2022. október 1., szombat

Magnus Weightman: Hol ​laksz, Huba? + Nyereményjáték


Sziasztok!

A Móra Kiadó újdonsága, a Hol laksz, Huba? egy különösen gyönyörű olvasmány, amely mesekönyv, böngésző és ismeretterjesztő kötet is egyben, lélegzetelállító illusztrációkkal. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Huba kalandokra vágyik, ezért útnak ered folyóparti otthonából. Csakhogy eltéved. Szerencsére találkozik egy barátságos kutyával, Akitával, aki segít neki hazatalálni. De hol laknak a hódok? Fenn a fán egy fészekben? Vagy a tenger mélyén, a sziklák között? Huba és Akita hőlégballonra száll, és az egész világot körberepüli, mire megtalálja az utat haza.
Magnus Weightman illusztrátor és építész világkörüli útra invitálja az olvasót. Útközben tucatnyi állatfaj lakhelyét ismerhetjük meg. A könyv négyéves kortól ajánlott mindenkinek, aki szereti az állatokat, és kíváncsi a nagyvilágra.






Nagyon szeretem a mesekönyveket, így időről-időre szívesen olvasok olyan köteteket, amelyek a legkisebb korosztálynak szólnak. Magnus Weightman mesekönyve azonnal elvarázsolt, ahogy megláttam. Az illusztrációja teljesen levett a lábamról és ahogy belelapozgattam tudtam, hogy egy rendkívül érdekes és értékes mesére bukkantam. Az utóbbi időben egyre fontosabb számomra, hogy olyan minőségi mesekönyveket ismerhessek meg, amelyek nem csak szórakoztatják a legkisebb korosztályt, de edukálja is őket.

A történet alapkoncepciója nagyon kis kedves. Huba elment világot látni és eltévedt, ezért egy kedves kutya, Akita segít neki hazajutni. Útközben rengeteg érdekes és izgalmas helyet találnak, de egyik sem volt Huba otthona. De vajon sikerül neki megtalálnia a hazavezető utat? És milyen érdekes és izgalmas állatokkal találkoznak útközben, a világkörüli útjuk alatt?

A mese könnyen és gyorsan olvasható, verses formájának köszönhetően jó kis ritmust ad az olvasáshoz. A rímek szerencsére egyáltalán nem erőltetettek és izzadságszagúak, nekem nagyon tetszett a nyelvezete. 

Ez a különleges könyvecske 4 évesnél idősebb gyerkőcöknek ajánlott. Egy igazi aranybánya az óvodás gyermekek fejlesztése szempontjából. Egyszerre mesekönyv és böngésző és ismeretterjesztő kötet, mely garantáltan belopja magát mindenki szívébe. A könyv segítségével rengeteg állat természetes lakhelyét megismerhetjük, ráadásul a részletgazdag oldalak hosszú időre lekötik a kíváncsi a gyerkőcöket. Rengeteg látnivaló van egy-egy oldalon, érdemes hosszasan elidőzni mindegyiken. 

Az illusztráció nagyszerű, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet.  A képek nagyon kis aranyosak, színesek, mosolygás nélkül nagyon nehéz olvasni. A lapok minőségiek, kellően vastagok, szerencsére nem a nagyon könnyen tépődős fajta, így egy túl lelkes gyerkőc sem tudja könnyen elszakítani a lapokat. Ahogy a borítón is láthatjátok, Huba lakóhelye szerepel. Ennek apropóján például beszélgethetünk a hódokról, az élőhelyükről, vagy akár a hódvárról is. A kicsik gyakorolhatják a számolást de akár saját mesét is írhatnak az adott oldalhoz. Rengeteg időt el lehet vele tölteni, ahogy látjátok és én most csak egy ábrát emeltem ki. Jó sok lehetőség rejlik ebben a kötetben, tényleg sok mindent ki lehet hozni belőle egy kis kreativitással. A könyv segítségével játssszva fejleszthetjük a legkisebbek szókincsét, ezen felül a tartalmas időtöltés erősíti a gyermek-szülő kapcsolatot is. A közösen alkotott történeteket pedig lejegyezheti a szülő, így később is könnyen fel tudják majd idézni, nem utolsó sorban pedig örök emlék lesz az egész család számára. 

A mese esti mesének is tökéletes, hiszen könnyen és gyorsan elolvasható, én viszont azt ajánlom nektek, hogy inkább délután, egy közös bekuckózás alkalmával lapozgassátok. Annyi mindenről lehet közben beszélgetni és olyan izgalmas az oldalak, hogy szinte biztos, hogy nem lehet 5-10 perc alatt befejezni. Nézegetni, lapozgatni kell, ehhez pedig rengeteg időre van szükség. :)

Külön pirospont, hogy az utolsó oldalon egy világtérkép is található, amely segítségével könnyedén felidézhetjük a kötetben szereplő állatokat. Nagyon tetszett, hogy nem a szokásos állatokról olvashattunk, viszonylag ritkán találkozik az ember gólyával, szövőmadárral, vagy éppen termesszel egy mesekönyvben. 

Összességében én nagyon szerettem a mesekönyvet, az illusztráció is nagyon tetszik, biztos sokat fogom még lapozgatni ezt a kötetet. Én biztosan ajánlom majd a kisgyermekes ismerőseimnek is, és arra bíztatok mindenkit, hogy adjon egy esélyt Huba történetének. Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a történetet. 

Értékelés: 5/5

Ha a bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a kötetbe. 

Nyereményjáték

A Hol laksz, Huba? című könyvben Huba utazása során számos állat lakhelyével ismerkedhetünk meg. Játékunk során az egyes állomásokon egy-egy olyan állat hajlékáról találtok fényképet, amely helyet kapott a kötetben. A feladat az, hogy kitaláljátok, hogy melyik állat élőhelyét láthatjátok a képen, és a helyes megoldást beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő helyére. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉP



a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

10.01 Csak olvass!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése