2022. február 22., kedd

Móra babakönyvek blogturné (Állatok a tanyán, Állatok a vadonban)


Sziasztok!

Bevezető: Idén második alkalommal van lehetőségünk sorra venni a Móra Kiadó legújabb, gyönyörű babáknak készült kiadványait. Ez alkalommal interaktív, érzékszerv- és szókincsfejlesztő könyvekkel és mesés-verses kötetekkel is volt szerencsénk megismerkedni. Tartsatok velünk a blogturnén, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott könyvcsomagot, amely az Irány az ágy, Mackó! és a Hol vannak a csíkjaim? című könyveket tartalmazza. 

Azt vallom, hogy az olvasóvá nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, őszintén hiszek abban, ha az első pillanattól kezdve könyvek veszik körül a gyermekeket, akkor később már természetes lesz számukra, az olvasás és a könyvek szeretete és tisztelete. Ez egy hosszú folyamat eredménye, amely például kezdődhet azzal, hogy a várandós anyuka mesél a pocaklakónak, ezzel is segíti fejlődését, hiszen a magzat számára a legfontosabb hang az édesanyáé. A babának mondott mese örömmel eltöltött idővel ajándékozza meg a kicsit és szüleit is. A különböző játékos lapozók és mesekönyvek nem csak a minőségi idő szempontjából bírnak komoly jelentőséggel, hanem a gyermek fejlődésére is nagyszerű hatással vannak. 

Ezen az állomáson két szuper babakönyvről olvashattok, melyek a gyermek érzékszervi fejlődését segítik. 

1. Állatok a vadonban


Ismerd meg a vadon élő állatokat! A kedves rímek és a színes rajzok újra és újra elvarázsolják a kicsiket.









2. Állatok a tanyán

Ismerd meg a tanyán élő állatokat! A kedves rímek és a színes rajzok újra és újra elvarázsolják a kicsiket.










Ezekben a 2 éveseknek ajánlott lapozókban a vadonban és a tanyán élő állatokat ismerhetik meg a legkisebbek. Minden egyes oldalon másik állatkával találkozunk, így a közös mesélés alkalmából remek alkalom nyílik a beszélgetésre. Megbeszélhetjük, hogy melyik élőlény hol lakik, milyen hangot ad és hogy néz ki, így a legkisebbek játszva tanulhatnak róluk. Minden oldalon találhatunk 1-1 kedves és könnyen befogadható egyszerű mondatot is, amely bemutatja az adott állatot. 

A könyv különlegessége, hogy minden oldalon kitapintható az adott állatka. Vagy kiemelkedik a lapok közül, és úgy lehet őt megsimogatni, vagy pedig a körvonalai emelkednek ki és maga a rajz egy kis mélyedésben szerepel. Tudjuk, hogy a világot, a körülöttünk lévő életteret érzékszerveink segítségével ismerjük meg. Általuk szerezzük meg azokat a tapasztalatokat, melyek elengedhetetlenek az élethez. A külvilág ingereit az érzékszervek és a receptorok segítségével fogjuk fel. Ez magában foglalja a látást, a hallást, a szaglást, az ízlelést, és a bőrérzékelést (tapintás, fájdalom, hőmérséklet, testérzet) is. A gyerekek tapasztalás útján tanulnak, ezért a legkisebbek szeretnek különféle textúrájú anyagokkal foglalatoskodni. A mesekönyv ebben segít, hiszen fejleszti a gyermekek taktilis érzékelését. A tárgyak megtapogatása például különböző anyagú és felületű anyagok során a külvilágról szerzett tudás beépül a gyermek szókincsébe, hozzájárul a nagymozgások és a kézügyesség fejlődéséhez; ennél fogva az ismeretek agyi feldolgozása és összerendeződése során pedig a magasabb szintű gondolkodási folyamatok nélkülözhetetlen eleme. Emiatt pedig nemcsak aranyos, hanem rendkívül hasznos is ez a könyv. 

Az illusztrációk hihetetlenül aranyosak, a két kötet színvilága pedig kellemes pasztell árnyalatú, még én is imádtam lapozgatni. A lapok kellően vastagnak és strapabírónak tűnnek, egy örökmozgó 2 éves sem fogja tudni eltépni. 

Összességében nagyon tetszett mindegyik könyv, bátran ajánlom mindenkinek, aki a vásárlás gondolatával kacérkodik. Biztos vagyok benne, hogy a kisgyermekes barátaimat meglepem majd mindkét kötettel.

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ezeknek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT és ITT tudod megrendelni a kis könyveket. 



Nyereményjáték

Játékunk során az állomásokon egy-egy babakönyvekre jellemző könyvkategória vagy alkategória betűit rejtettük el pl. Kézügyesség fejlesztése. A feladat az, hogy a bejegyzésekben található kiemelt betűket sorrendbe téve alkossátok meg a helyes szavakat, és ezeket írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott könyvcsomagot.
A feladat során segítséget nyújthat a Kiadó oldala: https://mora.hu/konyvek/0-3
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway


Állomáslista:

02.22 - Csak olvass! : Állatok a tanyán, Állatok a vadonban
02.24. - Veronika’s Reader Feeder : Játssz és mesélj! - Mese ház, Sorakozó! - A fűben, Sorakozó! - Dinoszauruszok 
02.26. Csak olvass! : Játssz és mesélj! - Mese ház, Kukkants bele! - A kertben, Kukkants bele! - A tanyán
02.28. Veronika’s Reader Feeder : Hol vannak a csíkjaim?, Zsákbamacska, Hogyan gyógyította meg a vakond a kisegeret
03.02. Csak olvass! : Legyél a napsugaram!, Hol vannak a csíkjaim?
03.04. Veronika’s Reader Feeder : Állati kalandok, Irány az ágy, Mackó!, Tanyasi szökevények
03.06. Csak olvass! : Örökmozgók - Vár az építkezés, Örökmozgók - Vár a cirkusz

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése