2022. december 28., szerda

James Norbury: Az ​utazás + Nyereményjáték

Sziasztok!

James Norbury illusztrált történetei egyszerre bölcsek és kedvesek. Nagy Pandát és Kicsi Sárkányt idén januárban mutattuk be nektek, így az év végére pedig elhoztuk a második kötetet is, aminek ők a főszereplői. Játszatok velünk, hogy esélyetek legyen megnyerni a kiadó által felajánlott példányt.

A ​Nagy Panda és Kicsi Sárkány folytatása gyönyörűen illusztrált ajándékkönyv az elfogadásról, önmagunk és egymás mélyebb megismeréséről.
A két valószínűtlen útitárs útnak indul, folytatva az előző kötet kalandjait, hogy eljussanak egy helyre, amely talán messze van az otthonuktól, de az utazás révén önmagukhoz és egymáshoz közelebb kerülnek.
– Változás – mondta Nagy Panda. – Ha nem is tudod, hová vezet, attól még jobb, mint egy helyben maradni.
Kicsi Sárkány boldogtalan, és kiönti a szívét Nagy Pandának, aki úgy véli, ahhoz, hogy barátjának kedélye helyreálljon, útnak kell indulniuk. Új vidékeket fedeznek fel, rendkívüli élményekkel gazdagodnak, és nagy kihívásokkal néznek szembe. Nagy Panda és Kicsi Sárkány továbbhaladnak az elfogadás ösvényén, és megtanulják, hogy a változások, a nehézségek életünk természetes velejárói – ezek nélkül fejlődés se volna lehetséges.
Ebben a kötetben is ugyanolyan bájos, szívet melengető illusztrációk találhatók, mint James Norbury eredeti, Nagy Panda és Kicsi Sárkány című nemzetközi bestsellerében.
Csupa inspiráció, csupa kedves humor: Az utazás kalandos, gyönyörködtető mese az elfogadásról, amelyet minden korosztálynak érdemes kézbe vennie.

Még az év elején ismerkedtem meg James Norbury munkásságával, amikor is az első, magyarul megjelent kötetét olvastam, a Nagy Panda és Kicsi Sárkányt. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy tökéletesen elvarázsolta a két jó barát története és örökre a szívembe zártam ezt a csodás kis könyvecskét. Emiatt persze óriási lelkesedéssel vártam az író újabb könyvét. A zsigereimben éreztem, hogy a másik kiadványhoz hasonlóan ezt a könyvecskét is azonnal a szívembe zárom és örömmel lapozgatom majd, ha sötét fellegek gyülekeznek felettem és szerencsére nem kellett csalódnom, a másik kötethez hasonlóan, Az utazás is óriási kedvenc lett nálam. 

Az utazás című könyv egy rendkívül szerethető történet, mely a veszteségről, az elfogadásról és magáról a változásról szól. Egy  csodás könyv arról, hogy mit is tehet az ember, ha kicsúszik a talaj a lába alól és esetleg a nulláról kell felépíteni az egész életét. 

Vannak könyvek, amelyeket örökké a kezünkben akarunk tartani és olvasni. A sorok bekúsznak a bőrünk alá, megragadják a szívünket és többé el sem ereszti. Pontosan ilyen volt számomra Az utazás című kötet is.  Már az első pillanatban a szívembe zártam ezt a csodálatos könyvecskét, magával ragadott és minden egyes bölcs gondolatot elraktároztam magamnak, hogy majd a szükséges pillanatokban azonnal eszembe jussanak és gyógyírként szolgáljanak nehéz helyzetemben. 

Az előző kötethez képest, ebben a kötetben egy összefüggő történetet kapunk. A kötetben Nagy Panda és Kicsi Sárkány barátságáról és utazásáról olvashatunk. Az út nem egyszerű, váratlan helyzetekkel találkoznak, de megtanulják, hogy nem szabad csüggedniük, hiszen ott vannak egymásnak és számíthatnak a másikra. Rengeteg kihívással kell megküzdeniük, Kicsi Sárkány pedig nehezebben küzd meg a változásokkal és veszteségekkel, de Nagy Panda nyugalma és bölcsessége ezekben a nehéz órákban is segít neki. 

A változás soha nem könnyű, olykor nehezen küzdünk meg vele. Ha ez ember élete a feje tetejére áll, akkor küzdhet ugyan ellene, de sokszor célravezetőbb az elfogadás és a megbékélés. Nem minden felett van hatalmunk, olykor csak sodródunk az árral, de az csakis rajtunk múlik, hogy miként reagálunk ezekre a helyzetekre. Legyen szó költözésről, munkahely, vagy esetleg iskolaváltásról, ezek mindegyike komoly stresszt okoz és nehéz feldolgozni az adott változást, de ha a belső hangra hallgatunk és igyekszünk meglátni a jót, akkor máris könnyebb lesz alkalmazkodni az új helyzethez és a lehető legtöbb dolgot kihozni belőle. Nagy Panda az erőt, Kicsi Sárkány meg az esetlen, halandó embert testesíti meg. Úgy érzem, hogy rengetegen tudunk majd vele azonosulni, így olvasás közben olyan érzésünk lesz, mintha Nagy Panda egyenesen hozzánk intézni a bölcsességeit és segítő szavait. 

A kedves és bölcs gondolatokat lenyűgöző illusztrációk kísérik, azonban fontos kiemelni, hogy nem gyerekkönyvről van szó. Örök érvényű. könnyen befogadható univerzális bölcsességeket tartalmaz, melyek a barátságról az életről, veszteségrők elfogadásról és a változásról szólnak. Bár a könyv rövidke, mégsem lehet azt mondani, hogy az ember könnyen és gyorsan a végére ér. Bizonyos sorok annyira az elevenemre tapintottak és olyan mélyen érintettek, hogy meg kellett állnom egy pillanatra. Voltak pillanatok, amikor mosolyogtam, máskor bevallom elmorzsoltam néhány könnycseppet is. A könyv tökéletesen alkalmas arra, hogy az ember egy rövid időre elmeneküljön a rohanó világ fojtogató szorításából, minden egyes oldalából árad a nyugalom, erőt meríthetünk belőle a belső egyensúly eléréshez. 

Összességében engem teljesen lenyűgözött James Norbury kötete, biztos vagyok benne, hogy még sokszor leemelem a polcról, ha egy kis nyugalomra, vagy éppen erőre lenne szükségem a szürke mindennapok legyűréséhez és a változások elfogadásához. Ha az író másik könyvét olvastátok, akkor ezt se hagyjátok ki, ha pedig még nem, akkor mindenképpen adjatok esélyt mindkettő kötetnek. Olvassátok, szeressétek! 

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 

Nyereményjáték

Nagy Panda és Kicsi Sárkány ebben a részben messze sodródnak az otthonuktól, s olyan helyre kerülnek, ami számukra teljesen ismeretlen és idegen. Játékunkban ezúttal olyan tájakra barangolunk, melyek bár itt vannak a Földünkön, látványra olyanok, mintha egy másik világban léteznének. A feladatotok nem lesz más, mint minden állomáson megnézni az ott található képet, majd kitalálni és beírni a Rafflecopter megfelelő sorába, hogy nevezik az adott helyet?
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉP



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

12.28. - Csak olvass!
12.29. - Dreamworld
12.30. - Könyv és más
01.02. - Hagyjatok! Olvasok!
01.03. - Readinspo
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése