2023. augusztus 25., péntek

Sarah Adams: Gyakorlat ​teszi a mestert + Nyereményjáték


Sziasztok!

„Lehet, hogy nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen a szerelem - talán épp elég, ha igaz.”
Sarah Adams a Ha Rómában jársz után ismét a Kentucky álambéli Rome-ba kalauzolja olvasóit, hogy egy újabb szellemes romkommal rabolja el a szívüket.

Annie Walker a tökéletesen hozzáillő partnert keresi. De a kentuckyi Rome-ban nehezebb megtalálni, mint hitte. Ez nem nagyváros, mindenki mindenkit ismer, napról napra szűkül a kör, hogy kivel lehet randizni. A fülébe jut, az utolsó férfi, akivel randizott, azt mondta rá: hihetetlenül unalmas.
Annie kezdi elhinni, hogy vele van gond. Flörtölni akarásre vágyik, allűröket akar felvenni, mint a romantikus filmek női főszereplői. Eszébe jut, talán korrepetálásra szorul.
Will testőrként dolgozik, tetovált, és hihetetlenül jóképű - ideiglenesen tartózkodik Rome-ban, és egyetlen célt tart szem előtt: hogy ne keveredjen bele érzelmi természetű ügyekbe. Annie arra kéri, segítsen neki, hogy megtalálja az álompasit, és Willnek nincs szíve visszautasítani a nő kérését.
A barátság határvonalai veszélyesen kezdenek elmosódni, és Annie megérti, lehet, hogy nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen a szerelem - talán épp elég, ha igaz.

Ha egy ideje követitek már a blogomat, akkor tudjátok, hogy a romkomok a gyengéim, abszolút a guilty pleasure kategória nálam, egyszerűen imádom őket nézni. Ezek azok a típusú filmek, amiket a lányok nem azért néznek, mert komoly filmesztétikai és filmművészeti értékeket várnak az alkotástól, hanem egyszerűen csak simogatja az ember lelkét a történet. Alapjáraton nem vagyok egy tipikus romantika rajongó (bár igen, ha megnézitek a moly oldalamat, akkor ott virítana a romantikarajongó pecsét), inkább a szomorkásabb, drámaibb romantikus írásokat kedvelem. Szeretem, amikor összetöri a szívemet egy kötet. Jobban szeretek sírni a könyveken, mint nevetni rajtuk. Az utóbbi időben azonban egyre többször vetődök ki a komfortzónámból és egyre több chicklit, vagy romkom típusú regényt is olvasok. Egyrészről szeretem magam minél több műfajban képviseltetni, másrészről pedig tudatosan is terelem magam ebbe az irányba. Igyekszem olykor vidámabb és könnyedebb történetekkel is körbevenni magam. Nagyjából fél éve találkoztam először Sarah Adams nevével, amikor elolvastam a Ha Rómában jársz című regényét. Igazán üde élmény volt számomra a kötet és nagyon megkedveltem az írónő munkásságát így hihetetlenül lelkes lettem, mikor megláttam, hogy visszatérhetek a Kentucky-beli Rome városkába. 

A Gyakorlat teszi a mestert című kötet egy igazán kedves és szórakoztató romantikus történet, melynek a középpontjában az áll, hogy az embernek képesnek kell lennie arra, hogy kiálljon önmagáért és megmutassa az igaz valóját a világnak. Hogy nem szabad begubóznunk a kis világunkba, ki kell lépni a komfortzónánkból, mert a legnagyszerűbb dolgok olykor váratlanul toppannak az életünkbe. 

A romantikus könyveket soha nem azért olvassa az ember, mert világmegváltó történetet vár tőle. Valószínűleg a Ha Rómában jársz sem tökéletes, én mégis kifejezetten kedveltem. Az ilyen regények olvasása közben általában mindannyian tisztában vagyunk a végkifejlettel, ezért általában az addig megtett út az, ami izgalmakkal szolgálhat. Ugyan a cselekmény és a csavarok is kiszámíthatók de ez engem egy másodpercig sem zavart, szórakoztató és kedves olvasmányélménynek bizonyult. Annie és Will jó kis párosnak bizonyult. Az első pillanattól kezdve érezhető volt közöttük a kémia, én pedig minden idegszálammal annak drukkoltam, hogy végre egymásra találjanak. 

Annie karakterét már a Ha Rómában jársz című kötetben megszerettem, a kissé interaktív fiatal lányt. Tudtam, hogy sokkal több minden van benne, mint ami elsőre látszik. Hihetetlenül örültem, hogy ebben a kötetben megismerhettük jobban a karakterét. Annie világ életében másokat helyezett előtérbe. A szülei meghaltak, amikor 3 éves volt, így azzal segített a legtöbbet a családjának, ha mindenki kedves és mosolygós hugicája volt. Nem panaszkodott, inkább mindenki támaszává vált és szép lassan háttérbe szorította önmagát. De a kislány felnőtt, a testvérei pedig még mindig egy gyámoltalan kis virágszálnak látják őt. Sokat viccelődnek a vélt, vagy valós erkölcsösségén, ami számára egyre terhesebbé vált. Kicsit amúgy Mulan - Tükörkép című dalának néhány sora jutott róla eszembe: "Miért van,hogy lelkemben más él,mint testemben. Tükrömből nem az néz rám,ki bennem él." Valahogy Annie is így érezhette magát. Megrekedt az elvárások ingoványos talaján és képtelen volt arra, hogy kilépjen a komfortzónájából. 
De valahogy ugyanaz jellemző Willre is. A fiatal testőr, is teljesen más, mint ahogy az ember elsőre gondolná. Igaz a kisváros kotnyeles lakói azt is el tudnák róla képzelni, hogy drogot készít a hotel egyik szobájában. De a rosszfiús külső igenis érző szívet takar. A múltja nagyban meghatározza a jelenét, a kérdés pedig az, hogy vajon hagyja-e hogy a jövőjére is hatással legyen. Vajon képes lesz-e arra, hogy legyőzze a démonait, vagy továbbra is menekülni fog az érzelmek elől. 
Imádtam a párosukat, az első pillanattól kezdve oda meg vissza voltam a történetért. Amikor Amelia felvetette a gondolatot, hogy Will lehetne Annie személyes randitanácsadója, már tudtam, hogy ez egy remek történet lesz és szerencsére egy kicsit sem kellett csalódnom. 

Már a Ha Rómában jársz című kötet is tetszett, de a Gyakorlat teszi a mestert még ennél jobban is elvarázsolt. A kisvárosi környezet hozta a kellően kotnyeles és imádnivaló hangulatát. A városi tanács pedig tiszta Gilmore Girls hangulatot árasztott. Most jutott amúgy eszembe, hogy az előző kötetből megismert Noah tiszta Luke karakter, csak nem kávézó, hanem egy pitebolt tulajdonosa. Jó volt nagyon hogy a régi kedves karaktereink is visszatértek. Amelia és Noah karaktere üde színfolt volt a regényben, de bevallom nagyon bízom abban, hogy a következő történet Maddie-re koncentrál már, és nem lepne meg, ha egy már megismert férfi szereplő lenne mellette a másik központi karakter. Imádnám szerintem azt a kötetet is. 

A Gyakorlat teszi a mestert egy igazi könnyed olvasmány, imádtam az olvasás minden egyes másodpercét. Tökéletesen kikapcsolt, sokszor megnevettetett. A két főszereplő évődése zseniális volt. Bár Will is egy remek karakter, de ezúttal Anniet zártam igazán a szívembe. Az introvertált könyvmoly lelkével nagyon tudtam azonosulni, bár engem nem szórakoztatnak annyira a kalózos erotikus regények, mint őt. 

Összességében én csak ajánlani tudom mindenkinek a Gyakorlat teszi a mestert című kötetet. Egy igazán szerethető olvasmány, ami hihetetlenül jólesett most a kis lelkemnek. Ha film lenne belőle, én bármikor megnézném ,de addig is igyekszem minél több embernek ajánlani. A Ha Rómában jársz után szinte kötelező olvasmány. Ha azonban még nem olvastátok az írónő másik Rómában játszódó könyvét, akkor azt javaslom, hogy először inkább azt kerítsétek sorra, mert azért ha lazán, de azért mégiscsak összefügg a két kötet egymással. Igazából csak jót tudok mondani erről a regényről, szóval bátran adjatok neki esélyt. Olvassátok, szeressétek!

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 

Nyereményjáték

Mostani blogturnénk minden állomásán egy-egy virág nevének betűit találjátok összekeverve, a feladat azok helyes sorrendbe rendezése. A válaszokat a rafflecopter megfelelő dobozába beírva várjuk.
(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

NÉV
aaaóbbrzs

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

08.23. – Angelika blogja
08.25. – Csak olvass!
08.27. – Hagyjatok! Olvasok!
08.29. – Fanni’s Library

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése