2023. december 20., szerda

Laura Sampson: Elvarázsolt ​mesék -Történetek a világ minden tájáról + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Móra Könyvkiadó ismét csodaszép kötettel örvendeztetett meg minket, ami tökéletes ajándék lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt, akár karácsonyra is. Laura Sampson Elvarázsolt mesék című, gazdagon illusztrált kötetében összesen 18 történetet olvashatunk, melyekben központi szerepet tölt be a csoda és a varázslat. Tartsatok velünk a három állomáson keresztül, és nyerjétek meg a Kiadó által felajánlott példányt!

Ez a lenyűgöző mesegyűjtemény varázslatos világba kalauzol el. Fedezz fel távoli tájakat, ahol minden csupa rejtély és mágia, merülj el a fantasztikus kalandokat átélő hősökkel és hősnőkkel, csodalényekkel, megvalósuló kívánságokkal és nagy hatalmú varázslókkal teli történetekben!
A gyönyörűen illusztrált gyűjtemény a világ minden tájáról származó meséket tartalmaz – Észak- és Dél-Amerikától kezdve Európán, Nyugat-Afrikán és Ázsián keresztül egészen Óceániáig.
Az Elvarázsolt mesék méltó arra, hogy generációkon át kincsként őrizzék.


Az Elvarázsolt mesék című kötet csodás illusztrációjával és érdekesnek tűnő fülszövegével ragadta meg a figyelmemet. Nagyon szeretek új kultúrákat felfedezni és megismerni, ezért izgatottan vártam, hogy milyen varázslatos világba kalauzol majd el ez a csodaszép mesegyűjtemény. A kötet különlegessége, hogy a világ minden tájáról származó meséket tartalmaz. Olvashatunk lengyel, cseh, angol, amerika, japán, vagy éppen kínai mesét is. 

A kötet, ahogy a fülszöveg is jelzi a világ minden tájáról származó meséket gyűjtött össze. Ez a könyv szerintem egy csoda. Az egyik legszebb, amit mostanában olvastam. A mesék kényelmes, esti mese hosszúságúak. Se nem túl rövidek, se nem túl hosszúak. Ami nekem igazán tetszett, hogy a mesekönyv a kisfiúk és a kislányok számára is igazán élvezhető. Akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan jó érzés lesz lapozgatni.

A kötetben 18 mese kapott helyett. Egyes történetek rendkívül kedvesek és szívmelengetők, ezekben a jóságot a különböző mágikus hatalmak megjutalmazzák. De olvashatunk történeteket átkokról, gonosz cselszövésekről és különböző erőpróbákról is. A szerző előszavából kiderül, hogy a gyűjtemény számos darabja hosszú és bonyolult utat járt be, míg eljutott a mai kor emberéhez. Néhány mesét egy bizonyos ország ihletett, de aki megírta az egészen máshonnan származott. Egyes közösségek meséit éppen azok a népek gyűjtötték össze és ismertették meg a világgal, melyek ezeket a közösségeket megszállták és tönkretették. De olyan mesékkel is találkozhatunk, melyek sokféle változatban léteznek a világban. 

Minden mese egy rövid kis szerzői bevezetővel kezdődik, a cím alatt pedig minden esetben helyet kapott az is, hogy honnan származik az adott történet. A mesék igazán sokszínűek. Vannak, amelyek egyértelmű tanulsággal szolgálnak az olvasó számára, de akadnak olyanok is, melynek egyszerűen nyitva marad a vége, szabad utat engedve a továbbgondolásnak és kreativitásnak. Nem minden mese volt ismeretlen számomra, vannak történetek, melynek már ismertem egy változatát. A Hófehérke, A csodatevő hal (meglepő módon ez egy Hamupipőke történet), Tom Tit Tot (ez egy Rumpelstiltskin történet) és az Az apró aranycsillagok esnek az esetemben ebbe a kategóriába. Kedvencet nagyon nehezen tudnék választani, A kőfaragómester meséje nagyon tetszett, a tanulsága még rám is nagy hatással volt. 

A könyv nyelvezete abszolút élvezhető, nem lettek lebutítva a szövegek, de egy kisgyerek számára is könnyen érthetőek. Ennek a kötetnek az olvasása biztos nem lesz szenvedés a szülőknek, még felnőttként is óriási élmény elmerülni a varázslatos mesék világában.

Nagyon tetszett, hogy a könyv végén megtalálható a mesék forrása és azt is leírja a szerző, hogy honnan lehet ismerős nagy valószínűséggel az adott történet. Az illusztráció egyszerűen csodás, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet.  A képek meseszépek, színesek, nagyszerű munka. Egy igazi, minőségi kötet, mindig öröm, ha ilyet nagyszerű mesekönyvet talál az ember. 

Összességében én nagyon szerettem ezt a mesekönyvet, az egyik legszebb könyv a mesekönyves polcomon. Ha egy igazán igényes és varázslatos mesegyűjteményt kerestek, akkor csak ajánlani tudom az Elvarázsolt mesék című kötetet. Olvassátok, szeressétek!

Értékelés: 5/4,8

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 

Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban a Kiadó további friss megjelenései után nyomozunk. Minden állomáson találtok egy-egy borítórészletet, a ti feladatotok pedig, hogy a kötet címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

BORÍRÓRÉSZLET




a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

12.20. Csak olvass!
12.21. Szembetűnő

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése