2022. december 30., péntek

Kerstin Gier: Nefelejcs (Nefelejcs 1.) + Nyereményjáték


Sziasztok!

A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelent Kerstin Gier legújabb könyve Nefelejcs címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a varázslattal teli világot, mely már világszerte meghódította az olvasók szívét.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát. 

De mi van, ha ez nem egy fantasyregény, hanem a valóság?
A fiú menő, okos és népszerű. A lány a gyűlölt szomszéd család tagja, kedveli a fantasytörténeteket, és alapvetően nem a fiú esete. De amikor Quinnt egy éjjel félelmetes lények veszik üldözőbe, és súlyosan meg is sérül, olyan dolgokat fedez fel, amelyek valószínűleg nem ebből a világból származnak. De kiben bízhat, amikor a szobrok hirtelen rossz rímekben kezdenek beszélni, és a koponyák bizalmasan rámosolyognak?
Legjobban a szemben lakó lányban, aki egyáltalán nem jelent számára semmit. Hogy ő és Matilda egy veszélyekkel teli, mágikus kalandban találják magukat, arra mindenesetre Quinn egyáltalán nem számított.
És arra még kevésbé, hogy halálosan szerelembe esik…
A világ varázslatossá válik a rajongásig szeretett szerző, Kerstin Gier új kötetében, mely már a megjelenése hetében meghódította a bestsellerlisták első helyét.
Légy részese csodás történetének!


Bár nem szeretek úgy elkezdeni egy sorozatot, hogy komoly követelményeket állítok fel az adott kötettel kapcsolatban, de ennél a regénynél egyszerűen nem tudtam levetkőzni ezeket a dolgokat. Kerstien Gier neve ugyan nem volt ismeretlen számomra, de bevallom nektek, annak ellenére, hogy minden, magyarul megjelent regénye a polcomon sorakozik, még egyiket sem tudtam sorra keríteni. Az írónőt sokan szeretik, az ismertségi körömben is elismerően nyilatkoztak a regényeiről, az Időtlen szerelem trilógiát már ezer éve tervezem elkezdeni, de valahogy mindig elmaradt. Lehet időhiánynak, lustaságnak, vagy egyszerűen csak szerencsétlenkedésnek nevezni, de igazából a Nefelejcs az első kötet, amit elolvastam az írónőtől. 

Bevallom a kötet összességében tetszett, de teljes szerelemnek azért még nem nevezném. Érdekes és izgalmas olvasmánynak bizonyult, kellően felkeltette az érdeklődésemet a folytatások és az írónő többi munkája iránt, de még nem érzem a teljes és mindent átütő lelkesedést Kerstin Gier munkássága iránt. 

A Nefelejcs egy igazán szerethető és izgalmas ifjúsági kötet, mely úgy érzem, hogy remek alapul szolgál a folytatásokhoz. Nem mondom, hogy nem maradtak kérdések bennem, de bízom benne, hogy a folytatásokban végül minden a helyére kerül. Van benne néhány kiszámítható klisé és fordulat, de összességében ez nem befolyásolta az olvasás élményét, hiszen mindezek ellenére is töretlenül és lelkesen haladtam a kötet vége felé. Kerstien Gier nagyon ért az atmoszféra megteremtéséhez, érdekes és izgalmas fantáziavilágot alkotott, melyek ha hihetünk a pletykáknak összefüggésben állhatnak az eddig megjelent sorozatokkal. Mágia, varázslat, izgalmas és különleges lények jelennek meg a lapok között, én pedig kíváncsian várom, hogy milyen folytatással örvendeztet meg minket majd az írónő. 
Az első kötetben megismerhetjük, hogy Quinn karaktere milyen formában kötődik a világhoz, hogy milyen konfliktusok jelennek meg a Peremnek nevezett síkon és ez milyen hatással lehet az emberek világára. Továbbá remek hír a fantasy rajongók számára, hogy milyen kifizetődő dolog ebben a zsánerben olvasni, még én sem adtam fel a reményt, hogy egyszer kiderül, hogy a varázslat létezik és egyszer az én segítségemet kérik majd a világ megmentéséhez. 

Quinn és Matilda fejébe is beleláthatunk a váltott szemszög segítségével, ez pedig szerintem nagyon jót tett a sztorinak, szeretem amikor ilyen formában mindkét szereplőt jobban megismerheti az olvasó. Szerettem a párosukat, bár kissé valószerűtlennek tűnik a kettejük között kibontatkozó kapcsolat. Mindenesestre szerettem őket együtt. Quinn, a történet főhőse egy nagyon szerethető karakter, akinek a balesetet követően rengeteg dologgal meg kellett küzdenie. Az élete a feje tetejére állt, az emberek furcsán néznek rá a sérülését követően. Matilda, a szomszédban élő lány az egyetlen, aki ugyanúgy viszonyul hozzá, mint előtte. 

A borító egyszerűen csodálatos, az éldekorált változata egy igazi csoda. Őszintén remélem, hogy a folytatások majd passzolnak hozzá, mindenesetre nem tudtam ellenállni neki, szóval már büszkén trónol a polcomon a többi Kerstin Gier kötet mellett. 

Összességében kifejezetten szerettem a Nefelejcs című könyvet és nem is igazán bánom, hogy nem lett egy igazi 5 csillagos olvasmányélmény, hiszen így akarva akaratlanul is óriási elvárásokkal állnék neki a folytatásnak. Így van hova fejlődnie a történetnek. Alapnak szerintem nagyszerű, hiszen kellően meghozta a kedvemet a folytatásokhoz. Kíváncsian várom, hova futnak a szálak, a folytatásig pedig igyekszem magam felhozni és megismerni az írónő többi regényét. Ha szeretitek az írónő regényeit, akkor ne hagyjátok ki az új sorozatot sem. Olvassátok, szeressétek!

Értékelés: 5/4

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a történetbe. 


Nyereményjáték

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek Kerstin Giert - pontosabban az általa írt regények fontosabb szereplőit. Minden állomáson találtok egy összekevert betűkupacot, nektek pedig nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakni őket és az így kapott nevet beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. 
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk! 

NÉV
RYNEH  REPHAR

a Rafflecopter giveaway

Állomások

12/30 Csak olvass!
01/02 Csak olvass! - extra
01/04 Könyvvilág
01/06 Fanni's Library
01/08 Readinspo
01/10 Könyv és más
01/12 Sorok Között
01/14 Dreamworld
01/16 Booktastic Boglinc
01/18 Hagyjatok! Olvasok!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése