2022. november 6., vasárnap

Marvel ​Studios – Kérdések és válaszok + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Kolibri Kiadó legújabb Marvel kötetének a segítségével elmerülhetünk a Marvel-moziuniverzum világában. Az alapoktól kezdve, filmről filmre haladva jobban megérthetjük és megismerhetjük a különböző karaktereket és mozifilmeket. Tartsatok velünk, merüljetek el a szuperhősök világában, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.

ELVESZTÉL A MARVEL-FILMEK SŰRŰJÉBEN?
NEM ÉRTED, MI EZ A MÁNIA?
SZERETNÉL TE IS FEKETEÖVES RAJONGÓ LENNI?

A Marvel-filmek epikus moziverzuma egyre csak bővül, megnehezítve az újoncok dolgát, hogy felzárkózzanak. Hiszen minden mindennel összefügg! Ez a segédkönyv az MCU első 10 évét öleli fel, utat mutat a filmek tengerében, felfedve az összefüggéseket és a rejtett utalásokat.

Találd meg a válaszokat égető kérdéseidre, és válj szuperokos Marvel-szakértővé!




Amióta érdeklődni kezdtem a Marvel univerzum iránt minden alkalmat megragadok arra, hogy szélesítsem és bővítsem a tudásom. Szinte az összes eddig megjelent filmet láttam már, átrágtam magam több képes kiadványon, szóval egyre nagyobb rajongónak érzem magam. Rengeteg kedves karaktert a szívembe zártam már és biztos vagyok benne, hogy a jövőben még több szereplőt kedvelek meg. A tudásomat azonban még mindig elég kezdetlegesnek tartom, hiszen a képregényeket például nem ismerem, ez pedig azt jelenti, hogy rengeteg karakternek a létezéséről sem tudok. Mikor megláttam a Kolibri Kiadó legújabb Marvel univerzumot felölelő kiadványát, azonnal beleszerettem a kötetbe. Óriási lelkesedéssel vetettem bele magam az olvasásba és kíváncsian vártam, hogy milyen újdonságot tudok meg a filmek világáról. 

A Marvel Studios - Kérdések és válaszok című kötet nagyjából a Marvel filmek harmadik fázisának végéig kalauzolja el a kedves olvasót. A könyv egy rendkívül érdekes, izgalmas és informatív kiadvány, melynek segítségével garantáltan mindenki el tud mélyedni a Marvel világban. Megismerhetjük az egyes szereplőket és szuperképességeiket, megtudhatjuk, hogy mi történt Szokóviában de arra is választ kaphatunk, hogy milyen sorrendben érdemes nézni az egyes filmeket. A sorrenden amúgy jót mosolyogtam, mert Lilla barátnőm (Dreamworld bloggerinája) egyszer megállapította, hogy milyen madness az én Marvel idővonalam és nem is tévedett. Az a helyzet, hogy én először csak az elmúlt néhány év filmjeit láttam és pislogtam, mint hal a szatyorban, mikor a szereplők Szokóviáról beszéltek. Aztán megnéztem 2019-ben a Végjátékot és elhatároztam, hogy most már tényleg ideje minden filmet megnézni. Vicces volt egyben látni az egészet és realizálni, hogy mennyi dologból maradtam ki. Ha ez a könyv létezett volna már akkor is, akkor óriási segítség lett volna számomra, és nagyjából képbe kerülhettem volna az idővonallal és az egyes események láncolatával. Abszolút nem érzem magam követendő példának, szóval ha úgy érzitek, hogy kissé hiányos még a tudásotok, de szeretitek az újabb filmeket, akkor ne érezzétek egy másodpercig sem rosszul magatokat. Nyugodt szívvel ajánlom, hogy szerezzétek be ezt a csodás kiadványt, és garantáltan minden kérdésetekre választ kaphattok. 

Ha óriási nagy Marvel rajongók vagytok, akkor valószínűleg ez most nem a ti kötetek, de bátran ajánlom a beszerzését nektek is, hátha van a családban, vagy a baráti társaságban olyan, akinek a tudása még kissé hiányos. Ezzel a kiadvánnyal biztosan meghozzátok majd a kedvét a filmekhez. 
Az egyes események, és karakterek rendkívül közérthetően vannak leírva, így könnyen lehet az olvasással haladni. Az alapoktól kezdve, egész az első három fázisig minden mozifilmre és ismert karakterre kitér a kötet, így könnyen el tud minden kezdő rajongó merülni a szuperhősök világában. 

Bár úgy érzem, hogy számomra minimális újdonsággal tudott csak szolgálni a kötet, még így is imádtam az olvasását. Tisztára nosztalgikus érzésem lett, kedvem is lett újranézni a kedvenc filmjeimet. A legjobban a Fekete Párduc rész rabolta most el a szívemet, de valószínűleg csak azért, mert néhány nap múlva kerül mozikba a Wakanda Forever című film és én már mindennél jobban várom. Összességében nagyon tetszett a kötet. Bevallom az ilyen típusú könyveket nem tudom együltő helyemben végigolvasni, inkább lassan és komótosan olvasom végig. Nem is haladok ilyenkor feltétlenül sorban, sokkal inkább a hangulatom szerint választom ki az adott filmet, vagy éppen karaktert. 

Fontos kiemelni azt is, hogy a kötet igazán nagyszerű munka, tele van szebbnél szebb oldalakkal. Az illusztrált kiadás egy igazán minőségi kis lexikon, melyet teljesen áthat a Marvel világ iránt érzett tisztelet és szeretet. Már a könyv lapozgatása is hatalmas élmény. Leginkább kezdő Marvel rajongók számára ajánlom, akik most kezdenek el ismerkedni az univerzummal egy nagyszerű kapaszkodót nyújt, hiszen minden fontos filmes mozzanat, szereplő és esemény helyet kapott benne. 
A kötet azonban az óriási rajongóknak sem lesz unalmas, biztosan talál benne mindenki érdekes információt. Ha pedig nem talál benne újdonságot, akkor a nosztalgia miatt érdemes átlapozni, garantáltan meghozza az ember kedvét a filmek újranézéséhez. 
Tökéletes karácsonyi ajándéknak, vagy csak úgy, egy valami azonban biztos, egyetlen kezdő rajongó polcáról sem hiányozhat ez a nagyszerű kiadvány. Csak ajánlani tudom mindenkinek. 


Értékelés: 5/4,5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 

Nyereményjáték

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Marvel univerzum szereplőit. Minden állomáson találtok egy kérdést az adott karakterről, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni mindegyikre a helyes választ. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉRDÉS
Kicsoda a Tél Katonája?


a Rafflecopter giveaway

Állomások

11.06.: Csak olvass!
11.08.: Dreamworld
11.10.: Spirit Bliss Sárga könyves út
11.12.: Hagyjatok! Olvasok!
11.14.: Sorok között


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése