a gyermek problémamegoldó képessége és finommotorikája is. A finommotorika nem más, mint testünk apróbb testrészeinek a finom, koordinált mozgása. Főleg az ujjak, a szemek, és a száj finom koordinált mozgását jelenti. A finommotorikus képesség nagyon fontos, hiszen ez az alapja az írás megtanulásának. Az elemek mozgatásával fejlődik a gyermek problémamegoldó képessége is, hiszen neki kell kitalálnia, hogy melyik elem milyen módon mozgatható. Az illusztráció nagyon szép, ráadásul a rengeteg állat és élethelyzet (építkezés, cirkuszi mutatványok) említése során a szülő játékosan fejlesztheti a gyermek szókincsét, ezáltal új ismeretekre tehet szert. 

Én nagyon szerettem mindkettő könyvet, ezért bátran ajánlom nektek, ha valami szuper olvasmányt kerestek a legkisebb könyvmolyoknak.

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ezeknek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT és ITT tudod megrendelni a kis könyveket. 




Nyereményjáték

Játékunk során az állomásokon egy-egy babakönyvekre jellemző könyvkategória vagy alkategória betűit rejtettük el pl. Kézügyesség fejlesztése. A feladat az, hogy a bejegyzésekben található kiemelt betűket sorrendbe téve alkossátok meg a helyes szavakat, és ezeket írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott könyvcsomagot.
A feladat során segítséget nyújthat a Kiadó oldala: https://mora.hu/konyvek/0-3
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

02.22 - Csak olvass! : Állatok a tanyán, Állatok a vadonban
02.24. - Veronika’s Reader Feeder : Játssz és mesélj! - Mese ház, Sorakozó! - A fűben, Sorakozó! - Dinoszauruszok 
02.26. Csak olvass! : Játssz és mesélj! - Mese ház, Kukkants bele! - A kertben, Kukkants bele! - A tanyán
02.28. Veronika’s Reader Feeder : Hol vannak a csíkjaim?, Zsákbamacska, Hogyan gyógyította meg a vakond a kisegeret
03.02. Csak olvass! : Legyél a napsugaram!, Hol vannak a csíkjaim?
03.04. Veronika’s Reader Feeder : Állati kalandok, Irány az ágy, Mackó!, Tanyasi szökevények
03.06. Csak olvass! : Örökmozgók - Vár az építkezés, Örökmozgók - Vár a cirkusz

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése