2023. április 5., szerda

Walt ​Disney – 5 perces húsvéti történetek II.


Sziasztok!

A Kolibri Kiadó gondozásában megjelent a Walt ​Disney – 5 perces húsvéti történetek című mesekönyv folytatása, amely további szeretett Disney karakterek húsvéti és tavaszi kalandjaiba enged bepillantást nyerni. Kalandozzunk együtt Bambival, majd Mickey egérrel, vagy éppen Sulleyval a Szörny Rt. professzionális ijesztegetőjével. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott két példány egyikét!

Várnak az újabb húsvéti mesék! Kalandozz együtt a kedvenc szereplőiddel! Ezek a csodás történetek bármikor képesek elrepíteni téged a mesék birodalmába – akár öt perc alatt!













Nagy rajongója vagyok a mesekönyveknek, a Kolibri Kiadó 5 perces történetek típusú kötetei pedig a legnagyobb kedvenceim közé tartoznak. Óriási Disney rajongó vagyok, a húsvéti mesekönyv első kötete pedig nagy szerelem lett számomra, így nem is volt kérdés, hogy a folytatással is szeretnék turnézni. 

Az 5 perces történetek típusú könyvek amúgy már ismerősek lehetnek a gyakorlott olvasó szülőknek, hiszen a Kolibri Kiadó gondozásában, már több ilyen jellegű kötet is megjelent. Ezen történetek nagy előnye, hogy rövidek, színesek és nem utolsó sorban könnyen és gyorsan olvashatóak, így tökéletes esti olvasmányként szolgál a gyerkőcöknek. A mesélés rengeteg szempontból hasznos dolog, hiszen tartalmas időtöltésnek számít és komoly hatással van a lurkók szókincsére is. Továbbá akaratlanul olyan kompetenciákat és attitűdöket sajátíthatnak el a gyerkőcök, melyek a későbbiekben is fontos lesz számukra. A mesekönyv nagy előnye, hogy már a jól ismert, kedvenc Disney mesehőseinkkel indulhatunk kalandozni. Mivel mindegyik fejezet elolvasható 5 perc alatt, így még a legelfoglaltabb szülő is nyugodtan a kezébe veheti a könyvet, hiszen ennyi ideje mindenkinek kell, hogy legyen a mesélésre.

A könyv hat rövid húsvéti és tavaszi mesét tartalmaz, melyek segítségével újabb fejezeteket ismerhetünk meg kedvenc mesehőseink életéből. Ami nekem igazán tetszett, hogy a mesekönyv a kisfiúk és a kislányok számára is igazán élvezhető, hiszen egyáltalán nem az emberi szereplős mesékre koncentrál. Nincsenek benne hercegnők, vagy hercegek. A kötet a következő mesékből inspirálódott: Bambi, Toy Story, 101 kiskutya, Szörny Rt. és Mickey egér és barátai. A könyv nyelvezete a kicsik számára is igazán élvezhető, tökéletes olvasmánynak tartom. Akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan jó érzés lesz lapozgatni. Szerintem nagyszerű olvasmány húsvét előtt, vagy akár a nyuszi is hozhatja a kicsiknek ajándékba. 

Az illusztráció egyszerűen csodás, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet.  A képek meseszépek, színesek, mosolygás nélkül nagyon nehéz olvasni. Az én kedvencem a könyvből a két Bambis (oké, az egyik nem Bambis, de innen ismerhetjük a nyuszicsaládot Toppancsot és a testvéreit) mese, az utóbbi időben nagyon megkedveltem őt és Toppancsot, így ezek nyerték el leginkább a tetszésemet. De fontos kiemelni, hogy tényleg mindegyik történet nagyon kedves és szerethető. Viszont felhívom mindenki figyelmét, hogy könnyen megtörténhet, hogy a mesék elolvasása után a gyerkőc egy izgalmas tojáskeresésre akar majd indulni, ezért erre nem árt felkészülni.😄 Még nekem, felnőtt fejjel is eszembe jutott, hogy milyen jó mulatság lenne csokitojásokat keresgélni valahol. 

Összességében én nagyon szerettem ezt a mesekönyvet, abszolút méltó folytatása az előző kötetnek. Az előző kötethez képest nincsenek benne duplázások és mivel kimondottan húsvéti történetek kaptak helyet benne, így biztosan újdonság lesz a gyerkőc számára, nem kell attól tartani, hogy mindegyik mese már szerepel egy másik hasonló típusú könyvben.  Bátran ajánlom mindenkinek, akár tavaszi ráhangolódásként, vagy akár húsvéti ajándékként is tökéletes választás. Olvassátok, szeressétek!

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.


Nyereményjáték

Az egyik legvidámabb esemény, amely a húsvéthoz kötődik minden bizonnyal a kicsik és nagyok számára is izgalmas tojáskeresés. Most erre invitálunk titeket. Minden oldalon találtok egy-egy festett tojást és nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik szó alatt bújt meg. De vigyázzatok, mert cselesek vagyunk, egyes szavak alatt megtévesztés gyanánt más, a húsvéthoz kötődő dolgokat rejtettünk el, nektek azonban csak a tojás helyét kell beírni. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway

Állomások

04.05.: Csak olvass!
04.07.: Dreamworld
04.09.: Könyv és más

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése