2023. február 7., kedd

Móra babakönyvek blogturné 2023 (Sophie ​– Jó étvágyat!; Sophie ​– Jó éjszakát!; Sophie ​és barátai) + Nyereményjáték

Sziasztok!

Immár hagyománnyá vált, hogy év elején bemutatjuk nektek a Móra Kiadó babakönyves újdonságait. Ez alkalommal érzékszerv- és szókincsfejlesztő könyvekkel és interaktív lapozókkal is volt szerencsénk megismerkedni. Tartsatok velünk a blogturnén, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott Sophie zsiráf könyvcsomagot.

Remélem már az előző bejegyzésem meggyőzött titeket arról, hogy milyen szuper gyermek és babakönyveket találhattok a Móra Kiadó kínálatában, de ha még vacciláltok, vagy ha még keresitek hogy mi repüljön még a kosárba az előző bejegyzést követően, akkor mindenképpen a figyelmetekbe ajánlom ezt az értékelésemet is. A következő 3 gyermekkönyv tulajdonképpen a szókincsfejlesztésre a szenzoros képességek fejlesztésére fókuszál, továbbá kiegészül néhány praktikus tanáccsal, mellyel könnyedebbé tehetik a szülők a lefekvést és az étkezést.
 
Képzeljétek, kiderült, hogy én teljesen fogalmatlan voltam eddig, nem tudtam semmit a Sophie brand-ről. Erre kiderül, hogy egy 60 éves márka, amihez rengeteg babakiegészítő kötődik. Szóval azok az anyukák és apukák, akik ilyen márkájú termékeket vásároltak, tuti imádni fogják ezeket a köteteket.   

Azt vallom, hogy az olvasóvá nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, őszintén hiszek abban, ha az első pillanattól kezdve könyvek veszik körül a gyermekeket, akkor később már természetes lesz számukra, az olvasás és a könyvek szeretete és tisztelete. Ez egy hosszú folyamat eredménye, amely például kezdődhet azzal, hogy a várandós anyuka mesél a pocaklakónak, ezzel is segíti fejlődését, hiszen a magzat számára a legfontosabb hang az édesanyáé. A babának mondott mese örömmel eltöltött idővel ajándékozza meg a kicsit és szüleit is. A különböző játékos lapozók és mesekönyvek nem csak a minőségi idő szempontjából bírnak komoly jelentőséggel, hanem a gyermek fejlődésére is nagyszerű hatással vannak. A turné során kivétel nélkül olyan kötetetekkel találkozhattok, melyeket nagyon megkedveltünk mi is és bármikor a legkisebbek kezébe adnánk. 

1. Sophie ​– Jó étvágyat!

Ez a különleges, interaktív lapozókönyv sok közös élménnyel ajándékoz meg kicsiket és nagyokat egyaránt. A könyvből megtudhatjuk, miként taníthatjuk meg a kicsiknek játékos módon az alapvető étkezési illemszokásokat vagy hogy hogyan szerettessünk meg velük egy új, addig nem ismert ételt.
Emellett a könyv segít fejleszteni a szókincset, a kidomborodó formák fejlesztik a szenzoros képességeket, a praktikus tanácsok pedig jól hasznosíthatók a hétköznapok során.


Az első kötet, melyről mesélnék nektek egy kicsit az étkezéssel kapcsolatos. Segítségével a kicsik megérthetik, hogy miért is fontos a kultúrált étkezés, gyakorolhatják az írott és íratlan szabályokat, továbbá a különböző szavak segítségével segíti a gyermek szókincsének fejlődését is. Igazából ez nem egy klasszikus mesekönyv, legalábbis abban az értelemben, hogy kifejezetten egy történetre fókuszál, sokkal inkább az evés témakörét járja körbe. Minden oldalon újabb és újabb helyzetekkel ismerkedhet meg a gyermek. Megtanulhatja, hogy evés előtt mindig kezet kell mosni, hogy hogyan kell megteríteni, mik találhatók a hűtőben, illete azzal, hogy milyen is, amikor új ételekkel és ízekkel találkozunk.
Maga a koncepció szerintem nagyszerű, hiszen számos ismerősömtől hallottam, hogy milyen nehézkes náluk az evés. A mesével talán érdekesebbé és izgalmasabbá tehetik a szülők az egyes étkezéseket. Az oldalak alján különböző tippeket olvashatunk, amelyek célja az interakció kezdeményezése a gyermekkel, ezáltal pedig tényleg élménnyé válhat az evés. Természetesen nem mondom, hogy a mesekönyv minden szülő problémájára megoldást kínál (főleg nem akkor, ha a gyermek speciális igényéből fakad a probléma), de szerintem érdemes megadni a lehetőséget, hátha a közös olvasás meghozza a gyermek kedvét is az étkezéshez és az egyes ételek kipróbáláshoz. Talán ha kicsit többet beszélgetünk a kicsikkel az ételekről és hagyjuk, hogy megismerjék azokat, akkor nagyobb kedvvel étkeznek majd. A különböző szavak segítségével bővül a gyermek szókincse, a kidomborodó formák pedig a szenzoros érzékelést fejlesztik. 
Az ajánló szerint a kötet 1+ éveseknek szól, és szerintem ez az ajánló teljesen rendben van, bölcsis és kiscsoportos óvodás gyerekeknek szerintem tökéletes választás, ha a szülő azt szeretné, hogy a gyerkőce kicsit pozitívabban álljon az étkezésekhez. A lapok jó minőségűk, simán bírják az ostromot, ráadásul szerintem akkor sem lesz semmi bajuk, ha esetleg étkezés közben az asztalon ráesne egy-egy morzsa, vagy éppen egy spagettidarab. 

2. Sophie - Jó éjszakát!

Ez a különleges, interaktív lapozókönyv sok közös élménnyel ajándékoz meg kicsiket és nagyokat egyaránt. A könyvből megismerhetjük a fontos esti rítusokat, megtudhatjuk, hogy miként segíthetjük elő a nyugodt éjszakai alvást. Emellett a könyv segít fejleszteni a szókincset, a kidomborodó formák fejlesztik a szenzoros képességeket, a praktikus tanácsok pedig jól hasznosíthatók a hétköznapok során.



Az előbb írtam már nektek arról, hogy az étkezés gyakran neuralgikus pont a kisgyermekes családok életében. Azt hiszem, hogy bátran kijelenthetem, hogy a másik ilyen az alvás és a lefekvés. Segítségével a kicsik megérthetik, hogy mik is azok az esti rítusok és hogy ezek hogyan járulhatnak hozzá a nyugodt alváshoz. Ahogy az előző kötet, úgy ez sem egy klasszikus mesekönyv, legalábbis abban az értelemben, hogy kifejezetten egy történetre fókuszál, sokkal inkább az éjszakai pihenés témakörét járja körbe. Minden oldalon újabb és újabb helyzetekkel ismerkedhet meg a gyermek. Megtanulhatja, hogy este el kell pakolni a játékokat, aztán jöhet a fürdés és a fogmosás, az öltözködés és természetesen az esti meste. 
Maga a koncepció szerintem nagyszerű, hiszen számos ismerősömtől hallottam, hogy milyen nehézkes náluk a fürdés és az alvás, a mesével talán érdekesebbé és izgalmasabbá tehetik a szülők. Az oldalak alján különböző tippeket olvashatunk, amelyek célja az interakció kezdeményezése a gyermekkel, ezáltal pedig tényleg élménnyé válhat a közös esti rutin. Továbbá ha Sophie karaktere (amúgy imádom a zsiráfokat, szerintem ezt még nem is mondtam, Sophie alakja pedig egyértelműen szupercuki) kedvenccé  válik a kicsik számára, akkor utalni is lehet majd mindig rá, hogy gondoljunk csak vissza, ugye, hogy Sophie szerint is milyen fontos az esti fürdés? A kedvenc részem az esti mese oldal, hiszen ez is azt bizonyítja, hogy mennyire fontos, hogy a szülők minden este olvassanak a gyerkőcnek. Nemcsak a szülő-gyermek kapcsolatot javítja, hanem remek hatással van a gyermek fejlődésére is. A különböző szavak segítségével bővül a gyermek szókincse, a kidomborodó formák pedig a szenzoros érzékelést fejlesztik. Az ajánló szerint a kötet 1+ éveseknek szól, és szerintem ez az ajánló teljesen rendben van, bölcsis és kiscsoportos óvodás gyerekeknek szerintem tökéletes választás, ha a szülő azt szeretné, hogy a gyerkőce kicsit pozitívabban álljon az estékhez. 



3. Sophie ​és barátai

Ez a különleges, interaktív lapozókönyv sok közös élménnyel ajándékoz meg kicsiket és nagyokat egyaránt. A könyv olvasása közben megismerkedhetünk a színek és a számok világával, miközben fejlesztjük a kicsik szókincsét is.




A három kötet közül bevallom, nekem ez a személyes kedvencem. A mese szerint Sophie, a zsiráf elveszíti az öt lufiját, a barátai pedig segítenek neki megkeresni. A kötet olvasása számtalan lehetőséget biztosít a gyerkőc fejlődésére. A sok új szó miatt fejlődik a kicsik szókincse, az egyes fülek fejlesztik a gyermek finommotorikus képességét, a közös olvasás pedig jó hatással van a gyerkőc beszédfejlődésére és természetesen nem utolsó sorban a gyermek-szülő kapcsolatra. A színek, a formák, az állatok mind-mind remek lehetőséget ad a beszélgetésre és arra, hogy a kicsik játsszva tanuljanak. Az ajánló szerint a kötet 1+ éveseknek szól, és szerintem ez az ajánló teljesen rendben van, bölcsis és kiscsoportos óvodás gyerekeknek szerintem tökéletes választás,minden kisgyermekes szülő számára. 

A három kötet együttesen remekül fejleszti a kicsiket, szerintem szuper könyvsorozat, mely tényleg remek ajándék lehet kisgyermekek számára. A könyvek szép színesek és érdekesek, garantáltan elnyerik a legkisebbek szívét.

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ezeknek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITTITT és ITT tudod megrendelni a kis könyveket. ITT pedig meg is leshetitek a belelapozót. 



Nyereményjáték

Játékunk során az állomásokon olyan híres karakterekkel találkozhattok, akikkel a Móra Kiadó kínálatában ismerkedhettek meg. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található szereplő nevét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott Sophie zsiráf könyvcsomagot! A feladat során segítséget nyújthat a Kiadó oldala: https://mora.hu
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉP



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

02.01. - Könyv és más: Sophie - Jó éjszakát!, Sophie - Jó étvágyat!, Sophie és barátai
02.03. - Csak olvass!: Kalandok az erdőben, Apu és én, Málna, a kíváncsi bálna - Az ellentétpárok
02.05. - Könyv és más: Kukucskálj, keresgélj! - Muú, Kukucskálj, keresgélj! - Erdő
02.07. - Csak olvass!: Sophie - Jó éjszakát!, Sophie - Jó étvágyat!, Sophie és barátai
02.09. - Veronika’ Reader Feeder: Kukucskálj, keresgélj! - Muú, Kukucskálj, keresgélj! - Erdő
02.11. - Könyv és más: Kalandok az erdőben,  Apu és én, Málna, a kíváncsi bálna - Az ellentétpárok
02.13. - Veronika’ Reader Feeder: Sophie - Jó éjszakát!, Sophie - Jó étvágyat!, Sophie és barátai
02.16. - Csak olvass!: Kukucskálj, keresgélj! - Muú, Kukucskálj, keresgélj! - Erdő
02.17. - Veronika’ Reader Feeder: Kalandok az erdőben, Apu és én, Málna, a kíváncsi bálna - Az ellentétpárok, Bili-buli

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése