2022. október 6., csütörtök

Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam (Szívdobbanás 3.) + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Alice Oseman nagysikerű képregényének folytatása, a Heartstopper 3. része. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Charlie és Nick csodálatos párizsi utazását, ami cseppet sem mentes zökkenőktől. Tartsatok velünk, ismerjétek meg a történetet, annak szereplőit, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egy példányát.

CARTE POSTALE

Szia Tori!

Párizs csodálatos! Én, Nick és a barátaink szuperül érezzük magunkat! Viszont… volt némi dráma Taóval, és… hát, csomó minden történt. Majd otthon elmesélem!!

Charlie

x x x






Az előző részek után, teljesen magával ragadott a fiúk története. Nick és Charlie az egyik legkedvesebb szereplőimmé váltak és beírták magukat a mindenkori kedvenceim közé. Nagyon megszerettem őket, és bár már Webtoon-on elolvastam az összes részt, óriási lelkesedéssel vártam a harmadik, magyarul megjelenő kötetet. 

Vannak történetek, melyek bemásznak bőrünk alá és egyszerűen nem engednek el, megragadják az olvasót és onnantól kezdve nincs menekvés, elveszünk a betűk és a kitalált világ tengerében. Az ilyen könyveket örökké a kezünkben akarjuk tartani. Együtt élünk és lélegzünk a szereplőkkel és képtelenek vagyunk kiverni őket a fejünkből az utolsó oldal elolvasása után is. Nem tennénk mást, csak ölelnénk és magunkhoz szorítanánk és talán soha nem engednénk el, újra és újra átélnénk a különböző kalandokat és azt érezzük, hogy bárcsak minden nap úgy állhatnánk neki az olvasásnak, mint amikor még fogalmunk sem volt, hogy mibe is csöppenünk. Számomra pontosan ilyen ez a sorozat is. Bevallom én csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a a történetről, soha nem olvastam még ennyire kedves és szerethető sorozatot. 

A harmadik rész ugyanúgy magával ragadott, mint az eddigiek és nehezen tudtam, csak továbblépni az újabb olvasmányaimra. A fiúk kapcsolata rendkívül bájos és szerethető, Alice Oseman pedig hihetetlenül fontos témákat boncolgat a képregényében. A cukiságfaktor persze még mindig tetten érhető, hiszen kettejük kapcsolata egyszerűen imádnivaló, de Charlie karakterét kezdi egyre jobban egy sötét felleg beteríteni. A fő szálon kívül (vagyis a fiúk kapcsolatának az alakulásán kívül) más, rendkívül fontos témát is érint a képregény. A bullying (vagyis az bántalmazás és zaklatás) témaköre is fajsúlyosan jelen van, megismerjük és megértjük, hogy milyen az, ha valakit kiközösítenek és megaláznak. Emellett megjelenik a szorongás és az ezzel járó tünetek együttese is. Láthatjuk, hogy egy zaklatást átélt fiatal milyen nehezen dolgozza fel az átélt traumáját és milyen könnyű visszaesnie abba a bizonyos ördögi körbe. De persze nem csak negatív dolgokat érint a könyv. A családi kapcsolatok fontossága, a maximális elfogadás és szeretet közege is előtérbe kerül. 

A kötet egyik legérdekesebb része számomra a előbújás és a kapcsolat felvállalás volt. Ez egy rendkívül fontos és érzékeny pillanat, csak akkor érdemes ezzel megpróbálkozni, ha az adott illető lelkileg 100%-osan késznek érzi magát. A sorozatban Charlie nemi identitása az első pillanattól kezdve egyértelmű, Nick azonban rengeteget küzd az érzéseivel. A biszexualitása és az ezzel járó lelki küzdelem nem volt könnyű, de szerencséjére javarészt rendes és támogató emberek vették körül. Ebben a részben óriási fejlődésen megy keresztül és a bizonytalansága teljesen megszűnik. Talán arra is kész már, hogy mindenki előtt felvállalja kapcsolatát. Egyre egyértelműbbé válik, hogy ő lesz az igazi támasz Charlie életében, akinek nagy szüksége van egy ilyen gondoskodó és figyelmes emberre. Nick a párizsi úton is folyamatosan monitorozza a fiút és a többiektől eltérően rendkívül gyorsan észreveszi a bajlós jeleket. Nincs könnyű dolga, Charlie rendkívül bizonytalan és szorongó alkat, így Nicknek minden erejére szükség lesz, hogy majd a jövőben végigkísérje őt a gyógyulás útján. 

Forrás: https://www.deviantart.com/migeru254/art/Heartstopper-Paris-Squad-914216039

A karakterek nagyon szerethetők, Charlie, Nick, a családtagok és a barátok úgy ahogy vannak belopták magukat a szívembe. Gondolom nem meglepő, hogy a legnagyobb kedvencem Nick, ő a szívem kuglófjának egyetlen szem mazsolájává vált. De tényleg nagyon megszerettem majdnem mindenkit.  Nagyon tetszett Tao és Elle kapcsolata, kis cukorborsók ők is ketten. Az egyetlen szereplő, akit pofán vernék egy péklapáttal az Nick bátyja, David. Egy rendkívül bunkó és antipatikus karakter, akit spoiler, a következő részben sem fogok szeretni. Az ő megjelenése azonban kétségkívül jót tett a sorozatnak, jó hogy végre negatív karaktert is látni. Így kicsit életszerűbb talán az egész. Ne értsetek félre, én egyszerűen imádom ezt a sorozatot, de azért az tény, hogy eddig valószerűtlenül jófej volt szinte mindenki. Egy támogató bátyó már sok lett volna a jóból. :) Meg aztán jó, hogy van néha olyan is benne, akit utálni lehet. 

Nagyon örülök a borítónak, most már azt hiszem tényleg ideje lenne beszerezni az első részt ebben a verzióban. De igazából mindegy is hogy néz ki a polcon, a lényeg úgyis belül van. 

A képek amúgy annyira megihlettek, hogy hamarosan érkezem néhány kinyomtatható könyvjelzővel és képpel. Remélem mindegyik tetszik majd nektek és a többi ilyen típusú bejegyzésemhez hasonlóan ezt is szeretni fogjátok. 

A képregény és a rajzok nagyon jók, hihetetlen, hogy milyen nagyszerűen illenek hozzá a sorozatbéli karakterek. Egyszerűen minden úgy jó, ahogy van. Képtelen vagyok rosszat mondani róla, egyszerűen imádom az egészet. Szóval csak azt tudom mondani nektek, hogy olvassátok és szeressétek. Az egyik legjobb romantikus könyv, amit mostanában olvastam és az egyik legkedvesebb LMBTQ+ kötet, amit az utóbbi időben a kezemben fogtam. Jelenleg erőteljesen kételkedem abban, hogy a műfajában valaha képes lesz valami letaszítani a trónról. Annak, aki szerette az első két részt, ez sem fog csalódást okozni. Aki pedig most téved az oldalamra annak azt javaslom, hogy mindenképpen adjon egy esélyt a sorozatnak. 

Értékelés: 5/5

Ha a bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a kötetbe. 

Nyereményjáték

Mostani játékunk során LMBTQ párokat keresünk. Minden állomáson megtaláljátok egy könyves karakter nevét, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, ki lehet a párja, és beírni annak a szereplőnek a nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tehát minden esetben a páros hiányzó tagját keressük. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

NÉV
ARISTOTLE MENDOZA

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

10/04 Hagyjatok! Olvasok!
10/05 Dreamworld
10/06 Csak olvass!
10/07 Csak olvass! - Könyvjelzők
10/08 Spirit Bliss Sárga könyves út - Idézetek
10/09 Spirit Bliss Sárga könyves út
10/10 Utószó
10/11 Fanni's Library
10/12 Booktastic Boglinc
10/13 Fanni's Library - Fanartok
10/14 Könyv és más
10/15 Sorok Között - Interjúfordítás
10/16 Dreamworld - Extra

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése