2023. április 17., hétfő

Magnus Weightman: Hová ​tűnt Totyi? + Nyereményjáték


Sziasztok!

Magnus Weightman Hol laksz, Huba? című könyve után megérkezett a sorozat második része, a Hová tűnt Totyi?, amely ez alkalommal a felszíni vizeken invitál minket egy csodálatos, kalandos utazásra. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Móra kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Nyuszmusz elvesztette a gumikacsáját. Ezért hát a testvéreivel együtt hajóra száll és útnak ered a folyón, hogy megtalálják Totyit. Tarts velük a hegy tetejéről egészen ki a nyílt tengerre! Útközben rengeteg kaland vár. Vajon hová sietnek olyan sebesen a Motoros Malacok? Mi akadt Bárány Betti horgára?











Nagyon szeretem a mesekönyveket, így időről-időre szívesen olvasok olyan köteteket, amelyek a legkisebb korosztálynak szólnak. Magnus Weightman mesekönyve azonnal elvarázsolt, ahogy megláttam. Az illusztrációja teljesen levett a lábamról és ahogy belelapozgattam tudtam, hogy egy rendkívül érdekes és értékes mesére bukkantam. Az utóbbi időben egyre fontosabb számomra, hogy olyan minőségi mesekönyveket ismerhessek meg, amelyek nem csak szórakoztatják a legkisebb korosztályt, de edukálja is őket.

A történet alapkoncepciója nagyon kis kedves. Nyuszmusz sajnos elvesztette a gumikacsáját, így színes és mozgalmas oldalakon keresztül követhetjük végig az útjukat és drukkolhatunk nekik abban, hogy sikerüljön megtalálni Totyit, mielőtt túl késő és elveszik a tengerben. De vajon sikerül nekik megtalálni a kiskacsát?

Ez a különleges könyvecske 4 évesnél idősebb gyerkőcöknek ajánlott. Egy igazi aranybánya az óvodás gyermekek fejlesztése szempontjából. Egyszerre mesekönyv és böngésző és ismeretterjesztő kötet, mely garantáltan belopja magát mindenki szívébe. A könyv segítségével megismerhetjük, hogy mi mindent rejt a folyó és a környéke. Rengeteg látnivaló van egy-egy oldalon, érdemes hosszasan elidőzni mindegyiken. Megleshetjük a kiránduló Róka családot, vagy megleshetjük, hogy milyen egy átlagos napja a parton élő városka lakóinak. Megnézhetjük, hogy mi van a tengerparton és milyen a horgászok környezete. Külön izgalmas, hogy minden egyes oldalpáron mi is megkereshetjük a vándorló kiskacsát, ráadásként pedig egy csiga is meglapul minden egyes lapon. 

Az illusztráció nagyszerű, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet.  A képek nagyon kis aranyosak, színesek, mosolygás nélkül nagyon nehéz olvasni. A lapok minőségiek, kellően vastagok, szerencsére nem a nagyon könnyen tépődős fajta, így egy túl lelkes gyerkőc sem tudja könnyen elszakítani a lapokat. Rengeteg lehetőség rejlik ebben a kötetben, sok időt el lehet vele tölteni. Kitalálhatunk egy külön történetet, megszámolhatjuk a karaktereket, vagy beszélgethetünk a folyók és más vizek élővilágáról. A könyv segítségével játssszva fejleszthetjük a legkisebbek szókincsét, ezen felül a tartalmas időtöltés erősíti a gyermek-szülő kapcsolatot is. A közösen alkotott történeteket pedig lejegyezheti a szülő, így később is könnyen fel tudják majd idézni, nem utolsó sorban pedig örök emlék lesz az egész család számára. 

A mese esti mesének is tökéletes, hiszen könnyen és gyorsan elolvasható, én viszont azt ajánlom nektek, hogy inkább délután, egy közös bekuckózás alkalmával lapozgassátok. Annyi mindenről lehet közben beszélgetni és olyan izgalmas az oldalak, hogy szinte biztos, hogy nem lehet 5-10 perc alatt befejezni. Nézegetni, lapozgatni kell, ehhez pedig rengeteg időre van szükség. 

Összességében én nagyon szerettem a mesekönyvet, az illusztráció is nagyon tetszik, biztos sokat fogom még lapozgatni ezt a kötetet. Én biztosan ajánlom majd a kisgyermekes ismerőseimnek is, és arra bíztatok mindenkit, hogy adjon egy esélyt Huba történetének. Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a történetet. 

Értékelés: 5/5

Ha a bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a kötetbe. 

Nyereményjáték

A Hová tűnt Totyi? című könyv a felszín feletti vizek útját mutatja be. Játékunk során az egyes állomásokon egy-egy ilyen felszíni vízfolyás nevét rejtettük el a bejegyzésekben, a feladat pedig az, hogy a kiemelt betűket megfelelő sorrendbe állítva kitaláljátok, hogy mire gondoltunk és a megoldást beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő helyére. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]
04/13 Veronika’s Reader Feeder
04/15 Utószó
04/17 Csak olvass!
04/19 Könyv és más

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése