2022. november 7., hétfő

Eleonora Fornasari: Hogyan tanítsd a sárkányodat... + Nyereményjáték


Sziasztok!

Eleonora Fornasari bájos sorozatában egy kedves kislány, Lili és a sárkánya kalandjait követhetjük négy köteten keresztül. Lili igyekszik megtanítani Kissárkányt az udvarias viselkedés csínjára-bínjára, úgy mint köszönni, köszönetet mondani, bocsánatot kérni vagy szépen kérni. A meséket Láng Anna csodaszép illusztrációi teszik teljessé. Tartsatok négy bloggerünkkel, és nyerjétek meg a Kolibri Kiadó által felajánlott ajándékcsomagot!

Manapság már számos tanulmány igazolja, hogy a mesének meghatározó szerepe van a gyermek értelmi és érzelmi fejlődésében. A mesélés rengeteg szempontból hasznos dolog, hiszen tartalmas időtöltésnek számít és komoly hatással van a lurkók szókincsére is. Továbbá akaratlanul olyan kompetenciákat és attitűdöket sajátíthatnak el a gyerkőcök, melyek a későbbiekben is fontos lesz számukra….ilyen lehet például az empátia, kitartás, problémamegoldás, önbizalom stb. A különböző játékos lapozók és mesekönyvek nem csak a minőségi idő szempontjából bírnak komoly jelentőséggel, hanem a gyermek fejlődésére is nagyszerű hatással vannak. Így kiemelt fontosságúnak tartom azt, hogy minden szülő a gyermeke életkorának és fejlődési szintjének megfelelő, minőségi kötetekkel találkozzon, így ki tudja számára választani a legjobb könyveket. Kifejezetten kedvelem azokat a történeteket, amelyek nem merülnek ki abban, hogy cukik, hanem fellelhető bennük a tanító jelleg. Ez a négy kötet, pedig határozottan megfeleltethető ennek a gondolatnak. 

A Hogyan tanítsd a sárkányodat sorozat egy remek választás arra az esetre, ha a szülők szeretnék valahogy közérthetően és a gyermek szintjének megfelelően elmagyarázni, hogy miért is fontos az illemtudó viselkedés. Köszönni, megköszönni, bocsánatot kérni és szépen kérni valamit kiemelkedő fontosságú a gyermekek életében. Ez az alapja tulajdonképpen a kiegyensúlyozott és tiszteletteljes kapcsolatok kialakításának. A történetek egyszerűen érthetők és világosak, igazi hiánypótló kötet a gyermekirodalomban, melynek segítségével egyszerűbben befogadhatóvá válnak ezek a viselkedési formák. A kedves rajzok és az egyszerű, ám de nagyszerű történet tökéletes elegyet alkotnak. Az egyik legjobb eszköz, amihez egy szülő nyúlhat, ha az illemről szeretne beszélgetni a gyermekével. 

Az első kötetben köszönni tanul meg a kissárkány. 

Kissárkány nagyon aranyos, de nem tud viselkedni.
Lili nagy szeretettel, türelemmel igyekszik udvariasságra nevelni barátját.
Nézd csak, hogyan tanult meg Kissárkány
KÖSZÖNNI!

Sokkal kellemesebb hely ez a világ, ha az emberek kedvesen, udvariasan viselkednek egymással – és ezt nem lehet elég korán megtanulni.
Lapozósorozatunkkal a szülőknek kívánunk segíteni, könnyebb egy kedves kis történettel elmagyarázni a kicsiknek, hogyan képes csodát tenni egy-egy gesztus, például egy hangos, vidám köszönés.

Ebben a részben ahogy láthatjátok, a kissárkány megtanulja, hogy hogyan kell köszönni. Lili, a kislány fáradhatatlanul próbálja jó illemre nevelni kissárkányát, aki a néhány oldal alatt elsajátítja a köszönés fortélyát. Ahogy a könyvben is írják, a köszönés egy igazán varázslatos dolog. Ahogy köszönünk, azonnal visszaköszönnek nekünk, ez pedig akár egy új kapcsolat kezdete is lehet. Mindennek ez az alapja, ha belépünk valahova, vagy ha találkozunk valakivel, akkor ez a minimum, hogy köszönünk. A kissárkány története egy remek példa a gyerekeknek, a meseolvasás alatt rengeteget lehet beszélni ennek fontosságáról. 

A második kötetben köszönetet tanul meg mondani kedvenc kissárkányunk. 


Kissárkány nagyon aranyos, de nem tud viselkedni.
Lili nagy szeretettel, türelemmel igyekszik udvariasságra nevelni barátját.
Nézd csak, hogyan tanult meg Kissárkány
KÖSZÖNETET mondani!

Sokkal kellemesebb hely ez a világ, ha az emberek kedvesen, udvariasan viselkednek egymással – és ezt nem lehet elég korán megtanulni.
Lapozósorozatunkkal a szülőknek kívánunk segíteni, könnyebb egy kedves kis történettel elmagyarázni a kicsiknek, hogyan képes csodát tenni egy-egy gesztus, például, ha megköszönünk valamit.

Az udvarias viselkedés egy másik fontos pontja, hogy ha kapunk valamit, akkor azt illik megköszönni. Legyen szó szülinapi ajándékról, egy megfelezett csokoládéról, vagy éppen egy ülőhely átengedéséről. Ha valaki tesz felénk egy ilyen nemes gesztust, akkor mindenképpen meg kell köszönni a kedvességét. Ha megköszönünk valamit, akkor azzal a másik napját is mágikus módon szebbé tehetjük. Ugyanis nem csak kapni, hanem adni is jó. Egy ilyen helyzetben pedig, mi ezzel tudjuk a legjobban meghálálni a másik cselekedetét. A szülők mindig törekednek arra, hogy a lehető legjobban nevelhessék gyermekeiket, és persze ezerszer elmondják a kicsiknek, hogy mindig meg kell köszönni az adott dolgot. A kissárkány történetével azonban egyszerűbb lesz ennek a gesztusnak az elsajátítása, hiszen így mindig lehet majd rá hivatkozni. 

A harmadik kötetben bocsánatot tanul meg kérni kedvenc kissárkányunk. 

Kissárkány nagyon aranyos, de nem tud viselkedni.
Lili nagy szeretettel, türelemmel igyekszik udvariasságra nevelni barátját.
Nézd csak, hogyan tanult meg Kissárkány
BOCSÁNATOT kérni!

Sokkal kellemesebb hely ez a világ, ha az emberek kedvesen, udvariasan viselkednek egymással – és ezt nem lehet elég korán megtanulni.
Lapozósorozatunkkal a szülőknek kívánunk segíteni, könnyebb egy kedves kis történettel elmagyarázni a kicsiknek, hogyan képes csodát tenni egy-egy gesztus, például egy bocsánatkérés.

Az ember óhatatlanul is tesz olyan dolgot, amivel megbántja a másikat. Nem kell ehhez feltétlenül fizikálisan bántani az illetőt, szavakkal, de akár gesztusokkal is megbánthatunk bárkit. A baj azonban soha nem ott kezdődik, amikor valaki eltöri az adott vázát, vagy kineveti azt, aki elesik. Persze ez sem szép dolog, és kerülni kell ezt a viselkedést, de az igazán rossz akkor történik, mikor a másik nem kér bocsánatot azért, amit tett. Ilyenkor a szomorúságot felválthatja a harag, ezzel pedig sokkal nehezebb megküzdeni. Mindenkinek rossz érzés, ha bántják, de még rosszabb, ha az adott illető megbánást sem mutat. Ezért fontos, hogy mindig őszinték legyünk, és vállaljuk a következményeket a tetteinkért. Nehéz dolog, de abszolút megéri az erőfeszítést, hiszen segít rendezni a helyzetet. A bocsánatkérés egy igen nehéz dolog, sokszor még mi felnőttek sem tudjuk, hogyan kell ezt csinálni. A kicsik azonban tanulhatnak a kissárkány viselkedéséből és elsajátíthatják a bocsánatkérés művészetét. 

A negyedik és egyben utolsó kiskönyvben szépen kérni tanul meg a kissárkány. 


Kissárkány nagyon aranyos, de nem tud viselkedni.
Lili nagy szeretettel, türelemmel igyekszik udvariasságra nevelni barátját.
Nézd csak, hogyan tanult meg Kissárkány
SZÉPEN KÉRNI!

Sokkal kellemesebb hely ez a világ, ha az emberek kedvesen, udvariasan viselkednek egymással – és ezt nem lehet elég korán megtanulni.
Lapozósorozatunkkal a szülőknek kívánunk segíteni, könnyebb egy kedves kis történettel elmagyarázni a kicsiknek, hogyan képes csodát tenni egy-egy gesztus, például, ha szépen kérjük, amit szeretnénk megkapni.

Az illem egy másik fontos alapszabálya, hogy ha szeretnénk valamit, azt szépen kell kérni. Az akarom, a most azonnal, meg az add ide sokszor előbb eszébe jut az embernek, az illem azonban azt diktálja, hogy valamire szükségünk van, akkor azt szép kell kérni. Hiszen ilyenkor a másik fél is szívesebben osztozkodik velünk, vagy teljesíti a kívánságunkat. Ha kedvesek vagyunk másokhoz, akkor mások is kedvesek lesznek velünk. Talán mondhatjuk azt, hogy a szépen kérés, és valaminek a megköszönése párban jár egymással. Ennek az elsajátítására is nagy hangsúlyt fektetnek a szülők. A kissárkány történetével azonban egyszerűbb lesz ennek a gesztusnak az elsajátítása, hiszen így mindig lehet majd rá hivatkozni. 

Most hogy végigvettünk ezt a négy remek mesekönyvet, tényleg csak azt tudom mondani, hogy remek és hiánypótló köteteket tarthatok a kezemben, mert segítségükkel elsajáthíthatják a gyermekek az illemtudó viselkedés alapjait. A mesék nagyon kis egyszerűek, ezért leginkább 2-4 éveseknek ajánlom. A nagyobbak nem biztos, hogy élveznék ezeket a történeteket, de a kissárkány idősebb korban is remek példaként szolgálhat. Jól lehet majd a jövőben példálózni vele. A nyelvezete sem túl bonyolult, így biztosan minden csöppség megérti a mondanivalóját. A lapok kellően vastagok, így biztos vagyok benne, hogy egy kicsi sem fogja eltépni azt. A rajzok pedig annyira kifejezők, hogy egy idő után a gyermek saját maga is el tudja majd mesélni a történetet a képek alapján. A mesekönyvek tökéletes mankóként szolgálnak a szülőnek, nem kell senkinek többet azon aggódnia, hogyan beszéljen gyermekével ezekről a nehezen megfogható érzésekről. 

A meséket még szerethetőbbé teszik Láng Anna rajzai, akinek a munkássága óriási kedvenc lett számomra.  A munkássága egy csoda, és garantáltan nem csalódik az ember az alkotásaiban. Mindig elvarázsol tehetségével és tudásával és már az is garantáltan óriási élmény kicsiknek-nagyoknak egyaránt, ha csak lapozgatják a könyvet. 

Összességében nagyon tetszett mindegyik mesekönyv, biztosan megajándékozom majd a barátaim kislányát ezzel a cukisággal. Ha egy olyan könyvsorozatot kerestek, amely szuperaranyos, mégis tanító jellegű és értékes tudással vértezi fel a legkisebb könyvmolyokat, akkor a Hogyan tanítsd a sárkányodat sorozat tökéletes választás lesz. 

Értékelés: 5/4,5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 

Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban mesebeli sárkányok nyomába eredünk! Minden bejegyzésben találtok kiemelt betűket, a feladatotok pedig, hogy a helyes sorrendbe téve őket beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére a sárkányok neveit!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

11.01. Dreamworld
11.07. Csak olvass!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése