2023. január 2., hétfő

Kérdések és válaszok fordítása Kerstin Gier honlapjáról + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelent Kerstin Gier legújabb könyve Nefelejcs címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a varázslattal teli világot, mely már világszerte meghódította az olvasók szívét.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát. 

De mi van, ha ez nem egy fantasyregény, hanem a valóság?
A fiú menő, okos és népszerű. A lány a gyűlölt szomszéd család tagja, kedveli a fantasytörténeteket, és alapvetően nem a fiú esete. De amikor Quinnt egy éjjel félelmetes lények veszik üldözőbe, és súlyosan meg is sérül, olyan dolgokat fedez fel, amelyek valószínűleg nem ebből a világból származnak. De kiben bízhat, amikor a szobrok hirtelen rossz rímekben kezdenek beszélni, és a koponyák bizalmasan rámosolyognak?
Legjobban a szemben lakó lányban, aki egyáltalán nem jelent számára semmit. Hogy ő és Matilda egy veszélyekkel teli, mágikus kalandban találják magukat, arra mindenesetre Quinn egyáltalán nem számított.
És arra még kevésbé, hogy halálosan szerelembe esik…
A világ varázslatossá válik a rajongásig szeretett szerző, Kerstin Gier új kötetében, mely már a megjelenése hetében meghódította a bestsellerlisták első helyét.
Légy részese csodás történetének!

Összességében kifejezetten szerettem a Nefelejcs című könyvet és nem is igazán bánom, hogy nem lett egy igazi 5 csillagos olvasmányélmény, hiszen így akarva akaratlanul is óriási elvárásokkal állnék neki a folytatásnak. Így van hova fejlődnie a történetnek. Alapnak szerintem nagyszerű, hiszen kellően meghozta a kedvemet a folytatásokhoz és abban is biztos vagyok, hogy most már nagyon gyorsan sorra kerítem az írónő többi regényét. Mivel ennyire elkezdtem a munkásságával szimpatizálni, így meglátogattam a honlapját és megtaláltam rajta a kérdések és válaszok menüpontot. Arra gondoltam, hogy egy extra turné keretében kiválasztok nektek néhányat és lefordítom. 


Mikor jelenik meg a következő könyved, és miről fog szólni?

 

A Nefelejcs trilógia első kötete az „Ami a fényben nem látható” 2021-ben jelent meg. A második kötet („Ami eddig elveszett”) idén fog megjelenni és ígérem, hogy extra izgalmas és vicces lesz. A harmadik kötetben („Ami a világot összetartja”) pedig hihetetlenül beindulnak az események. A Nefelejcs trilógia Quinn és Matilda kalandos és egyben romantikus történetét meséli el, mely csordultig tele van titokzatos lényekkel és próféciákkal, varázslatos portálokkal, környezetbarát tündérekkel, veszélyes vérfarkasokkal – és egy Bax nevű vízköpődémonnal (aki tulajdonképpen egy saját könyvet akart, és ennek megfelelően is viselkedik).


Honnan merítesz ötletet a történetek megírásához?
 
Azt hiszem, ez igazából fordítva van: az ötletek találnak meg engem. Hála az égnek! Egy könyvhöz egyébként sokkal több kell, mint egyetlen ötlet. Általában már a fejemben van a legtöbb, amikor elkezdem a regényt, de írás közben is folyamatosan merülnek fel újak.
 
Honnan merítetted az ötletet a könyveidhez?
 
Ez egy igazán nehéz kérdés. Néhány ötletem már több éve megvolt – kicsit olyan ez, mintha az emberek álmukban meglátogatnák egymást –, de egyszerűen nincs meg a történet, amibe becsomagolhatnám őket. Más ötletek egyik napról a másikra jönnek – egyetlen ötlet közel sem elég egy egész könyvhöz. Félre kell tenni őket, és életben kell tartani/táplálni kell őket, hogy amikor eljön az ideje, elő tudjam húzni őket a kalapból.
 
Van kedvenc mottód?
 
Valójában nincsen. De úgy gondolom, hogy Ray Bradbury „Le kell ugrani a szikláról, hogy kitárhassuk a szárnyainkat” gondolata szép mottó lenne. Persze nem szó szerint értve.
 
Melyik karakteredet keltenéd legszívesebben életre? Miért?
 
Xemerius és Baximilian tökéletes barátok lennének – nagyon szeretnék egy olyan láthatatlan társat, aki át tud menni a falakon…
 
Melyik könyved a kedvenced?
 
A válasz sajnos módfelett unalmas: az, amelyiket éppen írom.
 
Melyik tantárgyat szeretted legkevésbé az iskolában?
 
A technikát. Nem tudom, ki volt traumatizáltabb, én vagy az az edényfogó kesztyű, aki arról álmodozott, hogy sál legyen... Emellett a matekot sem szerettem igazán. És a kémia is szörnyű volt.
 
Ha átváltozhatnál egy állattá, melyik lenne az? És miért? És mi a kedvenc ételed? Szereted a vaníliás teát? És ha azt mondod, hogy a kék a kedvenc színed, akkor valójában az óceánhoz hasonló világoskékre vagy az élénk királykékre gondolsz?
 
Jaj, kérlek, ne tegyetek fel nekem ilyen kérdéseket. Mindig egy örökkévalóság, amíg válaszolni tudok rájuk, mert olyan sokáig kell rajtuk gondolkodnom. Sőt az is lehet, hogy nem is tudom kétszer ugyanazt a választ adni. Ha így folytatjuk, tényleg soha nem fejezem be a könyvet... (Egyébként, ami a kék színt illeti, jelenleg inkább olyan árnyalatra gondolok, mint a lapis lazuli.)

Forrás: https://kerstingier.com/en/fragen/


Remélem ezek a kérdések és válaszok meghozzák a kedveteket és az olvasáshoz és nemcsak a Nefelejcs sorozat első kötetét, hanem az írónő többi regényét is elolvassátok. 
Ha a bejegyzés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a történetbe. 


Nyereményjáték

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek Kerstin Giert - pontosabban az általa írt regények fontosabb szereplőit. Minden állomáson találtok egy összekevert betűkupacot, nektek pedig nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakni őket és az így kapott nevet beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. 
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk! 

NÉV
SELLIE AYH
a Rafflecopter giveaway

Állomások

01/02 Csak olvass! - extra
01/04 Könyvvilág
01/06 Fanni's Library
01/08 Readinspo
01/10 Könyv és más
01/12 Sorok Között
01/14 Dreamworld
01/16 Booktastic Boglinc
01/18 Hagyjatok! Olvasok!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése