2023. október 1., vasárnap

Colleen Hoover: Finding Cinderella – Helló, Hamupipőke! (Reménytelen 2.5) + Nyereményjáték


Sziasztok!

A Könyvfesztiválra magyarul is megérkezik Colleen Hoover szívszorító története, ami a Minden tökéletesed és a Helló, Hamupipőke érzelmes befejezése is egyben.
Kövesd végig a blogturnét, ahol extra állomásokat is találsz, és ha velünk játszol, a könyv egy példányát is megnyerheted!

Egy véletlen találkozás a sötétben pont elég ahhoz, hogy a tizennyolc éves Daniel és a belé botló lány szerelmet valljon egymásnak. A románc azonban feltételekhez kötött: megállapodnak, hogy csupán egy órán át tart, és csak úgy tesznek, mintha.
A hatvan perc elteltével a lány épp úgy válik köddé, mint Hamupipőke. Daniel pedig igyekszik meggyőzni magát arról, hogy a történtek csak azért látszottak tökéletesnek, mert eljátszották az egészet. Ilyen csak a tündérmesékben szokott történni, ugye.
Egy évvel és egy boldogtalan kapcsolattal később viszont már kénytelen hinni benne, hogy létezik szerelem első látásra – hiszen találkozik Sixszel, a furcsa nevű lánnyal, akinek még furcsább a személyisége. Daniel számára sajnos az igaz szerelem megtalálása nem jelent egyet élete megoldásával. Sőt, talán távolabb is visz tőle.
A múlt elképesztően sötét titka vajon árnyékot vethet Daniel és Six egyetlen esélyére, hogy megmentsék  egymást?


Biztosan sokatok számára meglepő, hogy ennek a könyvnek az értékelésével jelentkezem. Már sokan tudjátok, hogy az All Your Perfects (Minden tökéletesed) című regény lett a legnagyobb kedvencem eddig Colleen Hoover tollából, így mindenképpen szerettem volna sorra keríteni a Finding Perfect című rövid írását is. Aztán megláttam, hogy ez a műve erőteljesen összefügg a Finding Cinderellával (Helló,Hamupipőke) ami meg összefügg a  Hopeless-szel (Reménytelen), én viszont ezeket még nem olvastam. A teljes élmény miatt semmiképpen sem akartam kihagyni a Finding Cinderellát, így azt beszereztem. Aztán Lilla (Dreamworld bloggerinája) felhívta a figyelmemet, hogy ha egyszer a Hopelesst is sorra szeretném keríteni, akkor ez a kisregény elspoilerezi, szóval így végül arra is rávettem magam. Szóval durva belegondolni is, de ahhoz, hogy Quinn és Graham történetét végül le tudjam a szívemben zárni, elolvastam még két másik könyvet is érte. Igen, ennyire elhivatott voltam. Arról most nem szeretnék beszélni, hogy a Hopeless milyen hatással volt rám. Egyrészről úgy érzem, hogy ez egy erősen népszerűtlen vélemény lenne, másrészről pedig még össze kell szednem a gondolataimat, hogy ne csak annyiból álljon az értékelésem, hogy he? meg wtf. Egyértelműen öreg vagyok már CoHo első regényeihez, így a véleményemet is ez fogja majd tükrözni. 

No de térjünk is rá a lényegre, vagyis a Finding Cinderella című kisregényre. Nehéz lesz róla írnom, hiszen én már olvastam az All Your Perfects című regényt, így nagyjából 100%-osan biztos vagyok, hogy mi lesz a kapcsolat a két történet között. Így pedig nagyon nehéz objektívan írnom Six és Daniel kapcsolatáról, akik amúgy egészen addig érdektelenek voltak számomra, amíg ki nem derült Six titka. Őszinte leszek veletek, Mikor a vélt kapcsolódási pont körvonalazódni látszott, sírva fakadtam és konkrétan percekig zokogtam és még most is fojtogatja a torkomat a sírás, mikor ezeket a sorokat írom. Azt, hogy miért majd a Finding Perfect című írásnál kifejtem, de elöljáróban annyit szeretnék csak mondani, hogy a gondolataim előreszaladtak és realizálódott bennem, hogy ez mit is jelenthet pontosan. Ugyan én sajnos ezt még nem éltem át, de teljes szívemmel éreztem, hogy milyen hatással lesz majd rájuk. És ez meghatott, már most. Szóval minden esély megvan arra, hogy a Finding Perfect című kötetet végig fogom sírni.

Most viszont megpróbálok a lényegre szorítkozni és egy kicsit írni nektek Six és Daniel történetéről. Őszintén szólva számomra kissé semleges volt, sokáig nem tudtam érzelmileg kapcsolódni hozzájuk és szerintem ha nem ismerném Quinn és Graham regényét talán nem is jött volna létre a kapcsolat. Egészen eddig abban a hitben éltem, hogy én szeretem a tini románcokat és azokat történeteket, melyekben gimnazisták a szereplők, de kezd egyértelművé válni számomra, hogy CoHo korai regényei nem ebbe a kategóriába származnak. Minden esély megvan arra, hogy ha 10 éve olvasom ezeket az írásait, akkor szerelem lenne számomra is, de felnőtt nőkét valahogy most nem találtam a fiatalokhoz vezető utat. 

Six pedig objektíven szemlélve egy igazán érdekes és szerethető karakter. Őszintén sajnálom, hogy csak keveset kaptunk belőle, érdekes lett volna, ha jobban megismerjük őt és a lelkét. A Hopeless alapján annyit tudtunk meg róla, hogy sokan ribancnak gondolják őt, hiszen több fiú is megfordult már a szobájában, de azt nem tudtuk meg róla, hogy vajon mi motiválja őt abban, hogy így éljen? Talán kisebbségi komplexus és szeretné érezni, hogy mások csodálják? Szeretethiány? Vagy csak simán élvezte a fiúk figyelmét? Érdekes lett volna megtudni, hogy mi miatt viselkedett így, hiszen a Finding Cinderellában már teljesen más képet kapunk róla. Egyértelműen látszik, hogy a múltban történetek vele dolgok, amelyek megváltoztatták őt, de nekem jobban tetszett volna, ha még jobban kinyílik az ő karaktere. Persze értem én, hogy ez csak egy kisregény, és csak kiegészítésül szolgál a fő csapásvonal mellett, de engem nagyon érdekeltek volna ezek a kérdések. A kapcsolata kezdetben Daniellel számomra kissé szürreális volt. Nem igazán tudok mit kezdeni ezzel a "tiltott gyümölcs" és "szerelem? első látásra" gondolattal. Számomra kicsit gyors volt az egész. Mert persze, van olyan, hogy találkozunk valakivel és olyan érzés a társaságában lenni, mintha már ezer éve ismernénk egymást. De valahogy 1 nap után túlzásnak éreztem az ő reakcióikat. Persze az is lehetek, hogy már nem látok ki a kis kényelmes buborékomból és elfelejkeztem a tini énemről, de valahogy ez a vonal eléggé távol állt tőlem. Daniel karakteréről sem tudunk meg amúgy túlságosan sok mindent, pedig igazán érdekes lett volna megismerni őt. Engem kifejezetten irritáltak a becenevei, ezek nem igazán tették őt szimpatikussá. Nekem soha nem volt ilyen emberke a baráti társaságomban, így a poénjaival nem tudtam azonosulni. Biztos valamilyen mögöttes, belső poénok alapján született mindegyik, de engem inkább taszítottak. 
Mindezek ellenére mégis tudtam kedvelni kettejük párosát, érezhető volt közöttük a kémia és bár az én ízlésemnek túlságosan gyorsan történtek a dolgok, mégis el tudom róluk képzelni, hogy remek párost alkossanak, vagy azt, hogy egy hosszútávú és igazán bennsőséges kapcsolat alakuljon ki közöttük. 
Tudom, hogy ez egy kisregény és inkább kiegészítés, így nem is lehet elvárni tőle, hogy olyan mélység legyen benne, mint egy 300-400 oldalas történetben, nekem mégis hiányzott belőle Six és Daniel lelke. Érdekes érzés, mert biztos vagyok benne, hogy ez a történet örökre velem marad majd. De nem a Hopeless vonatkozásában, hanem sokkal inkább az All Your Perfects-ében. 

Még nem olvastam el a Finding Perfectet, mert féltem, hogy még jobban befolyásolná a véleményemet Sixről és Danielről vagy úgy összességében a szerepükről Quinn és Graham életében, de már tűkön ülve várom, hogy megtudjam, hogy vajon igazam volt-e és hogy megismerjem végre Daniel tolmácsolásában a történetet. 

A kiadó oldalán szerepel, hogy a Finding Cinderella önállóan is olvasható. És ezzel teljes mértékben egyetértek. Ha titeket nem érdekel a Hopeless és a Losing Hope (Reményvesztett) történet, akkor bátran ugorjatok neki ennek a kisregénynek is az All Your Perfects után. Ha csak kicsit is szerettétek Quinn és Graham történetét, és kíváncsiak vagytok arra, hogy miként végződik az ő történetük, akkor szerintem mindenképpen érdemes esélyt adni Six és Daniel történetének is. Minden éremnek két oldala van és én jelenleg úgy érzem, hogy fontos ismerni mindkettőt ahhoz, hogy a Finding Perfect című írást igazán értékelni tudjuk. 

Egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam ezt a könyvet, még úgysem, hogy vannak vele szemben fenntartásaim. Korántsem tökéletes, de megadta számomra a remény érzését, hogy az egyik legkedvesebb regényem szereplőinek, még a korrekt és szerintem szép lezárását követően is tartogat csodákat az élet. Ennek fényében őszintén tudom azt mondani, hogy olvassátok és szeressétek!

Ha a bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a történetbe. 

Nyereményjáték

Colleen Hoover a Blogturné Klub tagjainak a régi kedvence, hiszen az összes regényével turnéztunk a megjelenése idején. Éppen ezért egy kis Hoover-emléktúrára invitálunk titeket a játékunk során.
Minden állomáson egy-egy idézetet találtok az író csodálatos történeteiből. A feladatotok, hogy a Rafflecopter doboz sorába beírjátok, hogy mely könyvből idéztünk.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

IDÉZET
"– A jövőben… ha valami csoda folytán megint abban a helyzetben találod magad, hogy képes leszel beleszeretni valakibe… akkor légy szíves, belém legyél szerelmes!"

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

10.02. - Csak olvass!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése