2023. december 18., hétfő

Disney ​100 – Egy évszázad csodái + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Disney 2023-ban ünnepli 100. születésnapját - e jeles alkalomból pedig különleges kiadvánnyal kedveskedik azoknak a gyerekeknek, akik az elmúlt évszázadban követték meséiket. Az ünnepi kötettel a Kolibri Kiadó jóvoltából a Blogturné Klub négy bloggere is megismerkedhet, mi pedig igyekszünk titeket bevezetni a könyv rejtelmeibe. Tartsatok velünk, s a turné végén a kötet egy példányát is megnyerhetitek!

A Disney 100 éve meséli csodás történeteit. Ennek a lenyűgöző évszázadnak a méltó ünneplése ez a jubileumi mesegyűjtemény. Éld át újra kedvenc mesehőseid – Hófehérke, Szimba, Villám McQueen, Elza vagy akár a Madrigal család – időtlen kalandjait, az eredeti történeteket feledhetetlen illusztrációk kíséretében, és légy részese te is a csodának!







Annyira lelkes lettem, mikor megláttam ezt a könyvet, hiszen egyszerűen rajongok a Disney/Pixar mesefilmekért. Néha hihetetlenül jó érzés lehuppanni és megnézni egy rajzfilmet. Pontosan ugyanúgy nevetek, mosolygok a poénokon és sírok a szomorú jeleneteken, mint amikor először láttam az adott mesét. Az utóbbi időben amúgy rengeteg mesét olvastam, imádom ezeket a kedves kis történeteket. Ráadásul miután a családom és ismerőseim megtudták, hogy mostanában a mesekönyv piacot is figyelemmel követem, rendszeresen tőlem kérnek segítséget a kis lurkók megajándékozásában. Mivel szívügyemnek tekintem az olvasóvá nevelést, így nagyon fontos lett számomra, hogy minőségi köteteket tudjak ajánlani a legkisebb korosztály számára is. 

A Disney ​100 – Egy évszázad csodái az abszolút kedvenc mesekönyv, amit mostanában olvastam, az egyik legtökéletesebb könyv, ami a fa alatt lapulhat. Gyermekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek is tökéletes választás. 

Walt Disney és bátyja, Roy 1923. október 16-án alapította meg a vállalatot, ami ma The Walt Disney Company néven ismerünk. Az elmúlt évszázad során a különböző Disney karakterek és a róluk szóló mesék rajongók millióira voltak hatással. Generációk nőttek fel ezeken a történeteken. Mi Disney rajongók pedig tulajdonképpen életben tartjuk azt a csodát, amelyet 100 évvel ezelőtt életre hívtak és mi is erősítjük magát a reményt, hogy az álmok tényleg valóra válhatnak. 

A csoda témaköre kora köré épít a Disney ​100 – Egy évszázad csodái című kötet, mely körbejárja azokat a témaköröket, amelyeket az évtizedek során a Disney-féle történetmesélés megelevenített. Ilyen a család csodája,  a barátság csodája, a kedvesség csodája a kaland csodája és a bátorság csodája. Minden egyes fejezethez több rövid történet tartozik. A könyv 18 rövid mesét tartalmaz, mindegyik történetnek más a főszereplője. Nekem nagyon tetszett a válogatás, az pedig külön piros pont, hogy mindenféle mese képviseltette magát, a mesekönyv a kisfiúk és a kislányok számára is igazán élvezhető, hiszen nem csak a Disney hercegnőkre koncentrál. 

A Hófehérkétől kezdve, a Némón át, egészen az Encanto című meséig rengeteg jól ismert szereplővel találkozhatunk a kötetben. Találkozhatunk a kislányok kedvenc hercegnőivel, Elsával és Annával is. De a Fel című mesét és például a 101 kiskutyát is feleleveníthetjük. Érdekes volt olvasgatni a történeteket, például rájöttem arra, hogy a Macskarisztokratákra alig emlékszem. A szabadságom ideje alatt lehet  újranézem majd. 

A történetek nagy előnye, hogy rövidek, színesek és könnyen olvashatóak, így tökéletes esti olvasmányként szolgál a gyerkőcöknek.  De  egy bekuckózós délutánhoz is kellemes időtöltés és családi program lehet. A könyv nyelvezete a kicsik számára is igazán élvezhető, így az óvodás korúak is biztosan élvezni fogják. Ebben a korban még sokan nem tudnak végigülni egy ilyen hosszabb Disney rajzfilmet, ebben a formában azonban abszolút befogadható mindegyik mese. 

Az illusztráció nagyon szép, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet. A lapok minőségiek, kellően vastagok, szerencsére nem a nagyon könnyen tépődős fajta, így egy túl lelkes gyerkőc sem tudja könnyen elszakítani a lapokat. Bevallom őszintén Nektek, ha lenne kisgyermek a családban, akkor egy másodpercig sem gondolkodnék azon, hogy milyen könyv kerüljön ajándékba a fa alá, biztos ezzel a kötettel lepném meg a gyerkőcöt. 

Az egyetlen fájó pont a könyvvel kapcsolatban, hogy a család csodája fejezetben Lilo és Stitch meséje nem kapott szerepet, pedig az Ohana kifejezés miatt talán ők passzolnának a leginkább ebbe a fejezetbe. Ez persze csak szőrszálhasogatás a részemről, mert ez a könyv így is tökéletes, csak nagy Stitch rajongó vagyok, így nekem azért érezhető volt a hiánya. 

Összességében nekem nagyon tetszett ez a mesekönyv. A történetek kedvesek és szerethetők, Disney/Pixar rajongóknak, gyermekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek egyenesen kötelező olvasmány. Ha csak egy könyvet választ valaki a fa alá, akkor én azt javaslom, hogy ez legyen az. Garantáltan nem lehet vele mellélőni. Olvassátok, szeressétek!

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 


Nyereményjáték


Természetesen a Disney világába kalauzolunk titeket a könyvhöz tartozó nyereményjátékban is. Minden állomáson elrejtettünk egy szereplőt a sorok között. A feladatotok, hogy a betűkből kirakjátok a Disney-szereplő nevét és annak a mesének a címét írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába, melyben az adott karakter szerepel. Egy mesecím lesz tehát a megfejtés.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.



a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

12.13. Szembetűnő
12.18. Csak olvass! 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése